Skip to main content

harini lebih baik hendaknya





salam semua..
alhamdulillah harini nih sangat cerah (di saat coretan ini di buat)
dan harapnya kekal begini..
tadi pagi mmg agak worried jugak untuk datang ke sekolah
tapi semuanya dipermudahkan so tadak masalah..
ke sekolah pagi nih berteman... yup datang dengan Mak 
(cikgu yang duduk berdekatan dengan aku)
so rasa cam secured ler sikit.. 



hehe..
kami ikut jalan jauh sikit pagi nih..
sebab tak berani nak amik risiko lalu ikut Arau..
sampai sekolah pun mujur tak merah lagi punch cardnya.. hehe 
eh silap sistem bukan pakai punch card yer..
dan sambung ler sembang2 tentang cerita banjir..
so now aku dah tahu jalan depan Petronas Arau tuh dah surut
balik nanti boleh try ikut situ.. hehe.. selamat..


petang nih sepatutnya sekolah aku buat majlis Hi-Tea di Ocean Glow Putra Brasmana


tapi da cancelled sebab banjir nih.. huhu..
takpelah mungkin ada hikmah di sebaliknya..
apapun kalau jadi this will be my 1st time there..
family aku semua dah penah pergi waktu sek Hn buat jamuan..
tapi waktu tuh aku tadak...

hmm oklah sebab semua dah cam selamat sikit di sini..
so to all no need to worry
cuma pesan aku 


please be prepared.. 
 kita tak tau apa yang bakal berlaku..

Comments

  1. kami pun sama tumpang gembira dgn cuaca ari ni...harap 2 berterusan la...hingga kering dulu air yg banjir....

    ReplyDelete
  2. hai...gumbiranya dpt comment kat blog mima...dah berapa kali try tapi x boleh pun...2 yg nyampah 2...

    ReplyDelete
  3. hai ikgu ni mcm2 la...x ajr lagi dah suruh buat...

    ReplyDelete
  4. amboiii sampai 3x send comments.. mekasih yer datang blog kita.. belajar rajin2 nooo..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…