Skip to main content

let's just pray...


update : sah mmg dah banjir
tadi dalam kul 10 lebih betul2 jer abis paper sains semua di arahkan
balik ke rumah masing2..
aku pun cargas ler balik sebab orang dok heboh kawasan 
Batas Liku dan yang sewaktu dengannya dah dinaiki air..
wah banjir lagi..

huhu.. 


nih gambar dari Sharul
mmg jalan nih lah yg dok lalu setiap hari tuk p sekolah
dan tadi masa nak balik pun mmg kena meredah jalan nih


salam semua.. 
pagi nih datang sekolah dengan harapan sang suria akan menyinari Bumi Perlis..
tapi sedihnya Allah lebih mengetahui segalanya.. hujan masih turun dan 
di saat coretan ini dikarang.. ia masih turun dengan agak lebat..





kawan2 di beberapa buah sekolah sudah memaklumkan bahawa sekolah ditutup..
oh my.. adakah ianya akan berulang lagi.. 
dan tadi Hn baru called cakap anak2 di sk Tengku Budriah dah di minta 
di bawa pulang.. sebab lalulan tuh mmg jalan air..
tadi waktu datang ke sekolah pun laluan sebelah kiri mmg dah di naiki air cuma
tidaklah teruk.. tapi memandangkan hujan masih turun so who knows..


aku masih di sekolah.. sempat tadi kawan Hn (sewaktu Hn called)
bagitau kalau tak balik sekarang alamatnya tak boleh balik laaa...
is it that bad.. waaaa i dont want to believe rumors.. 
and i hope to know the truth about the condition of the road..
kalau boleh terbang nak jer terbang gi tengok what happen..
bukannya aku tak nak berada di rumah dengan anak2 tapi 
kerja pun penting jugak kan...




Hn pun siap bagitau tadi if anything happen dont  try to balik.. 
tetambah dengan kereta.. he asked me to stay here ( i guess)
yerlah takkan ler aku nih berani sangat nak terjah jugak balik 
dengan sungai Tambun Tulang yang dah ala2 nak naik atas jalan raya..
owh my... sempat jugak melawak ngan dia.. 
kalau banjir then he need to fetch me by boat lah kan...
n akak kat sekolah nih cakap suh naik bot ikut sungai TT
then berhenti depan sekolah..
hahahahaha


- tapi dalam hati mmg agak worried.. what shud i do..
pray for everything to be ok lah yer...


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…