Skip to main content

semua benda pun ada manual pengguna kan...

 
so ini manual penggunaan PB
 
 
salam semua
waaa agak lama kan tak berupdate seperti selalu..
alkisah sekarang musim periksa so cam malas nak pasang laptop..

kat sekolah pun sibuk dengan penyediaan fail untuk KSSR 
so waktu update blog adalah sangat terhad..

nak update guna SGT mmg boleh tapi tak sonok nak taip






so arini aku nak share pasal cara2 pemakaian PB
to my beloved customers n potential customers
inilah cara pemakaian PB
pakai dengan betul dan min 8 jam sehari
insyaallah anda pasti berpuas hati dengan hasilnya

 


 
Pemakaian Long Girdle



1. Lipatkan bahagian atas dan bawah Girdle.
2. Sarungkan Girdle seperti memakai seluar dalam.
3. Tarik lebihan lemak ke atas agar ia membentuk punggung anda.
4. Perbetulkan kedudukan keseluruhan sehingga anda merasa selesa.
 
- pertama kali pakai mmg agak susah tapi jgnler terus mengalah
sebab PB nih nak membentuk semula badan kita
so tempat2 yang agak terlebih tuh mmg ler perlu di tempatkan pada tempat 
yang sepatutnya so proses tuh amik masa skit..
cam aku sendiri memula pakai mmg berpeluh seiiiii
wpun di pagi hari tapi alhamdulillah pas 3-4 days dah rasa selesa
meaning PB dengan body dah ada chemistry



 
Pemakaian Long Bra

1. Sarungkan bra ke badan & kemaskan (masukkan) payu dara ke dalam cawan bra.
2. Pasangkan cangkuk di bahagian belakang.
3. Rendahkan badan ke hadapan. Tarik semua lebihan lemak dibawah ketiak & dibawah lengan dan bawa ke hadapan, masukkan ke dalam bra cup.
4. Laraskan tali bra & kemaskan cawan bra supaya mendapat kedudukan yang selesa.
5. Perbetulkan kedudukan bra mengikut keselesaan anda.

 
- untuk pakai long bra kalau boleh minta tolong sesapa buttonkan..
or else pakai atas badan kain batik or apa2 kain yang licin
then pakai long bra dengan kedudukan cangkuk di depan
pastu tarik ler dengan perlahan2 supaya kedudukan long bra betul2 sedap di badan kita
dan akhir sekali



Pemakaian Waist Nipper (Bengkung)

1. Pastikan 'batu permata' berada betul-betul ditengah badan. Pasang kesemua cangkuk.
2. Perbetulkan kedudukannya
(position cangkuk memang di tepi badan).
 
3. Pegang kedua-dua hujung tali.
4. Silangkan tali di belakang, tahan nafas & tarik tali 
(membawa kesan pinggang meramping) dan bawa cangkuk kehadapan.
5. Cangkukkan ikut keselesaan. Pastikan ianya selesa.


Pemakaian Set PB yang betul mampu mempercepatkan proses pembentukan posture badan yang anda inginkan disamping dapat menjimatkan masa pemakaian.
 
 mudah kan... hmm kalau boleh minta tolong ler en suami pakaikan long bra tuh
kan lebih mesra jadinya.. hehe
hmm sebab tulah orang kata PB nih kelebihannya bukan tuk kita saja
tapi jugak boleh menggembirakan pihak suami.
tak caya
cubalah pakai... 









WEAR IT, FEEL IT, LIKE IT, SHARE IT 
and who knows you can generate EXTRA RM 
 
 
 (xnak ker) 
from PB 

want to know more just
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...