Skip to main content

let's just pray...


update : sah mmg dah banjir
tadi dalam kul 10 lebih betul2 jer abis paper sains semua di arahkan
balik ke rumah masing2..
aku pun cargas ler balik sebab orang dok heboh kawasan 
Batas Liku dan yang sewaktu dengannya dah dinaiki air..
wah banjir lagi..

huhu.. 


nih gambar dari Sharul
mmg jalan nih lah yg dok lalu setiap hari tuk p sekolah
dan tadi masa nak balik pun mmg kena meredah jalan nih


salam semua.. 
pagi nih datang sekolah dengan harapan sang suria akan menyinari Bumi Perlis..
tapi sedihnya Allah lebih mengetahui segalanya.. hujan masih turun dan 
di saat coretan ini dikarang.. ia masih turun dengan agak lebat..





kawan2 di beberapa buah sekolah sudah memaklumkan bahawa sekolah ditutup..
oh my.. adakah ianya akan berulang lagi.. 
dan tadi Hn baru called cakap anak2 di sk Tengku Budriah dah di minta 
di bawa pulang.. sebab lalulan tuh mmg jalan air..
tadi waktu datang ke sekolah pun laluan sebelah kiri mmg dah di naiki air cuma
tidaklah teruk.. tapi memandangkan hujan masih turun so who knows..


aku masih di sekolah.. sempat tadi kawan Hn (sewaktu Hn called)
bagitau kalau tak balik sekarang alamatnya tak boleh balik laaa...
is it that bad.. waaaa i dont want to believe rumors.. 
and i hope to know the truth about the condition of the road..
kalau boleh terbang nak jer terbang gi tengok what happen..
bukannya aku tak nak berada di rumah dengan anak2 tapi 
kerja pun penting jugak kan...




Hn pun siap bagitau tadi if anything happen dont  try to balik.. 
tetambah dengan kereta.. he asked me to stay here ( i guess)
yerlah takkan ler aku nih berani sangat nak terjah jugak balik 
dengan sungai Tambun Tulang yang dah ala2 nak naik atas jalan raya..
owh my... sempat jugak melawak ngan dia.. 
kalau banjir then he need to fetch me by boat lah kan...
n akak kat sekolah nih cakap suh naik bot ikut sungai TT
then berhenti depan sekolah..
hahahahaha


- tapi dalam hati mmg agak worried.. what shud i do..
pray for everything to be ok lah yer...


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…