Skip to main content

yang terbaik sebenarnya..



salam tengah hari semua..
tengah relax2 sambil anak2 layan cd tom n jerry..
kakak2nya jer yang sonok tengok
si kecik nih tadak ler...


so dalam entry nih iena cuma nak share tentang
kebaikan PB yang telah dirasai oleh seorang pengguna 
yang sangat berpuas hati
(testimoni ini iena amik dari blog my sifoo FAZI)

...............................



Dapat lagi testimoni dari customer.. Shida di Pasir Gudang..

________________________________________________________
Salam semua. Malam nih aku sempat2 kan jugak menaip satu entri mengenai PB dari kacamata aku. Nih kire self-testimony laa. Selepas sebulan lebih aku pakai PB setiap hari selama 8 jam, banyak perbezaan pada diri aku sendiri. Meh aku list out:

1. Badan terasa ringan - sebelum nih kalo nak pegi keje jer, kepala aku berat (malas laa tuh!). Sekarang, aku dah ader motivation untuk bangun pagi, nak pakai PB dan kelihatan cantik di mata suamiku.

2. Weak bladder beransur pulih - selepas kelahiran anak kedua, masalah asyik nak terkucil nih memang tak dapat nak ditahan2 lagi. Selalunya tak sempat nak ready, deras terus ke toilet. Kadang2 tuh sampai kene tukar pantyliner jer. Aku penah gak guna pad Poise tuh tapi macam takde effect pon. Masalah tetap berulang. Biler aku start sarung PB nih, first week dah terasa keberkesanannya. Takde dah aku buat marathon ke toilet. Biler nak terkucil pon aku masih boleh get ready amik aper yang patut; tisu dan pantyliner (just in case!).

3. Sakit belakang mula hilang - Kalo sakit belakang mula terasa, aku dah nak period laa tuh. Esok2 nya memang aku period. Tapi biler sakit tuh, memang tak boleh nak bangun. Kadang2 kesian gak kat laki aku kene tolong urut bini dia yang tak berapa nak kecik nih. Tapi PB memang terbaik! Aku dah 2x period sejak pakai PB nih, sakit belakang nih langsung tak rase. Macam pelik kan? Tapi itulah yang aku alami..

4. Baju2 ku dah longgar - sebenarnya bukan baju tuh yang longgar, tapi badan nih yang dah menyusut. Patut laa mama aku cakap aku nih dah macam BAJU BERGERAK biler pakai baju raya tahun lepas. Paling best jeans aku yang saiz 17 tuh pon dah mcm tak lekat pada badan aku. Asyik nak melorot jer. Padahal aku beli jeans tuh bulan 12 tahun lepas. Kembang2 hidung biler tau saiz dah mengecil. Hehe...

5. Payudara makin cantik - Tak percaya? Orang yang dah pakai corset nih jer yang boleh feel dia punya perubahan. Ramai yang kata, "biler pakai corset memang laa nampak montok, tapi biler bukak corset menggeleber semula". Eh, ko tak pakai memang laa ko cakap negatif jer! Sorry, teremosi jap! Haha. Actually, PB brassiere memang cover keseluruhan payudara kita. Walaupon dia push-up, tapi tak menyakitkan si pemakai. Dulu, kalo pakai Triumph memang ter'angkat' laa, tapi duit pon ter'angkat' gak. Sekarang dengan PB jer, sure asset kite macam nasi ambeng RM4.50. Mantop!! Yang penting, suami pon notice, hari2 mau. Hehe...

6. Aku lebih BERDISIPLIN - Nih satu perubahan ketara dalam hidup aku. Bangun pagi, lepas mandi terus sarung PB. Balik keje, bukak PB terus rendam, after 15 min aku sidai dalam bilek tido jer. Malam sebelum tido, minum air 1.5 liter teh Herbalife dan masuk sauna. Sebulan lebih aku amalkan rutin nih, alhamdulillah berat badan aku dah turun 4kg. Dan sekarang makin menurun.

_________________________________________________________

Senang jer nak dapat hasil dengan PB..  
PAKAI MINIMUM 8 JAM SEHARI, HASIL MEMANG LEBIH DARI JANGKAUAN, INSYAALLAH..

Jangan takut nak pakai lama, sebab PB memang selesa.
 


apa kata anda sekarang.. 
masih lagi tidak berpuas hati dengan kebaikan PB 
kalau rasa nak cuba try pakai dengan iena boleh jer kita set time
insyaallah kalau tadak aral iena akan bagi free consultation..
biar cuba di badan sendiri then baru buat keputusan dan penilaian

 
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…