Skip to main content

i need to prepare myself





salam semua..
camner ok ker..
kat sini ujan renyai2 dari semalam.. ni pun dok ujan lagi..
huhu..

wake up for Subuh then sambung balik tido sebab semalam tido lewat.. 
mujur Afi tak meragam ke apa sebab abahnya nan ada...
Hn is at UKM now for a rugby tournament...
good luck dear...


sedari kul 1030am sampai le sekarang aku mengemas n membersihkan rumah
(sekadar yang mampu... sebab dah cam tongkang pecah jadinya)
yerlah kain baju yang tak berlipat...
di tambah dengan mainan si kecik yang dari depan ke belakang rumah
wpun aku dah buat playroom tuk dorang..
huhu letih dibuatnya... tapi dah mmg kerja
seorang AKU untuk membuat segalanya so be it..
never mind


kejap2 lagi nak angkut anak2 kuar
release all the tense.. and balik rumah dengan minda dan emosi baru
i need to prepare minda dan emosi sebab twin nak exam next week
huhu.. dengan Hn yang tadak di rumah so aku kena incharge everything..
harapnya dapat di laksanakan... 

ok so have a nice weekends u all..
take care... 
jgn main hujan yer... kang demam susah


Comments

  1. come on, super mom! chaiyok2! ;)

    ReplyDelete
  2. supermom yg masih dalam proses... huhu.. lotih weiii.. hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…