Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

orang macam nih pun ada dalam donia

susah betul lahorang cakap betul dia tak mau faham
esok2 bila orang sakit betul baru dia tau

kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PB dengan iena do email me at inz8799@yahoo.com or sms me at 0194795730 i really hope to share with u something about this miracle corset

duit2 bila lah kau nak turun dari langit.. hahahahaha

nanti ada duit lebih nak beli yang ni pulak cute ler.




kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PBdengan iena do email me at inz8799@yahoo.comor sms me at 0194795730i really hope to share with u something about this miracle corset

pertama kali dalam sejarah hidup aku...

salam semuaam announcing something here




























i am now officially a Mary Kay userhahaha

poyo jer kan.. ntah pape jer.. hehe... tak kisah ler apa pun korang nak kata aku mmg gini dah..

so tadi my Beauty consultant datang ke sekolah  tuk hantarkan all my stuff hehe.. teruja sangat nak pakai actually

yeah i know apa kes sangat ler pakai ni kan well am realizing that i need to prepare something for my outer beauty mmg ler orang kata kecantikan luaran datang dari dalaman yang bersih n cantik tapi bagi aku kita harus berusaha untuk memastikan  kita tidak hanya cantik di dalam tetapi juga di luar..


mengikuti Bengkel Mary Kay tempoh hari mmg an eye opener bagi aku.. sebelum nih aku mmg tak amik kisah sangat pasal nak cuci muka bagai kan aku mmg senang sangat
tapi bila fikir2 balik our first appearance yang orang akan tengok adalah our face kan so mmg kena jaga  takkan umur baru 30 an orang tengok dah cam .... (u fill in the blank)


so basically these are the things that i bought.. its a complete 5 in 1 package start dengan…

bagi aku kita yg tentukan samada ianya cantik atau tidak

salam...





aku snap semua nih guna my Nokia E72 jer..kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PB dengan iena do email me at inz8799@yahoo.com or sms me at 0194795730 i really hope to share with u something about this miracle corset

apa nih ancam2 nih.. dah nak pupus ker

Bak kata Pemangkin saya..wanita nie ada 4 category..
1. 20an - Mengancam
2. 30an - Diancam
3. 40an - Terancam
4. 50an - Macam dah tak cam...

apakah ini..

eh silap tak bagi salam pulak..hmm korang rasalah apa yer benda merah2 di atas tuh..statement berani benor kan..amboiii apa hal pulak 40an dah terancam..dah nak pupus ker..

ok nih bukan cerita pasal haiwan yang akan pupus ke apa..tapi cerita perihal kita..yer cerita pasal kita lah..orang perempuan ler senang cakap kan..hmm bila baca statement kat atas tuh ada tak rasa2 terkena or mmg kena

yg tuh iena tak mau komen tapi kalau dah rasa2 macam kena then takkan taknak berubah kot..takkan nak biar sampai orang tak cam kita lagi..adehh itulah susahnya jadi perempuan kan..tapi itu jugak sebabnya kita lebih istimewa berbanding kaum lelaki..cuma sekarang samada kita mahu berubah atau tidak..


aku masa nih mmg soheh chubby serius sangat tidak suka..  tapi apa boleh buat.. waktu nih mmg baru lepas bersalinkan  so nak buat camner..
tapi sejak2 kembali…

aku tak suka nak susahkan orang lain

nak selit sikit pasal promo PB yang terkini.. kalau berminat nak beli PB mungkin boleh pakat dengan kawan2 3 orang then u can get ur PB for around RM1500++ each.. sebab sekarang ada promo beli 2 set n set 3 dapat rega RM 800 nilah masanya tuk berjimat.. tunggu apa lagi.. jom ler beli.. bukan senang nak dapat NEW set yer dengan rega tuh.. waa this week agak serabut diri akulike seriusly.. a lot of things to do..tapi insyaallah aku akan pastikan semua dapat di selesaikan sebaik mungkin..

gambar yang serabut nih sengaja di pilih agar sesuai dengan mode aku sekarang.. minggu nih aku kena all out train bebudak for action song.. aku tak harapkan kemenangan (yeke) tapi objektip utama adalah supaya bebudak  at least they had fun in learning english that's the purpose of this activity actually..
no need to stress out the pupils.. bebankan dorang dengan kemenangan adalah sesuatu yang tidak wajar walaubagaimanapun itu salah satu pendorong kepada usaha yang lebih baik cuma aku tidak mahu bila asyik p…

takkan tak mau kot

aku sudah jatuh chenta

salam semua..sebagaimana yang telah tercatat di status FB iena pagi tadi.. i went for a short bengkel on kecantikan with products from Mary Kay

sumpah sebelum nih mmg tak pernah dengar pasal MK nihropanya dah lama noo dia bertapak di dunia ini..hehe.. seee sungguh jakun kan aku..
so pagi tadi around 930am aku gerak dari umah MIL  selepas hantar anak2 ke sana  teruslah aku ke Sri Mawarni Inn di Kangar.. hehe.. alkisah aku sebenarnya tak tau jugak tempat nih wpun dok imagine cam tahu jer kat mana.. hehe so member aku sampai dulu di situ  wpun sama2 janji nak jumpa di CIMB at 930.. sorry noo iena lambat sikit tadi..


she introduced me to this workshop actually sebelum nih dah banyak kali nak attend tapi dek kerana  wshop selalu on friday so aku tak dapat ler pergi sebab sekolah kan
huhu berapa kali jugak mengadu ngan my friend nih.. (hehe) and finally ada di buat di Kangar.. wpun bukan atas jemputan aku tapi aku suka sebab at last dapat jugak attend this wshop..


that is the speaker for the day kak Rabiah  …

for ladies out there... if u care..

salam kembali
cuba tanya diri sendiri sekejap
kenapa wanita sekarang berkerjaya..
kenapa wanita sekarang terlalu sibuk di luar dan di rumah
untuk apa..
untuk siapa

pernah tak wanita2 ini terfikir akan
apa akan berlaku sekiranya mereka tidak dapat bekerja
kerana ditimpa musibah (mohon pada Allah agar di jauhkan)
apa akan berlaku pada keluarga sekiranya sesuatu terjadi pada mereka



aku bukan mahu menakutkan tapi sekadar berkongsi kerana kini
ramai wanita2 di luar sana yang terlalu bekerja sehingga tidak
sempat lagi untuk menjaga kesihatan diri..
meluangkan masa tuk bersenam mmg sesuatu yang agak susah..



jadi apa yang mereka lakukan untuk sihat..
apa yang mereka lakukan agar mereka sentiasa mempunyai tenaga
untuk meneruskan kehidupan mereka

mungkin anda sedar akan itu tetapi menganggapnya remeh
dan tidak perlu diberi perhatian..
mungkin juga ada yang mahu melakukan sesuatu tetapi
merasakan ada perkara lain yang lebih penting..
mungkin jugak ada yang mahu mencuba
tetapi mendapat tentangan…

memang best tahap terbest dan terbest lah.. rugi wooo sapa tadak

salam semua..apa khabar di hari sabtu yang baik ini..heee dah malam dah pun..tapi mmg tadi balik dari sekolah terus cam nak tido jer

dengan Afi pun aku suh tido..mujur Hn yang tidokan Afi..

tadi kat sekolah mmg happening sangat..best weeiiicam kenduri jer..

alkisah harini ada Kem Bestari Solat Fasa 1termasuk jugak perjumpaan dengan waris tahun 5 dan 6so cikgu2 decide to cook for lunch..
cut it short.. korang nengok ler gegambar yang serba sikit nihtak larat ler pulak nak tepek semua



nih semua hasil tangan cikgu2 di sekolah dorang pakat bawak lauk sebab takut kot tak cukup  makanan yang disediakan macam2 ada sekali tengok cam dah di kedai makan.. siap boleh tapau bawak balik..  huhu sungguh best.. sedap lak tuh
len kali kita buat lagi

yg nih awal pagi lagi.. tengah dok buat preparation ler.. potong buah tembikai.. pelam tuh tuk buat kerabu sedap...

mujur jugak jemput students sekolah menengah sains sebagai fasilitator or else mmg tak sempat ler nak buat masak2 gini while bebudak year 1 sampai 5 bersama f…

Beginner by Me.. eh silap by AKB48.. korang kenal ker

salam semua..  first of all nak ucap thanks to Nuffnang sebab dalam tempoh tak sampai 2 minggu kot.. aku dah dapat my 3rd BE hehe.. mekasih yer..

itulah haritu bising2 tadak BE lagi tuk 2011 alih2 now dah ada 3 syukur sangat..

thanks jugak pada visitors yang sudi dtg blog iena.. datanglah lagi yer.. because u dont know what i will put in my blog hehe  cam ler canggih sangat kan blog iena nih..

owh yer.. beside citer2 pasal PB jer kan lately.. nih aku nak share dengan korang.. satu group  yang aku sangat suka nengok dorang..



they called themselves AKB48 adehh aku suka dengan dorang sejak roomate masa di IPSAH kenalkan aku dengan lelagu dorang.. serius they are super cute  and u know that i love dancing kan (wpun aku tak reti menari tapi aku sangat suka kepada benda2 yang leh menari nih)
so few weeks ago aku mencari ler lagu2 baru dari dorang n kuar lagu di atas.. adehhh sukanya.. i hope u enjoy the video.. cause i love it so much..
hmm dalam hati  ada hati nak jadi cam dorang.. uuuu kan best kalau boleh nari gitu

ka…