Skip to main content

mandi manda...


salam semua..
hehe.. 
arini nak citer pasal last week kami balik kulim then 
Hn decided to take the kids to the waterpark
ikutkan dia nak bawak gi Bukit Merah.. tapi aku cam tak baper berkenan 
kat situ.. 
jauh sama

so we decided to go somewhere nearer to mom's house
which is





the Carnival, Sungai Petani..
lagipun kami belum pernah sampai kat sini..
hehe.. wpun hampir setahun aku buat KPLI di SP tapi tak pernah
pun jejak kaki kat situ..



aku mmg malas nak mandi2 nih so aku mmg dress up
ala2 mmg taknak basah ler kan..
adik aku pun kami angkut sekali sebab kebetulan my mom 
sibuk kat sekolah (eventho it was Saturday)
alih2 dia pun taknak mandi


sudahnya Hn ler kena jaga all the 3 kids..
hehe.. 
nak senang so kami terus gi tempat yang ala2 sesuai tuk kids n adult
haaa nih yang paling sesuai..
mmg budak2 puas le mandi kat sini



hehe budak kecik pun puas hati mandi sampai tak mo naik2..
abahnya pulak yang risau kot nanti dia letih or what so ever
tapi si kecik tetap tidak menunjukkan reaksi mahu berhenti

owh btw kami sampai sini dekat2 kul 5 dah
saja tak p awal sebab cuaca agak panas harituh..
alkisah rate tuk before 5pm adalah lebih mahal
RM25 kalau tak silap aku for adult
tapi pas kul 5 rega dia tinggal RM18 jer..
so untung ler jugak kan..


muka orang penat kena mengasuh budak kecik
mandi kolam.. hehe baru tahu noo
waktu nih dah dekat kul 6 lebih..
so aku mmg suh semua naik tukar baju ler..





ok tak aku pakai gini..
sesuai tak

owh yer dah alang2 sampai SP nih aku contact ler adik angkat aku
(hehe.. zaman sekolah2 dulu kan selalu ada adik angkatlah, kakak lah abang lah)
kebetulah dia ada job dekat cinta sayang resort sebelah carnival nih
so sempat ler jumpa aku..
hehe.. 


pas mandi haruslah lapar kan..
serius sedap weeeii wafer nih makan ngan aiskrim
aku tak pernah makan.. so ala2 jakun skit..
share ngan kakak pulak tuh.. hehe..

Afi ala2 muka tak puas hati kat pak su dia..
naper tah.. hehe..
putih pulak dah muka si kecik tuh.. hehe..



adik aku, Adriana, aku, Afi, Annisa, Hn, Zaki (adik angkat aku)

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…