Skip to main content

apa salahnya kalau kita rajin bermimpi



2011 i wish to have these...



rasanya tak salah kan ada benda yang kita ingin miliki
kerana mungkin perkara2 ini akan menjadi pendorong
kepada usaha yang lebih gigih untuk memilikinya



walaupun orang akan kata benda2 nih semua dunia jer..
tapi tak salah kan kalau kita ada impian

aku masih ingat 
seorang sahabat memberitahu
A dream is but a dream unless u make it REALITY

so 
why not

1.


ipad 2
or
blackberry playbook



wpun aku kurang pasti camner nak guna benda alah nih
tapi aku agak teruja jugak nak memiliki gadjet yang menjadi
kegilaan ramai nih
best sangat ker weiii
cuba bagi review sikit
(kalau boleh in sentences yang aku faham)






2.


zero hutang..
dan 
lebih banyak simpanan



kerana kita tidak tahu sampai bila kita akan berada di sini
aku sebolehnya tak mahu tinggalkan anak2 aku kelak 
dengan hutang yang bertimbun..
biarlah dorang hidup lebih selesa dan punya kehidupan mereka sendiri
aku tak mahu bebankan dorang dengan masalah aku
so hutang perlu aku cuba selesaikan sendiri

kalau boleh segala perkara hutang aku nak selesaikan..
kengkawan semua kalau aku ada berhutang dengan korang
please let me know...


dan 

aku impikan punya simpanan untuk diri sendiri dan anak2
menjadi tanggungjawab aku sediakan simpanan tuk masa depan dorang..
dulu aku ingat lagi masa aku kecik mak aku akan pastikan dia masukkan duit
dalam akaun aku hampir setiap bulan
(aku tau sebab aku ikut mama gi bank)
dan bila aku nak masuk U
mama bagi aku pegang buku akaun tuh sendiri

sampailah sekarang..
aku masih kekurangan dalam bab nih..
aku berjanji pada diri sendiri yang aku akan pastikan 
saving adalah my main priority 



3.

Nokia E72
atau 
Blackberry Bold


yg nih mmg aku dok teringin lama dah..
korang boleh godek2 prev entry mmg aku dok sebut nak sangat ler BB nih
tapi aritu bila nengok iklan Nokia E72 nih cam berkenan ler pulak
i've a Nokian for quite some times now..







so what do u think
can i have all these.. i think i can
and i will make sure i can

How??


by joining this

Premium Beautiful Biz

semoga impian kan jadi kenyataan

Mimpi tidak akan menjadi kenyataan jika kita asyik tidur


kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PB
dengan iena
do email me at inz8799@yahoo.com
or sms me at 0194795730

i really hope to share with u something about this miracle corset


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...