Skip to main content

tak seindah biasa

masalah akan sentiasa berada bersama kita
sapa yang tadak masalah pun boleh dikira bermasalah kan
ianya seperti benda yang perlu/ata mmg ada dalam kehidupan..
ada yang menganggap masalah itu sebagai satu beban dalam hidup..
ada pula yang menganggap ianya sebagai cabaran atau dorongan 
agar kehidupan di masa depan menjadi lebih baik..

semuanya bergantung kepada bagaimana anda mengatasi 
masalah yang tiba di depan kita..

setiap orang ada masalah..
tapi kita jangan tunduk pada masalah yang dihadapi..
setiap orang punya cara sendiri menyelesaikan sesuatu masalah..
cuma kita jangan biarkan masalah itu sentiasa menghantui 
dan mengikut kita..


macam dalam lagu Lenka Trouble is a Friend tuh..
aku suka 
sebab sehebat mana dan sebahagia mana pun hidup seseorang..
he will always face problem..
its always there for you to face it..



Trouble will find you
No matter where you go
Oh, oh
No matter if you're fast
No matter if you're slow
Oh, oh
The eye of the storm
wanna cry in the morn
Oh, oh
You're fine for a while
But you start
To lose control

He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He’s gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble is a friend of mine
Ahh

**

So don't be alarmed
If he takes you
By the arm
I won't let him win
But I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine

How I hate the way
He makes me feel
And how I try
To make him leave
I try
Oh, oh, I try

But he's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah

Trouble
Is a friend of mine




jadi kenapa kita perlu lari dari masalah..
kan lebih baik kalau kita selesaikan masalah itu..



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..