Skip to main content

pertama kali dalam sejarah hidup aku...

 
 
salam semua
am announcing something here





























i am now officially a Mary Kay user
hahaha


poyo jer kan..
ntah pape jer.. hehe...
tak kisah ler apa pun korang nak kata
aku mmg gini dah..


so tadi my Beauty consultant datang ke sekolah 
tuk hantarkan all my stuff
hehe.. teruja sangat nak pakai actually


yeah i know apa kes sangat ler pakai ni kan
well am realizing that i need to prepare something for my outer beauty
mmg ler orang kata kecantikan luaran datang dari dalaman yang bersih n cantik
tapi bagi aku kita harus berusaha untuk memastikan 
kita tidak hanya cantik di dalam tetapi juga di luar..



mengikuti Bengkel Mary Kay tempoh hari
mmg an eye opener bagi aku..
sebelum nih aku mmg tak amik kisah sangat pasal nak cuci muka bagai kan
aku mmg senang sangat

tapi bila fikir2 balik
our first appearance yang orang akan tengok adalah our face kan
so mmg kena jaga 
takkan umur baru 30 an orang tengok dah cam ....
(u fill in the blank)



so basically these are the things that i bought..
its a complete 5 in 1 package
start dengan cleanser then ada mask (3 hari sekali jer pakai)
freshner n moisturizer and last ada protection or foundation..

 
 
malam nih for the first time aku buat complete step
yakni 5 step yagn disarankan oleh my Beauty consultant..
i kinda like it.. hehe..
tapi yerlah ini benda baru bagi aku.. 
so it takes time for me to make it as a routine..


so inilah apa yang aku lakukan as for ensuring my outer beauty is there
dan yang selebihnya adalah dengan memakai my PB
end of story.



kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PB dengan iena do email me at inz8799@yahoo.com or sms me at 0194795730 i really hope to share with u something about this miracle corset 
 

Comments

  1. harap usaha mima berjaya...kak ct nak tgk apa perubahannya....mungkin kali ini lebih anggun...hopefully...

    ReplyDelete
  2. wahhh jgn gitu kak siti..
    mima mmg suka bab2 nih
    tu pasal yang kadang2 serabut pun ada jugak..
    sebab kekadang serabut pun boleh jadi cantik.. haha..

    mode : tengah pening

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…