Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

what will happen when u wear your PB

salam semua.. hehe.. rajin pulak iena kan petang2 gini dok buat n3..mmg badan rasa nak rehat tapi nak tido petang2 gini adalah sesuatu yang sangat susah..so kekdahnya terus on laptop n blog ler kan
harini nak story sikit pasal PB lagi.. uwaaaa jgn ler bosan dengan entry2 PB nihsebab iena kan nak share kelebihan pemakaian PB pada kita orang2 wanita nih(okeh bila cakap wanita maksudnya termasuklah anak dara dan ibu2)
pemakaian PB secara teratur iaitu maksimum 8 jam sehari dan pengambilanair masak sebanyak 8 gelas sehari adalah sesuatu yang mmg mendatangkan kesan baik pada tubuh badan... tapi ini nak bagitahu yerdi awal2 pemakaian PB mmg badan akan rasa sedikit tidak selesahaaa jgn pula panik kalau jadi gini sebab ini semua adalah‘healing crisis’. Proses ini berlaku kerana proses penyahtoksid dari dalam badan sedang berlaku. Keadaan ini mungkin agak berbeza bagi setiap orang bergantung kepada tahap kesihatan badan anda. Jika anda mengalaminya, Jangan takut atau panik ya ! Kerana ia adalah

perasan ler pulak

Terasa diri super adorable plak. Haha. Abisler muntah sorang yg baca nih. Jgn marah nooo kalau cek x puji diri sendiri sapa lg nak puji. Nak harap cik abang puji pun jarang2 sekali( erksss).

Gambar nih aku amik masa g Langkawi itu hari. 2-3 hari lepas pakai pb. Mmg rasa bdn ada sikit juga susut tp aku x berani nak timbang lagi. Tunggu smp betul2 nampak ada perubahan then baru nak timbang. Tp mmg immediately after pakai pb dah blh nmpk badan lbh berbentuk.

Korang xnak ker ada side income as much as RM3000 in ur first mth of doing biz. Haa nak tahu camner blh jer sms or contact iena. Sambil badan kita sihat dan lebih cantik poket kita pun masyukkk.


Published with Blogger-droid v1.6.8

aku mulakan sesuatu atas kemahuanku sendiri

Salam semua... ce citer tengah buat apa tengah2 petang nih.. hehe... iena tengah update blog ler.. tu pasal kuar entry baru nih.. okeh like i promised before i will do a write up  on why i joined this biz

iena kenal PB actually since 2003... waktu tuh lepas bersalinkan twin badan mmg kembang tak ingat.. yerlah kalau sebelum kawin nak cecah 50kg pun susah tapi masa pregnant twin (berat sebelum melahirkan) was 80kg ++ so just imagine betapa kembangnya iena waktu tuh
dan masa tuh iena kerja di Kolej... so selalu jugak browse through mag n Net tuk cari ways on how to reduce n dapatkan balik figure iena dan dipertemukan jodoh dengan PB corset tapi waktu tuh serius mmg nak beli sebab nak kurus... dan bila tadak follow up (dari seller) dan pakai pun sesedap hati sesedap rasa so tak dapat capai apa yang iena nak.. di tambah pulak mmg naive so PB pun mmg pernah masuk mesin n jemur bawah matahari (adalah dilarang sama sekali ok tapi sebab iena mmg tak tahu)



cut it short.. lepas bersalinkan Afi.. dah mula tahu se…

terbakau jer nengok

salam semua...
setiap kali nengok gambar CDM Kak Ana aku rasa terbakau jer..
mana taknya dari ini



kepada ini



dengan hanya memakai PB max 8 hours/day n amik lacto-lite


takkan korang taknak kot... ishhh aku plak yang teruja nengok gambar2 nih...
dari waist nipper saiz paling besar ke saiz 64.. usih keciknya pinggang.. kalah aku
huhu..

so sapa kata orang saiz besar tak boleh pakai PB
cuba korang renungkan semula...

jom sapa yang nak try boleh pm iena.. i'll give u a trial set (kalau tak rasa tak tahu best ke idak)
kalau rasa nak buat biz (part time or full time ) jual PB pun boleh pm iena..
korang taknak ker rasa pegang duit hasil usaha sendiri..
korang taknak ker financial freedom
korang taknak ker bagi sedikit keselesaan kat anak2 or family korang..
korang taknak ker raya tahun nih lebih meriah sikit dengan duit bonus hasil jual PB

kalau nak just pm me/sms/call or email or what so ever.. contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739
Hehe kat sekolah nih mmg jual apa pun jalan. Thats what male school a very interesting place to go. Haha u can shop till u drop.

Kain nih aku beli 3 lai RM100. Hehe nak buat pakai dtg sekolah. Lagipun da lama x buat baju. Last buat raya tahun lepas.

Owh another note, arini dpt cash buyer for PB. So am telling u, all of us afford to buy PB. Yerlah mmg ada jugak yg x berkemampuan (bkn xdak duit nooo, cuma kurang) tp kalau benda lain kita blh beli apalah salahnya put aside 150-200/mth sebagai pelaburan utk kesihatan kita. Org perempuan kesihatanlah aset kita.

Dan sekarang, iena nak ajak sapa2 yg nak buat/dapat extra income (ribu2 weiiii) to join our group. We'll share with you a medium of biz that u dont have to work alone. Just sms/call me/email me to know how.

Jomler cari duit lebih utk raya. X mau kerPublished with Blogger-droid v1.6.8

semua benda pun ada manual pengguna kan...

so ini manual penggunaan PB salam semuawaaa agak lama kan tak berupdate seperti selalu..alkisah sekarang musim periksa so cam malas nak pasang laptop..
kat sekolah pun sibuk dengan penyediaan fail untuk KSSR so waktu update blog adalah sangat terhad..
nak update guna SGT mmg boleh tapi tak sonok nak taip





so arini aku nak share pasal cara2 pemakaian PBto my beloved customers n potential customersinilah cara pemakaian PBpakai dengan betul dan min 8 jam sehariinsyaallah anda pasti berpuas hati dengan hasilnya


 Pemakaian Long Girdle


1. Lipatkan bahagian atas dan bawah Girdle. 2. Sarungkan Girdle seperti memakai seluar dalam. 3. Tarik lebihan lemak ke atas agar ia membentuk punggung anda. 4. Perbetulkan kedudukan keseluruhan sehingga anda merasa selesa. - pertama kali pakai mmg agak susah tapi jgnler terus mengalahsebab PB nih nak membentuk semula badan kitaso tempat2 yang agak terlebih tuh mmg ler perlu di tempatkan pada tempat yang sepatutnya so proses tuh amik masa skit..cam aku sendiri mem…

baby blue

All blue. Haha. Published with Blogger-droid v1.6.8

Exam mode

Anak tgh minggu exam so mak dia pun kalut la kan. Waduh gawT rasa di rumah skrg. Abis tunggang langgang semuanya. Kalau yesterday kalut dgn subjek bm dan pend islam, harini kalut pulak dgn sains dan math.

Ptg td plak aku kena attend taklimat kepada semua s/u peperiksaan bwrkenaan sistem yg akan digunalan for year 1. So ptg td aku mmg harap dekat twin buat revision sendiru. I promised them that i'll get them something when i came back.

Tp bila balik lain pulak ceritanya. Adeh. Am so frustrated with Hn. I was hoping that he will be at home with the kids monitoring their works bit nada. And guess what something happen when i was not around. Tp xperlah benda dah nak jd.

Published with Blogger-droid v1.6.8

i admire her

salam semua..
petang2 gini ada ke orang yg membaca blog aku nih haaa
kalau ada takperlah kalau tadak pun takper
esok mesti ada yang baca kan..


takper tak baca pun takper..
aku tak kisah...
tapi insyaallah ada yang membaca.

just want to share with u all out there
reason why
kenapa dan mengapa aku pakai PB



yup same reason as other ladies out there
yg utama nak kurus
(ala jgn kelentong la cakap benda lain dulu kan sejujurnya yg dah berisi musti nak susut )
that is my main reason
tapi dek kerana PB bukan pakaian dalam untuk kecantikan semata
so there u have it 70% adalah untuk kesihatan
so u have 30% cantik n 70% sihat
mana lagi nak carik kan

kenapa tak cuba benda lain jer kalau nak kurus
hmmm let seee
dah banyak jugak benda yang aku cuba
this is not the 1st method k
aku pakai PB sejak 2002 tapi waktu tuh mmg very naive
aku tak tau satu apa pun pasal kelebihan PB
that is why aku pakai semata2 sebab nak kurus
tapi sebab pakai pun on n off so aku tak dapat number n figure yang aku mahu

seja…

he is no longer my lil boy

salam semuaHari sabtu dah kan.. cepat jer masa berlalu
hmm just want to write about my lil boyyup my lil boy is no longer litle..

he is such a big boy now




 big boy with BIG perangai..hahaha
nowadays sangatlah talkative.. ikut sapa tah nihpastu dah pandai merajuk2 n sebagainya..apapun u are still my lil boy..taknak Afi cepat sangat besar sebab cam tak puas jer nanti nak main2 ngan dia 




but nevertheless he is going to be







TWO


in June..yup 1st JUNE 

pray...

 erksssbaru last few days we stayed at Metro Hospital to take care of my grandma (dad's side)












and todaydapat mesej dalam fb n yahoomail..nenek sebelah mama pulak tak sihat..














owh dear..what shud i do now..





Inilah doa ketika Sakit
“Alluhumma wa mudzhiba al-ba’si Anta asy-Syaafi
Laa syafiya illa syifaauka
Syifaan la yughadiru saqaman”

”Ya Allah ya Tuhan Kami Hanya engkaulah yang menghilangkan kesedihan Engkaulah yang Maha MenyembuhkanTidak ada yang mampu menyembuhkan Kecuali hanya Engkau yang menyembuhkanSembuh tanpa terasa sakit”

ukur di badan sendiri

salam semua sihat tak harini... iena harap semua sihat.. alhamdulillah iena sihat jer cuma semalam kena sakit kepala.. mungkin sebab cuaca kat sini panas sangat..  pastu kadang kejap panas kejap ujan..
harini nak share pasal bagaimana caranya untuk ukur badan sendiri untuk mendapatkan ukuran sesuai bagi saiz PB anda sebabnya PB tadak standard saiz kena ukur badan sendiri then baru leh determine ur body figure
sebab tulah sedap bila pakai PB nih sebab kena dengan saiz badan kita okeh 


4 simple steps that you must do & email or text the measurements to me..

1. Bust measurement
2. Under bust measurement
3. Waist measurement
4. Thigh measurement
or korang boleh refer ini gambar

BUST (start from puncak dada yaa..)
Lepas tu.. BAWAH DADA (UNDERBUST)
Lepas tu WAIST (PINGGANG)
Last is ur BUTTOCK (dari puncak PUNGGUNG )
Ok today kita belajar mcmana nak ukur ur own body ya... PB are made according to our body measurement.. so kenalah ukur ur body betul2 ya... nnt terketat sgt pun xelok.. or longgar sang…

PB helps you to concieve

one of the best reasons for wearing PB is this go ahead n read


credit to : http://www.hanishaizi.com




Premium Beautiful helps to balance your hormone estrogen and progesterone. One of our business partner dah 4 tahun menunggu nak anak tapi tak dapat2 jugak.. but with the helps of Premium Beautiful + Herba Maharani ( kira makan consistently ) Alhamdullilah she's now pregnant.



Not only, kalau ada masalah keputihan, cyst,fibroid, prolapsed uterus, irregular period flow dan macam2 lagi yang berkaitan dengan masalah wanita.. Jangan biarkan ia mengangu diri anda!!

Premium Beautiful membantu menghilangkan "bau" yang tidak menyenangkan...yelahh nanti kan suami pun lari!!




KERANA DIRI MU BEGITU BERHARGA!!
 jadi tunggu apa lagi..takkan nak tunggu hmm apa yer (korang pk lah sendiri)kalau mahukan kehidupan anda lebih baik dan menggembirakanapa salahnya membuat pelaburan dengan membeli PB bukan mahal mana pun below 2K taukalau tak mampu bayar cash, boleh jer kita runding2 buat install…

mesti beli hadiah ker.. takkan bagi ucapan saja tak boleh

salam semua... sihat ker arini kami di Perlis cuti lagi harini dan di saat n3 ini dibuat aku  masih di Kulim sebab tunggu Hn datang amik
adik2 aku semua dah balik KL semalam termasuk abah sekali tapi abah kata mungkin dia akan balik semula tuk tengok keadaan tok yerlah she is still at Hospital Metro belum boleh kuar sebab buah pinggang tok masih bermasalah



arini aku cuma nak tepek gegambar masa Sambutan Hari Guru  di sekolah aku itu hari.. alkisah mmg bersiap sakan ler kan tapi alih2 tadak letrik di Dewan Besar sekolah... GB cakap mmg dari ari Jumaat lagi dia dah call TNB tapi masih belum datang tuk check so berpeluh sakan ler cikgu2 atas stage tuh


akak2 n rakan2 yang menjadi orang kuat sekolah
susah hati semua sebab panas pastu memikirkan arini sehari jer seklah  selasa n rabu cuti pulak pastu next week dah nak exam

see aku cam tadak apa pun kat atas muka tuhkosonghuhu gara2 panas dan berpeluhhuhutapi still maintain boleh happy2 sebab ada aku kesah
masa nih tengah buat kuiz who wants to be a milionaireh…

bentuk badan anda?

Salam dalam pada kita kalut mengusahakan sesuatu agar badan menjadi lebih cantik dan seksi kadangkala kita terlepas pandang akan perkara2 tertentu. Ini mungkin antara faktor yg menyebabkan apa yg kita kehendaki tidak menjadi kenyataan. Jadi cuba korang telek2 apa yg tercatat di sini dan kemudian anda buatlah keputusan yg bijak. Yang mana yg anda mahuPublished with Blogger-droid v1.6.8

antara impian yang sudah tercapai

salam petang Ahad semua..apa yer korang tengah buat tuh..aku nih agak tak tahu nak buat apa.. memula plan nak rehat aka tidotapi tak leh la tido panas sangat kat sini..
so terus on lappy aku yg ada kat atas meja nihn then apa lagi.. godek2 la sana sini..



hmm pastu terus terasa nak buat satu n3 nih..ingat tak dulu aku pernah buat entry ini
dan ini


hehehe sebagaimana yang korang telah sedia maklumaku kini secara rasminya adalah pengguna Samsung Galaxy Taband i must say am loving it..


(galaxy tab aku pakai baju kaler koko)
aku rasa inilah pertama kali dalam sejarah hidup aku(sejak aku mula bekerja dan pegang duit sendiri)aku beli hp dengan duit aku sendiri..dan ianya mmg satu benda yang sangat aku suka

sebelum2 nih hp yang aku guna adalah pemberian Hnso now dapat beli sendiri cam waaa so nikmatnya..kenapa aku beli??


sebab aku join biz PByup that is my reason... sebelum nih tak boleh beli ker..or tadak alasan lain ker

tak lah sebab mmg aku beli nih sejak aku join biz PBaku rasa PB telah beri aku s…