Skip to main content

mandi manda...


salam semua..
hehe.. 
arini nak citer pasal last week kami balik kulim then 
Hn decided to take the kids to the waterpark
ikutkan dia nak bawak gi Bukit Merah.. tapi aku cam tak baper berkenan 
kat situ.. 
jauh sama

so we decided to go somewhere nearer to mom's house
which is





the Carnival, Sungai Petani..
lagipun kami belum pernah sampai kat sini..
hehe.. wpun hampir setahun aku buat KPLI di SP tapi tak pernah
pun jejak kaki kat situ..



aku mmg malas nak mandi2 nih so aku mmg dress up
ala2 mmg taknak basah ler kan..
adik aku pun kami angkut sekali sebab kebetulan my mom 
sibuk kat sekolah (eventho it was Saturday)
alih2 dia pun taknak mandi


sudahnya Hn ler kena jaga all the 3 kids..
hehe.. 
nak senang so kami terus gi tempat yang ala2 sesuai tuk kids n adult
haaa nih yang paling sesuai..
mmg budak2 puas le mandi kat sini



hehe budak kecik pun puas hati mandi sampai tak mo naik2..
abahnya pulak yang risau kot nanti dia letih or what so ever
tapi si kecik tetap tidak menunjukkan reaksi mahu berhenti

owh btw kami sampai sini dekat2 kul 5 dah
saja tak p awal sebab cuaca agak panas harituh..
alkisah rate tuk before 5pm adalah lebih mahal
RM25 kalau tak silap aku for adult
tapi pas kul 5 rega dia tinggal RM18 jer..
so untung ler jugak kan..


muka orang penat kena mengasuh budak kecik
mandi kolam.. hehe baru tahu noo
waktu nih dah dekat kul 6 lebih..
so aku mmg suh semua naik tukar baju ler..





ok tak aku pakai gini..
sesuai tak

owh yer dah alang2 sampai SP nih aku contact ler adik angkat aku
(hehe.. zaman sekolah2 dulu kan selalu ada adik angkatlah, kakak lah abang lah)
kebetulah dia ada job dekat cinta sayang resort sebelah carnival nih
so sempat ler jumpa aku..
hehe.. 


pas mandi haruslah lapar kan..
serius sedap weeeii wafer nih makan ngan aiskrim
aku tak pernah makan.. so ala2 jakun skit..
share ngan kakak pulak tuh.. hehe..

Afi ala2 muka tak puas hati kat pak su dia..
naper tah.. hehe..
putih pulak dah muka si kecik tuh.. hehe..



adik aku, Adriana, aku, Afi, Annisa, Hn, Zaki (adik angkat aku)

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…