Skip to main content

our late dinner

anak2 dah selamat ke sekolah (kelas Kafa)
n owh Afi pun dah selamat ke padang bersama abahnya..
leaving me alone at home with my lappy while waiting for the 
baju2 yg sedang di basuh oleh en Mesin Basuh..


owh nak story pasal our late dinner last nite..
hmm Hn baru dapat gaji dr Poli
(he coaches the students for Rugby)
n last 2 days dapatler the payment
so he decided to take the kids out for dinner


where??













Pizza Hut..



sebab dah agak lewat..
yerlah lepas isyak baru kuar pegi dinner
tu pun dah alang2 nak ngambik nyer si kakak2 balik dari mengaji
so alang2 dah kuar n he need to bank in money
tuk his next game
so kami ke PH Kangar jer..

twin mmg dah lama ajak gi PH tapi sebab kekangan waktu
n me not around for almost 3 weeks so nilah suitable time 
tuk bawak dorang makan2..
lagipun bukan selalu
kopak ler mak pak korang kalau asyik nak gi makan kat sini
huhu
(insyaallah kalau dimurahkan rezeki mama korang nanti boleh ler)



sup n garlic bread nih mmg aku suka
ntah ler tak jemu2 makan
dulu masa aku pregnantkan bebudak berdua ni
almost every week/month (dah lupa)
asyik gi hadap PH jer..
yerlah masa tuhkan aku kerja di AS
so tempat kerja mmg dekat jer ngan PH nih
asal Hn gi amik mesti singgh n makan kat sini
(tu pasal kot anak2 aku yang kembar nih suka nooo makan PH)


uuuu u know what i loike the paintings ler..
cam boleh tak nak buat cam gitu kat umah

Afi toksah cerita ler mmg asyik memekak jer dalam tuh
tak mau nyer dia duduk dalam highchair tuh lagi
tambah pulak the food mmg agak lambat sampai
nearly 30 mins u alll
penat jugak n hangin jugak tapi sebab dah janji ngan anak so tunggu jelah


Afi ngan Hn masa nih dok berkejaran dalam PH..
haha..
kalau dilarang mau dia menjerit sakan so i just let him go
orang lain pulak yang seronok nengok Afi time tuh
owh how i wish ada indoor playground there at PH
at that moments..


n owh i love the painting 
(did i told u that before)



dah nak mengganas dengan kakaknya pulak
si kakak melayan jer lah.. nak buat pe lagi kan


haaa see the angry face of Afi..
marahkan abahnya sebab block the way out
hehe.. si abah pulak mmg suka dok sakat..
n apa lagi menjerit ler dia



haha..
apapun i'm happy with this

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..