Skip to main content

macam baru jer benda nih berlalu..


salam semua
sementara Afi tengah tido dan en suami sibuk menyediakan asrama
sekolah tuk dijadikan pusat penempatan..
aku berblog dan berfb sekejap (yeke cam dah lama jer)





memula ingat taknak buat apa2 n3
sebab tadi pagi dah buat satu..
tapi saja nak share ngan korang gegambar yang aku amik
dengan hp aku waktu tengah drive nak balik dari sekolah pagi tadi


as u can see paras air sungai tuh jauh lebih tinggi dari paras lantai rumah
serius.. aku risau betul tengok air tuh...
kalau ler dia melimpah ke jalan..


awal pagi masa ke sekolah tak berapa perasan
tapi tadi masa balik mmg nampak air mmg banyak..
di tambah lagi dengan hujan yang tak berhenti..


esok tak tahu lagi apa nak jadi
cerita ke sekolah ke tak pun belum pasti
tapi sekolah anak n hubby mmg dah closed until sunday
waaa sonokler korang..



kami konvoi 3 bijik kereta balik tadi..
mujur semua selamat sampai ke rumah..


dan tadi Hn bawak balik nh..
dalam plastik ada sayur kobis..
dalam beg beras tuh ada beras n ayam..
mak aiiii bukan main banyak lagi..


aku rasa nih stok dewan makan..
so dari dorang buang (sebab bebudak asrama semua balik)
so maybe dorang distribute to wardens n all..
maybe cikgu2 pun dapat..

aku pun tak tau..
mungkin jugak rezeki orang2 yang duduk di sini nanti..
ntahla...

apapun aku mendoakan esok akan lebih baik..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…