Skip to main content

naik bus Rapid


masa aku di Penang itu hari
mmg sempat ler jugak terjah sana sini melepaskan geram n tension
(heh tension apanya tah)
sonok ler kekadang bila kena pi course nih
sebab this is the time where i can meet new friends n relax
(even though i really miss my kids)




so masa kami di Penang itu hari
selain dari Charosta (tempat jeruk2 tuh)
we (me n few friends) manage to get ourselves as far as to Bukit Jambul
hehe.. 

temankan kawan sorang nih haaa nak tengok 
balik tempat dok dating2 masa zaman2 berchenta
(tu yg pakai shirt kuning tuh..)
i thought she is younger than me
ropanya aku yang paling muda dalam geng nih
hahaha



she is from Langkawi
wa pasni senang ler aku terjah Langkawi leh contact
hehe...


kami ke BJ naik cab jer..
sebab waktu tuh mengusung jeruk berplastik2
4 orang sorang satu plastik
kan ke banyak tuh





kat BJ pas jalan2
then shopping2 skit..




aku beli shawl ungu nih just RM5 ok..
so nice i loike the material

silap tak beli kaler orange n brown sekali
sekarang dah asik teringat2 dekat 2 shawl tuh




berbalik kepada naik bas Rapid nih
best jugak sebab dah lama tak naik public transport gini
dulu aku ingat lagi zaman sekolah2 mmg naik bas ler kalau nak gi town ker
sebab time tuh mana de boleh bawak kereta lagi kan
so nak gi memana mmg naik bus ler or else ada orang tolong bawakkan
(hehe zaman dolu2)

kesimpulannya di sini
sekali sekala naik lah public trans sebab bila lagi nak sokong
kemudahan yang disediakan tuk kita betul tak

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...