Skip to main content

apa salahnya kalau kita rajin bermimpi



2011 i wish to have these...



rasanya tak salah kan ada benda yang kita ingin miliki
kerana mungkin perkara2 ini akan menjadi pendorong
kepada usaha yang lebih gigih untuk memilikinya



walaupun orang akan kata benda2 nih semua dunia jer..
tapi tak salah kan kalau kita ada impian

aku masih ingat 
seorang sahabat memberitahu
A dream is but a dream unless u make it REALITY

so 
why not

1.


ipad 2
or
blackberry playbook



wpun aku kurang pasti camner nak guna benda alah nih
tapi aku agak teruja jugak nak memiliki gadjet yang menjadi
kegilaan ramai nih
best sangat ker weiii
cuba bagi review sikit
(kalau boleh in sentences yang aku faham)






2.


zero hutang..
dan 
lebih banyak simpanan



kerana kita tidak tahu sampai bila kita akan berada di sini
aku sebolehnya tak mahu tinggalkan anak2 aku kelak 
dengan hutang yang bertimbun..
biarlah dorang hidup lebih selesa dan punya kehidupan mereka sendiri
aku tak mahu bebankan dorang dengan masalah aku
so hutang perlu aku cuba selesaikan sendiri

kalau boleh segala perkara hutang aku nak selesaikan..
kengkawan semua kalau aku ada berhutang dengan korang
please let me know...


dan 

aku impikan punya simpanan untuk diri sendiri dan anak2
menjadi tanggungjawab aku sediakan simpanan tuk masa depan dorang..
dulu aku ingat lagi masa aku kecik mak aku akan pastikan dia masukkan duit
dalam akaun aku hampir setiap bulan
(aku tau sebab aku ikut mama gi bank)
dan bila aku nak masuk U
mama bagi aku pegang buku akaun tuh sendiri

sampailah sekarang..
aku masih kekurangan dalam bab nih..
aku berjanji pada diri sendiri yang aku akan pastikan 
saving adalah my main priority 



3.

Nokia E72
atau 
Blackberry Bold


yg nih mmg aku dok teringin lama dah..
korang boleh godek2 prev entry mmg aku dok sebut nak sangat ler BB nih
tapi aritu bila nengok iklan Nokia E72 nih cam berkenan ler pulak
i've a Nokian for quite some times now..







so what do u think
can i have all these.. i think i can
and i will make sure i can

How??


by joining this

Premium Beautiful Biz

semoga impian kan jadi kenyataan

Mimpi tidak akan menjadi kenyataan jika kita asyik tidur


kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PB
dengan iena
do email me at inz8799@yahoo.com
or sms me at 0194795730

i really hope to share with u something about this miracle corset


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…