Skip to main content

semua benda pun ada manual pengguna kan...

 
so ini manual penggunaan PB
 
 
salam semua
waaa agak lama kan tak berupdate seperti selalu..
alkisah sekarang musim periksa so cam malas nak pasang laptop..

kat sekolah pun sibuk dengan penyediaan fail untuk KSSR 
so waktu update blog adalah sangat terhad..

nak update guna SGT mmg boleh tapi tak sonok nak taip






so arini aku nak share pasal cara2 pemakaian PB
to my beloved customers n potential customers
inilah cara pemakaian PB
pakai dengan betul dan min 8 jam sehari
insyaallah anda pasti berpuas hati dengan hasilnya

 


 
Pemakaian Long Girdle



1. Lipatkan bahagian atas dan bawah Girdle.
2. Sarungkan Girdle seperti memakai seluar dalam.
3. Tarik lebihan lemak ke atas agar ia membentuk punggung anda.
4. Perbetulkan kedudukan keseluruhan sehingga anda merasa selesa.
 
- pertama kali pakai mmg agak susah tapi jgnler terus mengalah
sebab PB nih nak membentuk semula badan kita
so tempat2 yang agak terlebih tuh mmg ler perlu di tempatkan pada tempat 
yang sepatutnya so proses tuh amik masa skit..
cam aku sendiri memula pakai mmg berpeluh seiiiii
wpun di pagi hari tapi alhamdulillah pas 3-4 days dah rasa selesa
meaning PB dengan body dah ada chemistry



 
Pemakaian Long Bra

1. Sarungkan bra ke badan & kemaskan (masukkan) payu dara ke dalam cawan bra.
2. Pasangkan cangkuk di bahagian belakang.
3. Rendahkan badan ke hadapan. Tarik semua lebihan lemak dibawah ketiak & dibawah lengan dan bawa ke hadapan, masukkan ke dalam bra cup.
4. Laraskan tali bra & kemaskan cawan bra supaya mendapat kedudukan yang selesa.
5. Perbetulkan kedudukan bra mengikut keselesaan anda.

 
- untuk pakai long bra kalau boleh minta tolong sesapa buttonkan..
or else pakai atas badan kain batik or apa2 kain yang licin
then pakai long bra dengan kedudukan cangkuk di depan
pastu tarik ler dengan perlahan2 supaya kedudukan long bra betul2 sedap di badan kita
dan akhir sekali



Pemakaian Waist Nipper (Bengkung)

1. Pastikan 'batu permata' berada betul-betul ditengah badan. Pasang kesemua cangkuk.
2. Perbetulkan kedudukannya
(position cangkuk memang di tepi badan).
 
3. Pegang kedua-dua hujung tali.
4. Silangkan tali di belakang, tahan nafas & tarik tali 
(membawa kesan pinggang meramping) dan bawa cangkuk kehadapan.
5. Cangkukkan ikut keselesaan. Pastikan ianya selesa.


Pemakaian Set PB yang betul mampu mempercepatkan proses pembentukan posture badan yang anda inginkan disamping dapat menjimatkan masa pemakaian.
 
 mudah kan... hmm kalau boleh minta tolong ler en suami pakaikan long bra tuh
kan lebih mesra jadinya.. hehe
hmm sebab tulah orang kata PB nih kelebihannya bukan tuk kita saja
tapi jugak boleh menggembirakan pihak suami.
tak caya
cubalah pakai... 









WEAR IT, FEEL IT, LIKE IT, SHARE IT 
and who knows you can generate EXTRA RM 
 
 
 (xnak ker) 
from PB 

want to know more just
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata