Skip to main content

Sumber Inspirasi ku

salam semua.. harini iena nak share pasal FAZI
she is my sifuu dalam biz nih.. 
even though we are far apart but at times when i need guidance
she will be there for me

aku berkongsi dengan semua tentang kejayaan FAZI
aku nak berjaya macam dia..
korang semua nak tak..
baca dulu then kalau ada yang nak bertanya 
then silalah..

KITA BERUBAH UNTUK MASA DEPAN KITA

 
 Dulu.. lepas bersalin anak pertama, berat badan naik mencanak-canak..! Hampir cecah 80kg..!

Ni anak sulung masa umur 4 bulan macam tu..



Ni Amaar masa umur 8 bulan.. anak tembam, mak pun sama naik.. lihat tanganku itu.. ngerii makk!


Cari balik gambar-gambar masa badan besar.. tapi tak banyak, sebab tak nak bergambar sangat.. Malu..! Perfect Nightmare.. No way no way no way..! - Sila nyanyi macam lagu tersebut ye..


Kiranya saya memang tak sempat nak kurus sampai lah saya mengandung anak kedua..

Semuanya bermula bila saya kenal dengan Premium Beautiful.. PB memang sangat selesa dipakai.. sekali pakai memang terus jatuh cinta..! Tak macam korset yang lain, tak da saiz yang main tangkap muat..! Asal orang berat 80kg, mest
i saiz XL ke atas..!

Mula pakai PB masa berpantang anak kedua & terus pakai sehingga kini. Alhamdulillah, lepas 6 bulan, saya dah mula pakai saiz M..! (well memang dari dulu pakai saiz M, tak penah saiz S pun..)..


Dari tahun 2009 pakai PB hingga kini.. Ni gambar kat Perth April 2011.

I HEART PREMIUM BEAUTIFUL..!!!


Tak lama lepas tu, baru saya tau sebenarnya bila pakai PB ni sayang kalau tak share dengan orang lain.. Memang sangat mengujakan..! Ramai yang terkejut & teruja bila tengok perubahan pada badan saya. I WAS REALLY BIG, OK..


Selain tu, rupa-rupanya PB ni boleh buat duit.. saya pun dengan p
enerangan pasal biz & tak pikir panjang, saya terus buat biz ni sampai sekarang..!

Mana yang rapat dengan saya, memang tau macam mana keadaan financial saya.. memang perkara biasa saya pinjam duit dari kawan bila saya tak cukup duit.. saya tak malu untuk ceritakan hal ni kat blog.. sebab saya nak jadikan k
isah saya ni sebagai teladan.

Saya sedar hidup dalam zaman sekarang ni, nothing comes easy.. Saya tau, kita patut bersyukur & kena sentiasa fikir kalau kita rasa kita susah, ada orang lagi susah dari kita.. Tapi.. setiap orang ada kesusahan masing-masing.. Saya tau tahap susah saya tu macam mana DAN I don't want to live like that FOREVER..!!!


Semuanya untuk anak-anak..

I know I must do something..! Saya nak beri yang terbaik untuk anak-anak saya. Saya tak nak anak saya tengok orang lain dapat main mainan yang best, gempak & bila dia minta pada saya, saya tak mampu nak berikan pada dia..!


Saya selalu beli mainan second hand untuk anak-anak saya kat online.. pada saya takper lah second hand, janji anak saya merasa mainan yang baik-bai
k.. (saya punya definition mainan baik-baik tu mainan yang menjana minda).. dan biasanya mainan tu international brand. Calar-calar mainan.. sedih.. hiba hati tengok anak main mainan tu.. Rasa seperti loser pun ada.. Dok fikir sorang-sorang.. "Kalau umur sekarang pun aku boleh buat setakat ini jer, macam mana dengan pelajaran diorang..? Zaman diorang lagi mencabar..".

Saya tau saya kena buat sesuatu.. saya tau peluang yang diberi ni saya
kena rebut cepat..! Saya tak nak ketinggalan, apatah lagi bila tengok sepupu sendiri, Hanis buat biz & semakin hari semakin maju biz dia.

Alhamdulillah, berkat tunjuk ajar Hanis, saya terus & terus buat biz nie tanpa toleh ke belakang lagi..! HANYA BERMULA DARI INTERNET..!!! SEMUA DI HUJUNG JARI.. saya jual Premium Beautiful secara online & dapat rakan kongsi pun melalui online..!

Dan sekarang, saya dapat memegang income 5 angka sebulan, dapat melancong ke Perth PERCUMA, akan datang ke Hong Kong pun PERCUMA, bayar kereta PERCUMA..! Alhamdulillah.. semua tu takkan saya merasa kalau saya terlalu fikir, "aku tengok ada orang tak berjaya dalam biz ni?", "boleh ke aku buat..?", "alaaa.. suami & seluruh family tak bagi aku buat la biz nie..", "ala anak kecik
lagi nak gi buat biz..", "hishh.. tak da masa lah nak buat side income..!" dan segala macam alasan dalam dunia nie kalau saya fikirkan, PASTI SAYA TAK DAPAT UBAH KEHIDUPAN SAYA..!!!
Memang saya letak setinggi-tinggi kepercayaan pada Hanis & Raz untuk bimbing saya dalam biz nie, sebab saya memang ZERO dalam biz nie.. apa saja persoalan pasti terjawab bila saya tanya mereka berdua. Memang tak salah pilih
an saya join dengan group Hanis..!


Terima kasih Hanis & Raz bimbing kita sampai ke tahap nie.. Kalau tak, mungkin kita masih macam dulu..


Macam mimpi jer bakal jejakkan kaki ke Disneyland Hong Kong..!

Ada yang tersirat bila cakap pasal melancong..

1. Income besar
2. Tabung kereta
3. Tabung wawasan

Next trip is Venice, Italy..



Semua orang punya impian.. dan memang betul biznes ni buatkan impian kita jadi realiti..!
Setiap orang ada permata yang sangat bernilai dalam diri iaitu POTENSI DIRI..!

Yang dilahirkan susah takkan selamanya susah..

Yang bodoh tak selamanya akan bodoh..

Allah bagi peluang pada setiap hambaNya untuk berubah, Dia bagi jalan & tinggal kita yang ambil langkah..!
 
 

 sekarang dah baca so camner..
ada rasa nak buat perubahan dalam hidup tak.
kalau ada just
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...