Skip to main content

naik bus Rapid


masa aku di Penang itu hari
mmg sempat ler jugak terjah sana sini melepaskan geram n tension
(heh tension apanya tah)
sonok ler kekadang bila kena pi course nih
sebab this is the time where i can meet new friends n relax
(even though i really miss my kids)




so masa kami di Penang itu hari
selain dari Charosta (tempat jeruk2 tuh)
we (me n few friends) manage to get ourselves as far as to Bukit Jambul
hehe.. 

temankan kawan sorang nih haaa nak tengok 
balik tempat dok dating2 masa zaman2 berchenta
(tu yg pakai shirt kuning tuh..)
i thought she is younger than me
ropanya aku yang paling muda dalam geng nih
hahaha



she is from Langkawi
wa pasni senang ler aku terjah Langkawi leh contact
hehe...


kami ke BJ naik cab jer..
sebab waktu tuh mengusung jeruk berplastik2
4 orang sorang satu plastik
kan ke banyak tuh





kat BJ pas jalan2
then shopping2 skit..




aku beli shawl ungu nih just RM5 ok..
so nice i loike the material

silap tak beli kaler orange n brown sekali
sekarang dah asik teringat2 dekat 2 shawl tuh




berbalik kepada naik bas Rapid nih
best jugak sebab dah lama tak naik public transport gini
dulu aku ingat lagi zaman sekolah2 mmg naik bas ler kalau nak gi town ker
sebab time tuh mana de boleh bawak kereta lagi kan
so nak gi memana mmg naik bus ler or else ada orang tolong bawakkan
(hehe zaman dolu2)

kesimpulannya di sini
sekali sekala naik lah public trans sebab bila lagi nak sokong
kemudahan yang disediakan tuk kita betul tak

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…