Skip to main content

apa salahnya kalau kita rajin bermimpi



2011 i wish to have these...



rasanya tak salah kan ada benda yang kita ingin miliki
kerana mungkin perkara2 ini akan menjadi pendorong
kepada usaha yang lebih gigih untuk memilikinya



walaupun orang akan kata benda2 nih semua dunia jer..
tapi tak salah kan kalau kita ada impian

aku masih ingat 
seorang sahabat memberitahu
A dream is but a dream unless u make it REALITY

so 
why not

1.


ipad 2
or
blackberry playbook



wpun aku kurang pasti camner nak guna benda alah nih
tapi aku agak teruja jugak nak memiliki gadjet yang menjadi
kegilaan ramai nih
best sangat ker weiii
cuba bagi review sikit
(kalau boleh in sentences yang aku faham)






2.


zero hutang..
dan 
lebih banyak simpanan



kerana kita tidak tahu sampai bila kita akan berada di sini
aku sebolehnya tak mahu tinggalkan anak2 aku kelak 
dengan hutang yang bertimbun..
biarlah dorang hidup lebih selesa dan punya kehidupan mereka sendiri
aku tak mahu bebankan dorang dengan masalah aku
so hutang perlu aku cuba selesaikan sendiri

kalau boleh segala perkara hutang aku nak selesaikan..
kengkawan semua kalau aku ada berhutang dengan korang
please let me know...


dan 

aku impikan punya simpanan untuk diri sendiri dan anak2
menjadi tanggungjawab aku sediakan simpanan tuk masa depan dorang..
dulu aku ingat lagi masa aku kecik mak aku akan pastikan dia masukkan duit
dalam akaun aku hampir setiap bulan
(aku tau sebab aku ikut mama gi bank)
dan bila aku nak masuk U
mama bagi aku pegang buku akaun tuh sendiri

sampailah sekarang..
aku masih kekurangan dalam bab nih..
aku berjanji pada diri sendiri yang aku akan pastikan 
saving adalah my main priority 



3.

Nokia E72
atau 
Blackberry Bold


yg nih mmg aku dok teringin lama dah..
korang boleh godek2 prev entry mmg aku dok sebut nak sangat ler BB nih
tapi aritu bila nengok iklan Nokia E72 nih cam berkenan ler pulak
i've a Nokian for quite some times now..







so what do u think
can i have all these.. i think i can
and i will make sure i can

How??


by joining this

Premium Beautiful Biz

semoga impian kan jadi kenyataan

Mimpi tidak akan menjadi kenyataan jika kita asyik tidur


kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PB
dengan iena
do email me at inz8799@yahoo.com
or sms me at 0194795730

i really hope to share with u something about this miracle corset


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata