Skip to main content

aku mulakan sesuatu atas kemahuanku sendiri


 
Salam semua...
ce citer tengah buat apa tengah2 petang nih.. hehe...
iena tengah update blog ler.. tu pasal kuar entry baru nih..
okeh like i promised before i will do a write up 
on why i joined this biz


iena kenal PB actually since 2003... waktu tuh lepas bersalinkan twin
badan mmg kembang tak ingat.. yerlah kalau sebelum kawin nak cecah 50kg pun susah
tapi masa pregnant twin (berat sebelum melahirkan) was 80kg ++
so just imagine betapa kembangnya iena waktu tuh

dan masa tuh iena kerja di Kolej... so selalu jugak browse through mag n Net
tuk cari ways on how to reduce n dapatkan balik figure iena
dan dipertemukan jodoh dengan PB corset
tapi waktu tuh serius mmg nak beli sebab nak kurus...
dan bila tadak follow up (dari seller)
dan pakai pun sesedap hati sesedap rasa
so tak dapat capai apa yang iena nak..
di tambah pulak mmg naive so PB pun mmg pernah masuk mesin n jemur bawah matahari
(adalah dilarang sama sekali ok tapi sebab iena mmg tak tahu)




cut it short.. lepas bersalinkan Afi.. dah mula tahu serba sikit pasal PB
dan aku tengok (baca blog agent2 PB temasuk Hanis)
so iena nampak ada peluang di situ tuk dapatkan semula apa 
yang iena nak iaitu badan yang lebih baik.
dah tak sanggup lagi tersembul sana sini..


 so dipendekkan lagi cerita.. dengan niat untuk memajukan diri sendiri
nak dapatkan balik bentuk badan yang lebih baik
nak berikan keselesaan pada anak2.. nak financial freedom
so i grab the opportunity to join the biz


Alhamdulillah, semakin hari semakin besemangat nak mendalami PB Biz..
Permintaan yang terlalu tinggi buat iena x menang tangan... mmg macam tak percaya sangat 
yang dalam tempoh tak sampai pun sebulan
alhamdulillah 6 set PB yang iena ada dah abis dijual
(syukur and thanks to Bayah n Fazi for guiding me)

yaaa iena hanya mula dengan 6 set.. 
sebab in this biz there is no saying that u need to have 20K to start
u can start at your very own level.


Ada orang tanya, kenapa nak buat ni iena? 
Gaji tetap dah ada...kerja dengan kerajaan, pencen dah tentu2 dapat, semua dah mudah 


Jawapannya senang jer.. 
iena buat biz ni bukan sebab x berduit ataupun x cukup duit (hee kdg2 tak cukup jugak)
TAPI,
Sementara peluang masih ada, jangan disia2 kan sebab biz nih
lebih kepada iena nak berkongsi kebaikan PB & berkongsi minat dgn 
sesiapa saja untuk sama2 sign in biz ni 
timbul rasa puas bila dapat melakukan sesuatu yang tak pernah iena fikir dapat iena lakukan
puas jugak sebab mmg niat nak share kebaikan pb dah itulah yg iena buat 
bukan semata2 nak carik keuntungan 

jadinya di sini iena nak sangat mengajak kawan2 semua
Khususnya anak2 melayu, ayuh lah kita berusaha, berikhtiar utk mengubah cara hidup,
keluar dari comfort zone masing2..Peluang utk berjaya terbentang luas di hadapan!!
Biz ni, menekankan konsep bekerja bersama2..you'll never walk alone..
Continuous support & guidance daripada leader2 yang lebih perpengalaman sentiasa bersama2
anda..




 leader sanggup turun padang semata2 nak turunkan ilmu
jauh weiii datang nun dari Johor ke Perlis

Hanis & Fazi inspired me the most in this biz!!!
They're young, rich (jual PB pon boleh kaya tau!!)
educated, but very humble & helpful when
I asked for help, tips & guide!
Thanks a million bebeh..
sesi personal touch (if I may say)
 
People out there, jangan hanya jadi penonton, masuk angin keluar asap. Kuatkan semangat, disiplin diri, buang jauh2 perasaan malu & rendah diri.. Insyaallah, Allah sentiasa akan mempermudahkan segala urusan kita hendaknya!!!

Bagi yang masih ragu2, terpulang..
 iena cuma berkongsi untuk pengetahuan semua
 
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…