Skip to main content

suka sangat amik gambar dan bergambar




salam semua



dalam entry kemarin ada cakap nak upload gambar masa course kan
tapi sebab connection cam tuttttt so tak dapat nak upload
di tambah pulak semalam aku DEMAM..
serius dah lama tak rasa badan jadi gitu
last2 semalam mmg aku demam
Hn pun cakap panas sangat badan aku.. 
cuma amik 2 biji panadol then sambung tido..



semalam pun aku tido beralaskan toto jer
sebab taknak dekat dengan Afi 
takut kang dia pulak kena demam panas (huhu berjangkit ker demam nih ek)
takperlah at least bagi sama2 rasa selesa..



hmm gegambar yang ada nih semua aku amik masa attend 
course on Phonics last week..
huhu 
suka sangat kalau attend apa2 aktiviti or event musti nak amik gambar kan
yerlah sebab kalau tadak gambar tadak bukti aku attend course tuh
betul tak..



kat course melaram sakan dengan sepit2 rambut tuh..
kira masuk jer bilik kuliah tuh org asik tegur pasal sepit rambut gitu
aku rasa belah2 utara nih tak ramai lagi yang dok 
pakai sepit2 gini or maybe ada tapi di kalangan remaja2
lah aku kan dah mak budak tapi galak jugak nak pakai
hahahaha...




the course was ok..
ntah aku susah sikit nak terima pasal Phonics..
orang cakap senang jer..
tapi tah otak aku masih dok kelam kabut nak proses every things 
related to Phonics.. 
mungkin jugak sebab aku nih lebih suka kepada hands on punya
activities dan bila dengan Phonics nih aku tak nampak hujung pangkalnya

tapi takpelah insyaallah ilmu yang diperoleh akan digunakan sebaik mungkin



the trainer tengah entertain participants' 
yang ala2 serius bebenor belajar..
aku jugak yang tension tau sebab aku tak suka sangat
when attending a course 
semua jadi cam serius gila babas...
aku suka kalau attend course yang wpun subjeknya serius tapi 
kita boleh make fun of it and at the same time we gain knowledge



buat apa pun kena pastikan ada ulangkaji
or else hancusss...



layan jer lah..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…