Skip to main content

i admire her


salam semua..
petang2 gini ada ke orang yg membaca blog aku nih haaa
kalau ada takperlah kalau tadak pun takper
esok mesti ada yang baca kan..


takper tak baca pun takper..
aku tak kisah...
tapi insyaallah ada yang membaca.

just want to share with u all out there
reason why
kenapa dan mengapa aku pakai PB



yup same reason as other ladies out there
yg utama nak kurus
(ala jgn kelentong la cakap benda lain dulu kan sejujurnya yg dah berisi musti nak susut )
that is my main reason
tapi dek kerana PB bukan pakaian dalam untuk kecantikan semata
so there u have it 70% adalah untuk kesihatan
so u have 30% cantik n 70% sihat
mana lagi nak carik kan

kenapa tak cuba benda lain jer kalau nak kurus
hmmm let seee
dah banyak jugak benda yang aku cuba
this is not the 1st method k
aku pakai PB sejak 2002 tapi waktu tuh mmg very naive
aku tak tau satu apa pun pasal kelebihan PB
that is why aku pakai semata2 sebab nak kurus
tapi sebab pakai pun on n off so aku tak dapat number n figure yang aku mahu

sejak itu cuba lah benda2 lain jugak..
am not saying those stuff yang aku amik tak bagus...
cuma aku jer yang tak cukup disiplin..
kejap makan kejap idak
kejap pakai kejap idak
kejap sapu kejap idak

so camner nak dapat result yang memuaskan hati..
6 tahun lepas tuh aku pregnant kan Afi pulak
n during that time aku mula tahu pasal PB serba sikit
through blog Hanis lah waktu tuh
then followed by other blogger yang rancak menjalankan biz nih


waktu tuh timbul rasa sesal kenapa lah aku tak bersungguh guna PB dulu
dan sekarang aku mula balik
tanggal 6 May 2011 aku mula sarung PB (set baru) semula
why set baru?? i'll tell u later

dan aku paling teruja bila tengok transformasi orang2 yang dah berjaya dengan PB
paling teruja tengok Kak Ana
(i dont know her personally but through reading only)
aku dapat lihat perubahan yang sungguh besar pada diri beliau.
she is an idol


kat bawah nih aku cedok dari rakan2 biz yang lain
(yup i joined the biz too)
dan aku rasa semua patut lihat perubahan yang beliau alami
dalam tempoh beberapa bulan saja





 
Dulu masa jumpa CDM Siti Rohana, tengok betapa besarnya badan beliau seiring dengan semangat beliau hehe.. Memang selalu if kita tengok orang macam ni kan, kita mesti fikir boleh ke dia kurus... or forever will stay macam tu?? Imagine ya 96kg..



mai january 2010


me june 2009


fazi sept 2010

and look at her NOW!!

last night...

During diamond night... muka pun dah slim skali..

last 2 weeks..

AMAZING!!! Just 3 months!! Siapa kata PLUS SIZE WOMEN TAK BOLEH? :) THINK AGAIN!!

NOW WE HAVE PLUS SIZE FOR WOMEN UP TO 100KG!
GRAB ONE TODAY!! FEEL FREE TO GET A FREE CONSULTATION FROM ME!!!



 somewhere in May 2011
 


 meaning mmg blh dapat a better figure kan
takkan tak mahu kot
aku mahu
dan aku sedang mencabar diri aku sendiri untuk 
mendapatkan semula berat idaman aku





so aku akan pakai PB, minum lebih air masak, 
kurangkan makanan manis
do light exercise 
(sebab PB mmg bakar kalori wpun korang tak buat apa)


 nak tahu pasal PB dan kalau anda mahu PB just
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

  1. Salam iena :)

    how are u.. :)

    leed tak dok umah tambun tulang tu, leed duk utan aji.. tapi kalau iena lalu singgah je la kat kedai tu, beli lunch ke hehee..sabtu/ahad baru lid ada sana..

    btw, leed terdelete komen ina kat my blog, masa tgh2 modify template.. huwaaaaaaaaaa!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..