Skip to main content

antara impian yang sudah tercapai

 
salam petang Ahad semua..
apa yer korang tengah buat tuh..
aku nih agak tak tahu nak buat apa.. memula plan nak rehat aka tido
tapi tak leh la tido panas sangat kat sini..

so terus on lappy aku yg ada kat atas meja nih
n then apa lagi.. godek2 la sana sini..




hmm pastu terus terasa nak buat satu n3 nih..
ingat tak dulu aku pernah buat entry ini

dan ini



hehehe sebagaimana yang korang telah sedia maklum
aku kini secara rasminya adalah pengguna Samsung Galaxy Tab
and i must say am loving it..



(galaxy tab aku pakai baju kaler koko)

aku rasa inilah pertama kali dalam sejarah hidup aku
(sejak aku mula bekerja dan pegang duit sendiri)
aku beli hp dengan duit aku sendiri..
dan ianya mmg satu benda yang sangat aku suka


sebelum2 nih hp yang aku guna adalah pemberian Hn
so now dapat beli sendiri cam waaa so nikmatnya..
kenapa aku beli??



sebab aku join biz PB
yup that is my reason... sebelum nih tak boleh beli ker..
or tadak alasan lain ker


tak lah sebab mmg aku beli nih sejak aku join biz PB
aku rasa PB telah beri aku satu based yang kuat 
untuk aku berusaha mencapai apa yang aku impikan..
sebelum nih aku hanya mampu bermimpi 
tapi insyaallah lepas nih aku nak pastikan setiap yg aku impikan
akan menjadi kenyataan..

sebab ramai yang dah buktikan..
from NOBODY to SOMEBODY

jadi kalau dorang boleh takkan aku tak boleh kan




 
 


 
Hanis - a housewife yang mampu jana pendapatan 6 angka
takkan aku tak boleh kot kan..
yg penting i need to learn the way..
i need to get the infor from them





Fazi - Dari tak da apa-apa.. bulan pertama dapat RM3k extra, 
then RM5k extra, then RM12.3k extra, then RM20k extra, 
then RM35k extra.. dan sekarang angka tu terus meningkat..!

itupun buat part time tuh... boleh dapat banyak tuh
hmm aku pun niat nak buat part time jer..
nak tambah yang terkurang di sana sini..
insyaallah aku yakin aku boleh lakukan
dengan tunjuk ajar mereka2 ini





Bayah -  Jam tangan yang merupkana simbolik dan impian
setiap ahli group kami. Alhamdulillah, saya berjaya hanya
selepas 4 bulan berkecimpung dalam biz ini!
 
dalam tempoh 4 bulan jer.. 
boleh pegang bonus 5 angka.. adehhh semua nih pembakar semangat aku
tak sabar rasanya tuk jadi seperti mereka


dan aku jadikan SGT aku sebagai pemangkin kepada usaha 
mencapai matlamat yang ditetapkan..
aku nak berjaya seperti mereka..



(bulat kan aku masa nih..)


aku yakin korang pun ada impian kan..
so jgn segan tuk buka mulut bertanya orang2 yang berjaya 
bagaimana mereka boleh berjaya... sebab kita takkan berjaya
kalau kita masih di takuk lama..





 nak tahu bagaimana mereka boleh menjadi begitu hebat di dalam 
perniagaan corset ini..
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…