Skip to main content

antara impian yang sudah tercapai

 
salam petang Ahad semua..
apa yer korang tengah buat tuh..
aku nih agak tak tahu nak buat apa.. memula plan nak rehat aka tido
tapi tak leh la tido panas sangat kat sini..

so terus on lappy aku yg ada kat atas meja nih
n then apa lagi.. godek2 la sana sini..




hmm pastu terus terasa nak buat satu n3 nih..
ingat tak dulu aku pernah buat entry ini

dan ini



hehehe sebagaimana yang korang telah sedia maklum
aku kini secara rasminya adalah pengguna Samsung Galaxy Tab
and i must say am loving it..



(galaxy tab aku pakai baju kaler koko)

aku rasa inilah pertama kali dalam sejarah hidup aku
(sejak aku mula bekerja dan pegang duit sendiri)
aku beli hp dengan duit aku sendiri..
dan ianya mmg satu benda yang sangat aku suka


sebelum2 nih hp yang aku guna adalah pemberian Hn
so now dapat beli sendiri cam waaa so nikmatnya..
kenapa aku beli??



sebab aku join biz PB
yup that is my reason... sebelum nih tak boleh beli ker..
or tadak alasan lain ker


tak lah sebab mmg aku beli nih sejak aku join biz PB
aku rasa PB telah beri aku satu based yang kuat 
untuk aku berusaha mencapai apa yang aku impikan..
sebelum nih aku hanya mampu bermimpi 
tapi insyaallah lepas nih aku nak pastikan setiap yg aku impikan
akan menjadi kenyataan..

sebab ramai yang dah buktikan..
from NOBODY to SOMEBODY

jadi kalau dorang boleh takkan aku tak boleh kan




 
 


 
Hanis - a housewife yang mampu jana pendapatan 6 angka
takkan aku tak boleh kot kan..
yg penting i need to learn the way..
i need to get the infor from them





Fazi - Dari tak da apa-apa.. bulan pertama dapat RM3k extra, 
then RM5k extra, then RM12.3k extra, then RM20k extra, 
then RM35k extra.. dan sekarang angka tu terus meningkat..!

itupun buat part time tuh... boleh dapat banyak tuh
hmm aku pun niat nak buat part time jer..
nak tambah yang terkurang di sana sini..
insyaallah aku yakin aku boleh lakukan
dengan tunjuk ajar mereka2 ini





Bayah -  Jam tangan yang merupkana simbolik dan impian
setiap ahli group kami. Alhamdulillah, saya berjaya hanya
selepas 4 bulan berkecimpung dalam biz ini!
 
dalam tempoh 4 bulan jer.. 
boleh pegang bonus 5 angka.. adehhh semua nih pembakar semangat aku
tak sabar rasanya tuk jadi seperti mereka


dan aku jadikan SGT aku sebagai pemangkin kepada usaha 
mencapai matlamat yang ditetapkan..
aku nak berjaya seperti mereka..



(bulat kan aku masa nih..)


aku yakin korang pun ada impian kan..
so jgn segan tuk buka mulut bertanya orang2 yang berjaya 
bagaimana mereka boleh berjaya... sebab kita takkan berjaya
kalau kita masih di takuk lama..





 nak tahu bagaimana mereka boleh menjadi begitu hebat di dalam 
perniagaan corset ini..
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…