Skip to main content

Sumber Inspirasi ku

salam semua.. harini iena nak share pasal FAZI
she is my sifuu dalam biz nih.. 
even though we are far apart but at times when i need guidance
she will be there for me

aku berkongsi dengan semua tentang kejayaan FAZI
aku nak berjaya macam dia..
korang semua nak tak..
baca dulu then kalau ada yang nak bertanya 
then silalah..

KITA BERUBAH UNTUK MASA DEPAN KITA

 
 Dulu.. lepas bersalin anak pertama, berat badan naik mencanak-canak..! Hampir cecah 80kg..!

Ni anak sulung masa umur 4 bulan macam tu..



Ni Amaar masa umur 8 bulan.. anak tembam, mak pun sama naik.. lihat tanganku itu.. ngerii makk!


Cari balik gambar-gambar masa badan besar.. tapi tak banyak, sebab tak nak bergambar sangat.. Malu..! Perfect Nightmare.. No way no way no way..! - Sila nyanyi macam lagu tersebut ye..


Kiranya saya memang tak sempat nak kurus sampai lah saya mengandung anak kedua..

Semuanya bermula bila saya kenal dengan Premium Beautiful.. PB memang sangat selesa dipakai.. sekali pakai memang terus jatuh cinta..! Tak macam korset yang lain, tak da saiz yang main tangkap muat..! Asal orang berat 80kg, mest
i saiz XL ke atas..!

Mula pakai PB masa berpantang anak kedua & terus pakai sehingga kini. Alhamdulillah, lepas 6 bulan, saya dah mula pakai saiz M..! (well memang dari dulu pakai saiz M, tak penah saiz S pun..)..


Dari tahun 2009 pakai PB hingga kini.. Ni gambar kat Perth April 2011.

I HEART PREMIUM BEAUTIFUL..!!!


Tak lama lepas tu, baru saya tau sebenarnya bila pakai PB ni sayang kalau tak share dengan orang lain.. Memang sangat mengujakan..! Ramai yang terkejut & teruja bila tengok perubahan pada badan saya. I WAS REALLY BIG, OK..


Selain tu, rupa-rupanya PB ni boleh buat duit.. saya pun dengan p
enerangan pasal biz & tak pikir panjang, saya terus buat biz ni sampai sekarang..!

Mana yang rapat dengan saya, memang tau macam mana keadaan financial saya.. memang perkara biasa saya pinjam duit dari kawan bila saya tak cukup duit.. saya tak malu untuk ceritakan hal ni kat blog.. sebab saya nak jadikan k
isah saya ni sebagai teladan.

Saya sedar hidup dalam zaman sekarang ni, nothing comes easy.. Saya tau, kita patut bersyukur & kena sentiasa fikir kalau kita rasa kita susah, ada orang lagi susah dari kita.. Tapi.. setiap orang ada kesusahan masing-masing.. Saya tau tahap susah saya tu macam mana DAN I don't want to live like that FOREVER..!!!


Semuanya untuk anak-anak..

I know I must do something..! Saya nak beri yang terbaik untuk anak-anak saya. Saya tak nak anak saya tengok orang lain dapat main mainan yang best, gempak & bila dia minta pada saya, saya tak mampu nak berikan pada dia..!


Saya selalu beli mainan second hand untuk anak-anak saya kat online.. pada saya takper lah second hand, janji anak saya merasa mainan yang baik-bai
k.. (saya punya definition mainan baik-baik tu mainan yang menjana minda).. dan biasanya mainan tu international brand. Calar-calar mainan.. sedih.. hiba hati tengok anak main mainan tu.. Rasa seperti loser pun ada.. Dok fikir sorang-sorang.. "Kalau umur sekarang pun aku boleh buat setakat ini jer, macam mana dengan pelajaran diorang..? Zaman diorang lagi mencabar..".

Saya tau saya kena buat sesuatu.. saya tau peluang yang diberi ni saya
kena rebut cepat..! Saya tak nak ketinggalan, apatah lagi bila tengok sepupu sendiri, Hanis buat biz & semakin hari semakin maju biz dia.

Alhamdulillah, berkat tunjuk ajar Hanis, saya terus & terus buat biz nie tanpa toleh ke belakang lagi..! HANYA BERMULA DARI INTERNET..!!! SEMUA DI HUJUNG JARI.. saya jual Premium Beautiful secara online & dapat rakan kongsi pun melalui online..!

Dan sekarang, saya dapat memegang income 5 angka sebulan, dapat melancong ke Perth PERCUMA, akan datang ke Hong Kong pun PERCUMA, bayar kereta PERCUMA..! Alhamdulillah.. semua tu takkan saya merasa kalau saya terlalu fikir, "aku tengok ada orang tak berjaya dalam biz ni?", "boleh ke aku buat..?", "alaaa.. suami & seluruh family tak bagi aku buat la biz nie..", "ala anak kecik
lagi nak gi buat biz..", "hishh.. tak da masa lah nak buat side income..!" dan segala macam alasan dalam dunia nie kalau saya fikirkan, PASTI SAYA TAK DAPAT UBAH KEHIDUPAN SAYA..!!!
Memang saya letak setinggi-tinggi kepercayaan pada Hanis & Raz untuk bimbing saya dalam biz nie, sebab saya memang ZERO dalam biz nie.. apa saja persoalan pasti terjawab bila saya tanya mereka berdua. Memang tak salah pilih
an saya join dengan group Hanis..!


Terima kasih Hanis & Raz bimbing kita sampai ke tahap nie.. Kalau tak, mungkin kita masih macam dulu..


Macam mimpi jer bakal jejakkan kaki ke Disneyland Hong Kong..!

Ada yang tersirat bila cakap pasal melancong..

1. Income besar
2. Tabung kereta
3. Tabung wawasan

Next trip is Venice, Italy..



Semua orang punya impian.. dan memang betul biznes ni buatkan impian kita jadi realiti..!
Setiap orang ada permata yang sangat bernilai dalam diri iaitu POTENSI DIRI..!

Yang dilahirkan susah takkan selamanya susah..

Yang bodoh tak selamanya akan bodoh..

Allah bagi peluang pada setiap hambaNya untuk berubah, Dia bagi jalan & tinggal kita yang ambil langkah..!
 
 

 sekarang dah baca so camner..
ada rasa nak buat perubahan dalam hidup tak.
kalau ada just
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata