Skip to main content

for ladies out there... if u care..


salam kembali
cuba tanya diri sendiri sekejap
kenapa wanita sekarang berkerjaya..
kenapa wanita sekarang terlalu sibuk di luar dan di rumah
untuk apa..
untuk siapa

pernah tak wanita2 ini terfikir akan
apa akan berlaku sekiranya mereka tidak dapat bekerja
kerana ditimpa musibah (mohon pada Allah agar di jauhkan)
apa akan berlaku pada keluarga sekiranya sesuatu terjadi pada mereka



aku bukan mahu menakutkan tapi sekadar berkongsi kerana kini
ramai wanita2 di luar sana yang terlalu bekerja sehingga tidak
sempat lagi untuk menjaga kesihatan diri..
meluangkan masa tuk bersenam mmg sesuatu yang agak susah..



jadi apa yang mereka lakukan untuk sihat..
apa yang mereka lakukan agar mereka sentiasa mempunyai tenaga
untuk meneruskan kehidupan mereka

mungkin anda sedar akan itu tetapi menganggapnya remeh
dan tidak perlu diberi perhatian..
mungkin juga ada yang mahu melakukan sesuatu tetapi
merasakan ada perkara lain yang lebih penting..
mungkin jugak ada yang mahu mencuba
tetapi mendapat tentangan dan kekangan lain..

apapun yang pasti

ANDA LAH PENENTU KEPADA KESIHATAN DAN KECANTIKAN DIRI ANDA

Wanita masa kini telahpun menapak lebih jauh sejajar dengan arus pembangunan. Kalau dulunya surirumah, tetapi kini rata-ratanya bekerja, malah memegang jawatan tinggi setanding dengan kaum lelaki.
 
 
serius body dia cantik kan.. sapa yang tak nak body cam gini..
 
Kesibukan kaum wanita terhadap tugasan harian kadangkalanya boleh menyebabkan penjagaan kesihatan dan kecantikan tubuh badan terabai. Inilah puncanya tubuh nampak tidak bermaya, pucat, lemah, lesu dan sebagainya. Saya percaya setiap wanita pasti inginkan tubuh badan yang sihat dan menarik. Sememangnya itu adalah sifat dan fitrah kaum wanita. Walaubagaimanapun, bukanlah semua wanita itu cantik dan menarik, tetapi sebaliknya. Ada saja yang tak kena, ada yang langsing, tetapi rupa paras yang penuh jerawat, pucat, kulit kering dan berminyak atau sebagainya.
 
Ada yang cantik rupa parasnya tetapi masalah berat badan berlebihan pula. Ada yang kurus, tetapi aset yang ada tidak menarik. Lebih-lebih lagi yang sudah melahirkan anak. Contohnya, payu dara yang dahulunya montok, kini “jatuh”, pinggul yang dahulunya mengancam, kini “jatuh“, perut yang dahulunya kempis, kini berlapis-lapis, “jatuh“. Adakah kita nak biarkan ianya jatuh...jatuh dan jatuh tanpa diangkat kembali? Sudah pastinya tidak. Sedarlah wahai kaum wanita, betapa pentingnya penjagaan kesihatan tubuh badan. Bukan sekadar untuk badan yang cantik sahaja, malah penyakit kronik juga harus di cegah sebelum parah. Tahukah anda penyakit barah payu dara adalah pembunuh nombor 1 kaum wanita?
 


“Premium Beautiful”  merupakan penyelesaian bagi masalah yang dihadapi oleh kaum hawa. PB yang merupakan set pakaian dalam wanita yang boleh mendatangkan seribu satu macam kebaikan. Ianya terdiri dari coli panjang, bengkung pinggang, dan seluar dalam panjang. Set ini juga telah digilai ramai memandangkan keberkesanannya serta harganya yang berpatutan. Ianya datang dengan jaminan produk seumur hidup, jadi anda semua tidak perlu takut jika PB anda rosak.
 
 
 apa yang iena tulis dan publish nih adalah sharing info 
sebab bagi iena selagi kita mampu untuk memberi maklumat
ke arah sesuatu yang lebih baik kenapa perlu takut n malu..


 
kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PB 
dengan iena 
do email me at inz8799@yahoo.com or sms me at 0194795730 
i really hope to share with u something about this miracle corset

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...