Skip to main content

aku sudah jatuh chenta


 salam semua..
sebagaimana yang telah tercatat di status FB iena pagi tadi.. 
i went for a short bengkel on kecantikan with products from Mary Kay


sumpah sebelum nih mmg tak pernah dengar pasal MK nih
ropanya dah lama noo dia bertapak di dunia ini..
hehe.. seee sungguh jakun kan aku..

so pagi tadi around 930am aku gerak dari umah MIL 
selepas hantar anak2 ke sana 
teruslah aku ke Sri Mawarni Inn di Kangar..
hehe.. alkisah aku sebenarnya tak tau jugak tempat nih wpun dok imagine
cam tahu jer kat mana.. hehe so member aku sampai dulu di situ 
wpun sama2 janji nak jumpa di CIMB at 930..
sorry noo iena lambat sikit tadi..



she introduced me to this workshop actually
sebelum nih dah banyak kali nak attend tapi dek kerana 
wshop selalu on friday so aku tak dapat ler pergi sebab sekolah kan

huhu berapa kali jugak mengadu ngan my friend nih..
(hehe)
and finally ada di buat di Kangar..
wpun bukan atas jemputan aku tapi aku suka
sebab at last dapat jugak attend this wshop..



that is the speaker for the day
kak Rabiah 
biasalah orang dah lama buat biz nih mmg nampak cam cool jer..
n she is beautiful too..
i like her skin 
so young.. n so fresh..



so what we did was

1. hand spa 
- yang nih agak best jugak sebab i loike the smell of the product
2. lesson on facial care
- guna make up remover yang best, pastu all the 5 product consist of cleanser, mask, freshner, moisturizer and sun block
3. make up session..
- i loike the slot.. and the reason why i'm there actually..




lepas belajar make up2..
hehe.. best wpun mmg agak keras jugak ler tangan
bila nak pakai eye liner n eye shadow n blusher..
huhu..
wpun mmg pernah pakai tapi when it comes to the right way
mmg rasa agak susah..

 
i like the eye shadow..
its blue metal n midnight apa tah..
semua dapat kaler yang sama..
so kuar dari dewan tuh semua mata warna sama..
hehe..
tapi serius aku suka ler kaler biru tuh
tak pernah pakai eye shadow kaler biru..
pasnih boleh pakai ler..

 
 
kawan2 cakap lipstick tuh agak soft tuk aku
tak nampak pun cam pakai lipstick walhal mmg pakai..
n like it too actually plus the lip gloss..
(huhu apakah ini.. akan adakah sesi memborong secara bersungguh2 nanti)

 
 
 sebelum balik adalah sesi dengan beauty consultant MK..
hehe mmg kuar duit jugakler harini 
tapi aku rasa agak berbaloi sebab lebih kurang RM50 jer sebulan
for all the 5 products tuh..
and the best part kawan aku cakap mmg tahan lama
dia pakai dah nak masuk 5 bulan.. pun banyak lagi..
sebab masa kami buat wshop tadi pun diberi mmg ler sikit kan
tapi boleh dapat full coverage especially the foundation..
so aku rasa this is a good investment lah..
(nak sihat ada investment lain.. nih tuk nak outer beauty yer)

 
 
ada lucky draw n aku dapat 
sonoknya.. hehe.. Nira cakap aku mmg selalu2 bertuah.. hehe
mekasih Nira...
aku dapat free eyeshadow MK..
waaa best2... nanti leh top up warna lain sebab aku target nak beli
 
 Mary Kay® Compact (unfilled)
 
sebab tadi nengok Nira punya cam cute jer..
hehe.. all the eyeshadow, powder n blusher were not there actually
dia datang kosong so we need to top up the compact..
cam best sebab leh guna kaler yang betul2 nak jer..

tetiba lak terasa cam teruja nak beli 
tapi kena berdikit2 ler sebab aku bukan kaya raya lagi..
masih dalam proses..
kalau berjaya nanti aku bagitau noo

 
 
 
 
kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PB dengan iena do email me at inz8799@yahoo.com or sms me at 0194795730 i really hope to share with u something about this miracle corset

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...