Skip to main content

aku mulakan sesuatu atas kemahuanku sendiri


 
Salam semua...
ce citer tengah buat apa tengah2 petang nih.. hehe...
iena tengah update blog ler.. tu pasal kuar entry baru nih..
okeh like i promised before i will do a write up 
on why i joined this biz


iena kenal PB actually since 2003... waktu tuh lepas bersalinkan twin
badan mmg kembang tak ingat.. yerlah kalau sebelum kawin nak cecah 50kg pun susah
tapi masa pregnant twin (berat sebelum melahirkan) was 80kg ++
so just imagine betapa kembangnya iena waktu tuh

dan masa tuh iena kerja di Kolej... so selalu jugak browse through mag n Net
tuk cari ways on how to reduce n dapatkan balik figure iena
dan dipertemukan jodoh dengan PB corset
tapi waktu tuh serius mmg nak beli sebab nak kurus...
dan bila tadak follow up (dari seller)
dan pakai pun sesedap hati sesedap rasa
so tak dapat capai apa yang iena nak..
di tambah pulak mmg naive so PB pun mmg pernah masuk mesin n jemur bawah matahari
(adalah dilarang sama sekali ok tapi sebab iena mmg tak tahu)




cut it short.. lepas bersalinkan Afi.. dah mula tahu serba sikit pasal PB
dan aku tengok (baca blog agent2 PB temasuk Hanis)
so iena nampak ada peluang di situ tuk dapatkan semula apa 
yang iena nak iaitu badan yang lebih baik.
dah tak sanggup lagi tersembul sana sini..


 so dipendekkan lagi cerita.. dengan niat untuk memajukan diri sendiri
nak dapatkan balik bentuk badan yang lebih baik
nak berikan keselesaan pada anak2.. nak financial freedom
so i grab the opportunity to join the biz


Alhamdulillah, semakin hari semakin besemangat nak mendalami PB Biz..
Permintaan yang terlalu tinggi buat iena x menang tangan... mmg macam tak percaya sangat 
yang dalam tempoh tak sampai pun sebulan
alhamdulillah 6 set PB yang iena ada dah abis dijual
(syukur and thanks to Bayah n Fazi for guiding me)

yaaa iena hanya mula dengan 6 set.. 
sebab in this biz there is no saying that u need to have 20K to start
u can start at your very own level.


Ada orang tanya, kenapa nak buat ni iena? 
Gaji tetap dah ada...kerja dengan kerajaan, pencen dah tentu2 dapat, semua dah mudah 


Jawapannya senang jer.. 
iena buat biz ni bukan sebab x berduit ataupun x cukup duit (hee kdg2 tak cukup jugak)
TAPI,
Sementara peluang masih ada, jangan disia2 kan sebab biz nih
lebih kepada iena nak berkongsi kebaikan PB & berkongsi minat dgn 
sesiapa saja untuk sama2 sign in biz ni 
timbul rasa puas bila dapat melakukan sesuatu yang tak pernah iena fikir dapat iena lakukan
puas jugak sebab mmg niat nak share kebaikan pb dah itulah yg iena buat 
bukan semata2 nak carik keuntungan 

jadinya di sini iena nak sangat mengajak kawan2 semua
Khususnya anak2 melayu, ayuh lah kita berusaha, berikhtiar utk mengubah cara hidup,
keluar dari comfort zone masing2..Peluang utk berjaya terbentang luas di hadapan!!
Biz ni, menekankan konsep bekerja bersama2..you'll never walk alone..
Continuous support & guidance daripada leader2 yang lebih perpengalaman sentiasa bersama2
anda..




 leader sanggup turun padang semata2 nak turunkan ilmu
jauh weiii datang nun dari Johor ke Perlis

Hanis & Fazi inspired me the most in this biz!!!
They're young, rich (jual PB pon boleh kaya tau!!)
educated, but very humble & helpful when
I asked for help, tips & guide!
Thanks a million bebeh..
sesi personal touch (if I may say)
 
People out there, jangan hanya jadi penonton, masuk angin keluar asap. Kuatkan semangat, disiplin diri, buang jauh2 perasaan malu & rendah diri.. Insyaallah, Allah sentiasa akan mempermudahkan segala urusan kita hendaknya!!!

Bagi yang masih ragu2, terpulang..
 iena cuma berkongsi untuk pengetahuan semua
 
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...