Skip to main content

suka sangat amik gambar dan bergambar




salam semua



dalam entry kemarin ada cakap nak upload gambar masa course kan
tapi sebab connection cam tuttttt so tak dapat nak upload
di tambah pulak semalam aku DEMAM..
serius dah lama tak rasa badan jadi gitu
last2 semalam mmg aku demam
Hn pun cakap panas sangat badan aku.. 
cuma amik 2 biji panadol then sambung tido..



semalam pun aku tido beralaskan toto jer
sebab taknak dekat dengan Afi 
takut kang dia pulak kena demam panas (huhu berjangkit ker demam nih ek)
takperlah at least bagi sama2 rasa selesa..



hmm gegambar yang ada nih semua aku amik masa attend 
course on Phonics last week..
huhu 
suka sangat kalau attend apa2 aktiviti or event musti nak amik gambar kan
yerlah sebab kalau tadak gambar tadak bukti aku attend course tuh
betul tak..



kat course melaram sakan dengan sepit2 rambut tuh..
kira masuk jer bilik kuliah tuh org asik tegur pasal sepit rambut gitu
aku rasa belah2 utara nih tak ramai lagi yang dok 
pakai sepit2 gini or maybe ada tapi di kalangan remaja2
lah aku kan dah mak budak tapi galak jugak nak pakai
hahahaha...




the course was ok..
ntah aku susah sikit nak terima pasal Phonics..
orang cakap senang jer..
tapi tah otak aku masih dok kelam kabut nak proses every things 
related to Phonics.. 
mungkin jugak sebab aku nih lebih suka kepada hands on punya
activities dan bila dengan Phonics nih aku tak nampak hujung pangkalnya

tapi takpelah insyaallah ilmu yang diperoleh akan digunakan sebaik mungkin



the trainer tengah entertain participants' 
yang ala2 serius bebenor belajar..
aku jugak yang tension tau sebab aku tak suka sangat
when attending a course 
semua jadi cam serius gila babas...
aku suka kalau attend course yang wpun subjeknya serius tapi 
kita boleh make fun of it and at the same time we gain knowledge



buat apa pun kena pastikan ada ulangkaji
or else hancusss...



layan jer lah..



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…