Skip to main content

ukur di badan sendiri



salam semua
sihat tak harini... iena harap semua sihat..
alhamdulillah iena sihat jer cuma semalam kena sakit kepala..
mungkin sebab cuaca kat sini panas sangat.. 
pastu kadang kejap panas kejap ujan..

harini nak share pasal bagaimana caranya untuk ukur badan sendiri
untuk mendapatkan ukuran sesuai bagi saiz PB anda
sebabnya PB tadak standard saiz
kena ukur badan sendiri then baru leh determine ur body figure

sebab tulah sedap bila pakai PB nih sebab kena dengan saiz badan kita
okeh 



4 simple steps that you must do & email or text the measurements to me..


1. Bust measurement
2. Under bust measurement
3. Waist measurement
4. Thigh measurement

or korang boleh refer ini gambar


BUST (start from puncak dada yaa..)
Lepas tu.. BAWAH DADA (UNDERBUST)

Lepas tu WAIST (PINGGANG)

Last is ur BUTTOCK (dari puncak PUNGGUNG )

Ok today kita belajar mcmana nak ukur ur own body ya... PB are made according to our body measurement.. so kenalah ukur ur body betul2 ya... nnt terketat sgt pun xelok.. or longgar sangat pun tak elok jgk... Sesapa yg dok jauh2 tu.. boleh bagi ur body measurement aje.. senang aje.. just cari measuring tape.. & ukur ur body in CENTIMETER ya.. mula2 ukur

Bila dah ukur semua.. just email or sms me ur measurement tu... dan tunggu sampai iena reply.. insyaallah ada ukuran untuk setiap bentuk badan.. kita istimewa dan kita tidak serupa so jgn risau yer.. dan kalau sekiranya dah dapat PB nanti ukuran rasa cam x sedap di badan boleh tukar.



 okeh anything boleh jer
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata