Skip to main content

ukur di badan sendiri



salam semua
sihat tak harini... iena harap semua sihat..
alhamdulillah iena sihat jer cuma semalam kena sakit kepala..
mungkin sebab cuaca kat sini panas sangat.. 
pastu kadang kejap panas kejap ujan..

harini nak share pasal bagaimana caranya untuk ukur badan sendiri
untuk mendapatkan ukuran sesuai bagi saiz PB anda
sebabnya PB tadak standard saiz
kena ukur badan sendiri then baru leh determine ur body figure

sebab tulah sedap bila pakai PB nih sebab kena dengan saiz badan kita
okeh 



4 simple steps that you must do & email or text the measurements to me..


1. Bust measurement
2. Under bust measurement
3. Waist measurement
4. Thigh measurement

or korang boleh refer ini gambar


BUST (start from puncak dada yaa..)
Lepas tu.. BAWAH DADA (UNDERBUST)

Lepas tu WAIST (PINGGANG)

Last is ur BUTTOCK (dari puncak PUNGGUNG )

Ok today kita belajar mcmana nak ukur ur own body ya... PB are made according to our body measurement.. so kenalah ukur ur body betul2 ya... nnt terketat sgt pun xelok.. or longgar sangat pun tak elok jgk... Sesapa yg dok jauh2 tu.. boleh bagi ur body measurement aje.. senang aje.. just cari measuring tape.. & ukur ur body in CENTIMETER ya.. mula2 ukur

Bila dah ukur semua.. just email or sms me ur measurement tu... dan tunggu sampai iena reply.. insyaallah ada ukuran untuk setiap bentuk badan.. kita istimewa dan kita tidak serupa so jgn risau yer.. dan kalau sekiranya dah dapat PB nanti ukuran rasa cam x sedap di badan boleh tukar.



 okeh anything boleh jer
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…