Skip to main content

our late dinner

anak2 dah selamat ke sekolah (kelas Kafa)
n owh Afi pun dah selamat ke padang bersama abahnya..
leaving me alone at home with my lappy while waiting for the 
baju2 yg sedang di basuh oleh en Mesin Basuh..


owh nak story pasal our late dinner last nite..
hmm Hn baru dapat gaji dr Poli
(he coaches the students for Rugby)
n last 2 days dapatler the payment
so he decided to take the kids out for dinner


where??













Pizza Hut..



sebab dah agak lewat..
yerlah lepas isyak baru kuar pegi dinner
tu pun dah alang2 nak ngambik nyer si kakak2 balik dari mengaji
so alang2 dah kuar n he need to bank in money
tuk his next game
so kami ke PH Kangar jer..

twin mmg dah lama ajak gi PH tapi sebab kekangan waktu
n me not around for almost 3 weeks so nilah suitable time 
tuk bawak dorang makan2..
lagipun bukan selalu
kopak ler mak pak korang kalau asyik nak gi makan kat sini
huhu
(insyaallah kalau dimurahkan rezeki mama korang nanti boleh ler)



sup n garlic bread nih mmg aku suka
ntah ler tak jemu2 makan
dulu masa aku pregnantkan bebudak berdua ni
almost every week/month (dah lupa)
asyik gi hadap PH jer..
yerlah masa tuhkan aku kerja di AS
so tempat kerja mmg dekat jer ngan PH nih
asal Hn gi amik mesti singgh n makan kat sini
(tu pasal kot anak2 aku yang kembar nih suka nooo makan PH)


uuuu u know what i loike the paintings ler..
cam boleh tak nak buat cam gitu kat umah

Afi toksah cerita ler mmg asyik memekak jer dalam tuh
tak mau nyer dia duduk dalam highchair tuh lagi
tambah pulak the food mmg agak lambat sampai
nearly 30 mins u alll
penat jugak n hangin jugak tapi sebab dah janji ngan anak so tunggu jelah


Afi ngan Hn masa nih dok berkejaran dalam PH..
haha..
kalau dilarang mau dia menjerit sakan so i just let him go
orang lain pulak yang seronok nengok Afi time tuh
owh how i wish ada indoor playground there at PH
at that moments..


n owh i love the painting 
(did i told u that before)



dah nak mengganas dengan kakaknya pulak
si kakak melayan jer lah.. nak buat pe lagi kan


haaa see the angry face of Afi..
marahkan abahnya sebab block the way out
hehe.. si abah pulak mmg suka dok sakat..
n apa lagi menjerit ler dia



haha..
apapun i'm happy with this

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata