Skip to main content

pertama kali dalam sejarah hidup aku...

 
 
salam semua
am announcing something here





























i am now officially a Mary Kay user
hahaha


poyo jer kan..
ntah pape jer.. hehe...
tak kisah ler apa pun korang nak kata
aku mmg gini dah..


so tadi my Beauty consultant datang ke sekolah 
tuk hantarkan all my stuff
hehe.. teruja sangat nak pakai actually


yeah i know apa kes sangat ler pakai ni kan
well am realizing that i need to prepare something for my outer beauty
mmg ler orang kata kecantikan luaran datang dari dalaman yang bersih n cantik
tapi bagi aku kita harus berusaha untuk memastikan 
kita tidak hanya cantik di dalam tetapi juga di luar..



mengikuti Bengkel Mary Kay tempoh hari
mmg an eye opener bagi aku..
sebelum nih aku mmg tak amik kisah sangat pasal nak cuci muka bagai kan
aku mmg senang sangat

tapi bila fikir2 balik
our first appearance yang orang akan tengok adalah our face kan
so mmg kena jaga 
takkan umur baru 30 an orang tengok dah cam ....
(u fill in the blank)



so basically these are the things that i bought..
its a complete 5 in 1 package
start dengan cleanser then ada mask (3 hari sekali jer pakai)
freshner n moisturizer and last ada protection or foundation..

 
 
malam nih for the first time aku buat complete step
yakni 5 step yagn disarankan oleh my Beauty consultant..
i kinda like it.. hehe..
tapi yerlah ini benda baru bagi aku.. 
so it takes time for me to make it as a routine..


so inilah apa yang aku lakukan as for ensuring my outer beauty is there
dan yang selebihnya adalah dengan memakai my PB
end of story.



kalau ada yang berminat nak dapatkan PB/nak tanya apa2 tentang PB dengan iena do email me at inz8799@yahoo.com or sms me at 0194795730 i really hope to share with u something about this miracle corset 
 

Comments

  1. harap usaha mima berjaya...kak ct nak tgk apa perubahannya....mungkin kali ini lebih anggun...hopefully...

    ReplyDelete
  2. wahhh jgn gitu kak siti..
    mima mmg suka bab2 nih
    tu pasal yang kadang2 serabut pun ada jugak..
    sebab kekadang serabut pun boleh jadi cantik.. haha..

    mode : tengah pening

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…