Skip to main content

aku sudah jatuh chenta


 salam semua..
sebagaimana yang telah tercatat di status FB iena pagi tadi.. 
i went for a short bengkel on kecantikan with products from Mary Kay


sumpah sebelum nih mmg tak pernah dengar pasal MK nih
ropanya dah lama noo dia bertapak di dunia ini..
hehe.. seee sungguh jakun kan aku..

so pagi tadi around 930am aku gerak dari umah MIL 
selepas hantar anak2 ke sana 
teruslah aku ke Sri Mawarni Inn di Kangar..
hehe.. alkisah aku sebenarnya tak tau jugak tempat nih wpun dok imagine
cam tahu jer kat mana.. hehe so member aku sampai dulu di situ 
wpun sama2 janji nak jumpa di CIMB at 930..
sorry noo iena lambat sikit tadi..



she introduced me to this workshop actually
sebelum nih dah banyak kali nak attend tapi dek kerana 
wshop selalu on friday so aku tak dapat ler pergi sebab sekolah kan

huhu berapa kali jugak mengadu ngan my friend nih..
(hehe)
and finally ada di buat di Kangar..
wpun bukan atas jemputan aku tapi aku suka
sebab at last dapat jugak attend this wshop..



that is the speaker for the day
kak Rabiah 
biasalah orang dah lama buat biz nih mmg nampak cam cool jer..
n she is beautiful too..
i like her skin 
so young.. n so fresh..



so what we did was

1. hand spa 
- yang nih agak best jugak sebab i loike the smell of the product
2. lesson on facial care
- guna make up remover yang best, pastu all the 5 product consist of cleanser, mask, freshner, moisturizer and sun block
3. make up session..
- i loike the slot.. and the reason why i'm there actually..




lepas belajar make up2..
hehe.. best wpun mmg agak keras jugak ler tangan
bila nak pakai eye liner n eye shadow n blusher..
huhu..
wpun mmg pernah pakai tapi when it comes to the right way
mmg rasa agak susah..

 
i like the eye shadow..
its blue metal n midnight apa tah..
semua dapat kaler yang sama..
so kuar dari dewan tuh semua mata warna sama..
hehe..
tapi serius aku suka ler kaler biru tuh
tak pernah pakai eye shadow kaler biru..
pasnih boleh pakai ler..

 
 
kawan2 cakap lipstick tuh agak soft tuk aku
tak nampak pun cam pakai lipstick walhal mmg pakai..
n like it too actually plus the lip gloss..
(huhu apakah ini.. akan adakah sesi memborong secara bersungguh2 nanti)

 
 
 sebelum balik adalah sesi dengan beauty consultant MK..
hehe mmg kuar duit jugakler harini 
tapi aku rasa agak berbaloi sebab lebih kurang RM50 jer sebulan
for all the 5 products tuh..
and the best part kawan aku cakap mmg tahan lama
dia pakai dah nak masuk 5 bulan.. pun banyak lagi..
sebab masa kami buat wshop tadi pun diberi mmg ler sikit kan
tapi boleh dapat full coverage especially the foundation..
so aku rasa this is a good investment lah..
(nak sihat ada investment lain.. nih tuk nak outer beauty yer)

 
 
ada lucky draw n aku dapat 
sonoknya.. hehe.. Nira cakap aku mmg selalu2 bertuah.. hehe
mekasih Nira...
aku dapat free eyeshadow MK..
waaa best2... nanti leh top up warna lain sebab aku target nak beli
 
 Mary Kay® Compact (unfilled)
 
sebab tadi nengok Nira punya cam cute jer..
hehe.. all the eyeshadow, powder n blusher were not there actually
dia datang kosong so we need to top up the compact..
cam best sebab leh guna kaler yang betul2 nak jer..

tetiba lak terasa cam teruja nak beli 
tapi kena berdikit2 ler sebab aku bukan kaya raya lagi..
masih dalam proses..
kalau berjaya nanti aku bagitau noo

 
 
 
 
kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PB dengan iena do email me at inz8799@yahoo.com or sms me at 0194795730 i really hope to share with u something about this miracle corset

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata