Skip to main content

i admire her


salam semua..
petang2 gini ada ke orang yg membaca blog aku nih haaa
kalau ada takperlah kalau tadak pun takper
esok mesti ada yang baca kan..


takper tak baca pun takper..
aku tak kisah...
tapi insyaallah ada yang membaca.

just want to share with u all out there
reason why
kenapa dan mengapa aku pakai PB



yup same reason as other ladies out there
yg utama nak kurus
(ala jgn kelentong la cakap benda lain dulu kan sejujurnya yg dah berisi musti nak susut )
that is my main reason
tapi dek kerana PB bukan pakaian dalam untuk kecantikan semata
so there u have it 70% adalah untuk kesihatan
so u have 30% cantik n 70% sihat
mana lagi nak carik kan

kenapa tak cuba benda lain jer kalau nak kurus
hmmm let seee
dah banyak jugak benda yang aku cuba
this is not the 1st method k
aku pakai PB sejak 2002 tapi waktu tuh mmg very naive
aku tak tau satu apa pun pasal kelebihan PB
that is why aku pakai semata2 sebab nak kurus
tapi sebab pakai pun on n off so aku tak dapat number n figure yang aku mahu

sejak itu cuba lah benda2 lain jugak..
am not saying those stuff yang aku amik tak bagus...
cuma aku jer yang tak cukup disiplin..
kejap makan kejap idak
kejap pakai kejap idak
kejap sapu kejap idak

so camner nak dapat result yang memuaskan hati..
6 tahun lepas tuh aku pregnant kan Afi pulak
n during that time aku mula tahu pasal PB serba sikit
through blog Hanis lah waktu tuh
then followed by other blogger yang rancak menjalankan biz nih


waktu tuh timbul rasa sesal kenapa lah aku tak bersungguh guna PB dulu
dan sekarang aku mula balik
tanggal 6 May 2011 aku mula sarung PB (set baru) semula
why set baru?? i'll tell u later

dan aku paling teruja bila tengok transformasi orang2 yang dah berjaya dengan PB
paling teruja tengok Kak Ana
(i dont know her personally but through reading only)
aku dapat lihat perubahan yang sungguh besar pada diri beliau.
she is an idol


kat bawah nih aku cedok dari rakan2 biz yang lain
(yup i joined the biz too)
dan aku rasa semua patut lihat perubahan yang beliau alami
dalam tempoh beberapa bulan saja





 
Dulu masa jumpa CDM Siti Rohana, tengok betapa besarnya badan beliau seiring dengan semangat beliau hehe.. Memang selalu if kita tengok orang macam ni kan, kita mesti fikir boleh ke dia kurus... or forever will stay macam tu?? Imagine ya 96kg..



mai january 2010


me june 2009


fazi sept 2010

and look at her NOW!!

last night...

During diamond night... muka pun dah slim skali..

last 2 weeks..

AMAZING!!! Just 3 months!! Siapa kata PLUS SIZE WOMEN TAK BOLEH? :) THINK AGAIN!!

NOW WE HAVE PLUS SIZE FOR WOMEN UP TO 100KG!
GRAB ONE TODAY!! FEEL FREE TO GET A FREE CONSULTATION FROM ME!!!



 somewhere in May 2011
 


 meaning mmg blh dapat a better figure kan
takkan tak mahu kot
aku mahu
dan aku sedang mencabar diri aku sendiri untuk 
mendapatkan semula berat idaman aku





so aku akan pakai PB, minum lebih air masak, 
kurangkan makanan manis
do light exercise 
(sebab PB mmg bakar kalori wpun korang tak buat apa)


 nak tahu pasal PB dan kalau anda mahu PB just
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

  1. Salam iena :)

    how are u.. :)

    leed tak dok umah tambun tulang tu, leed duk utan aji.. tapi kalau iena lalu singgah je la kat kedai tu, beli lunch ke hehee..sabtu/ahad baru lid ada sana..

    btw, leed terdelete komen ina kat my blog, masa tgh2 modify template.. huwaaaaaaaaaa!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…