Skip to main content

tak seindah biasa

masalah akan sentiasa berada bersama kita
sapa yang tadak masalah pun boleh dikira bermasalah kan
ianya seperti benda yang perlu/ata mmg ada dalam kehidupan..
ada yang menganggap masalah itu sebagai satu beban dalam hidup..
ada pula yang menganggap ianya sebagai cabaran atau dorongan 
agar kehidupan di masa depan menjadi lebih baik..

semuanya bergantung kepada bagaimana anda mengatasi 
masalah yang tiba di depan kita..

setiap orang ada masalah..
tapi kita jangan tunduk pada masalah yang dihadapi..
setiap orang punya cara sendiri menyelesaikan sesuatu masalah..
cuma kita jangan biarkan masalah itu sentiasa menghantui 
dan mengikut kita..


macam dalam lagu Lenka Trouble is a Friend tuh..
aku suka 
sebab sehebat mana dan sebahagia mana pun hidup seseorang..
he will always face problem..
its always there for you to face it..



Trouble will find you
No matter where you go
Oh, oh
No matter if you're fast
No matter if you're slow
Oh, oh
The eye of the storm
wanna cry in the morn
Oh, oh
You're fine for a while
But you start
To lose control

He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He’s gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble is a friend of mine
Ahh

**

So don't be alarmed
If he takes you
By the arm
I won't let him win
But I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine

How I hate the way
He makes me feel
And how I try
To make him leave
I try
Oh, oh, I try

But he's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah

Trouble
Is a friend of mine




jadi kenapa kita perlu lari dari masalah..
kan lebih baik kalau kita selesaikan masalah itu..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata