Skip to main content

macam baru jer benda nih berlalu..


salam semua
sementara Afi tengah tido dan en suami sibuk menyediakan asrama
sekolah tuk dijadikan pusat penempatan..
aku berblog dan berfb sekejap (yeke cam dah lama jer)





memula ingat taknak buat apa2 n3
sebab tadi pagi dah buat satu..
tapi saja nak share ngan korang gegambar yang aku amik
dengan hp aku waktu tengah drive nak balik dari sekolah pagi tadi


as u can see paras air sungai tuh jauh lebih tinggi dari paras lantai rumah
serius.. aku risau betul tengok air tuh...
kalau ler dia melimpah ke jalan..


awal pagi masa ke sekolah tak berapa perasan
tapi tadi masa balik mmg nampak air mmg banyak..
di tambah lagi dengan hujan yang tak berhenti..


esok tak tahu lagi apa nak jadi
cerita ke sekolah ke tak pun belum pasti
tapi sekolah anak n hubby mmg dah closed until sunday
waaa sonokler korang..



kami konvoi 3 bijik kereta balik tadi..
mujur semua selamat sampai ke rumah..


dan tadi Hn bawak balik nh..
dalam plastik ada sayur kobis..
dalam beg beras tuh ada beras n ayam..
mak aiiii bukan main banyak lagi..


aku rasa nih stok dewan makan..
so dari dorang buang (sebab bebudak asrama semua balik)
so maybe dorang distribute to wardens n all..
maybe cikgu2 pun dapat..

aku pun tak tau..
mungkin jugak rezeki orang2 yang duduk di sini nanti..
ntahla...

apapun aku mendoakan esok akan lebih baik..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...