Skip to main content

naik bus Rapid


masa aku di Penang itu hari
mmg sempat ler jugak terjah sana sini melepaskan geram n tension
(heh tension apanya tah)
sonok ler kekadang bila kena pi course nih
sebab this is the time where i can meet new friends n relax
(even though i really miss my kids)




so masa kami di Penang itu hari
selain dari Charosta (tempat jeruk2 tuh)
we (me n few friends) manage to get ourselves as far as to Bukit Jambul
hehe.. 

temankan kawan sorang nih haaa nak tengok 
balik tempat dok dating2 masa zaman2 berchenta
(tu yg pakai shirt kuning tuh..)
i thought she is younger than me
ropanya aku yang paling muda dalam geng nih
hahaha



she is from Langkawi
wa pasni senang ler aku terjah Langkawi leh contact
hehe...


kami ke BJ naik cab jer..
sebab waktu tuh mengusung jeruk berplastik2
4 orang sorang satu plastik
kan ke banyak tuh





kat BJ pas jalan2
then shopping2 skit..




aku beli shawl ungu nih just RM5 ok..
so nice i loike the material

silap tak beli kaler orange n brown sekali
sekarang dah asik teringat2 dekat 2 shawl tuh




berbalik kepada naik bas Rapid nih
best jugak sebab dah lama tak naik public transport gini
dulu aku ingat lagi zaman sekolah2 mmg naik bas ler kalau nak gi town ker
sebab time tuh mana de boleh bawak kereta lagi kan
so nak gi memana mmg naik bus ler or else ada orang tolong bawakkan
(hehe zaman dolu2)

kesimpulannya di sini
sekali sekala naik lah public trans sebab bila lagi nak sokong
kemudahan yang disediakan tuk kita betul tak

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…