Skip to main content

yang terbaik sebenarnya..



salam tengah hari semua..
tengah relax2 sambil anak2 layan cd tom n jerry..
kakak2nya jer yang sonok tengok
si kecik nih tadak ler...


so dalam entry nih iena cuma nak share tentang
kebaikan PB yang telah dirasai oleh seorang pengguna 
yang sangat berpuas hati
(testimoni ini iena amik dari blog my sifoo FAZI)

...............................



Dapat lagi testimoni dari customer.. Shida di Pasir Gudang..

________________________________________________________
Salam semua. Malam nih aku sempat2 kan jugak menaip satu entri mengenai PB dari kacamata aku. Nih kire self-testimony laa. Selepas sebulan lebih aku pakai PB setiap hari selama 8 jam, banyak perbezaan pada diri aku sendiri. Meh aku list out:

1. Badan terasa ringan - sebelum nih kalo nak pegi keje jer, kepala aku berat (malas laa tuh!). Sekarang, aku dah ader motivation untuk bangun pagi, nak pakai PB dan kelihatan cantik di mata suamiku.

2. Weak bladder beransur pulih - selepas kelahiran anak kedua, masalah asyik nak terkucil nih memang tak dapat nak ditahan2 lagi. Selalunya tak sempat nak ready, deras terus ke toilet. Kadang2 tuh sampai kene tukar pantyliner jer. Aku penah gak guna pad Poise tuh tapi macam takde effect pon. Masalah tetap berulang. Biler aku start sarung PB nih, first week dah terasa keberkesanannya. Takde dah aku buat marathon ke toilet. Biler nak terkucil pon aku masih boleh get ready amik aper yang patut; tisu dan pantyliner (just in case!).

3. Sakit belakang mula hilang - Kalo sakit belakang mula terasa, aku dah nak period laa tuh. Esok2 nya memang aku period. Tapi biler sakit tuh, memang tak boleh nak bangun. Kadang2 kesian gak kat laki aku kene tolong urut bini dia yang tak berapa nak kecik nih. Tapi PB memang terbaik! Aku dah 2x period sejak pakai PB nih, sakit belakang nih langsung tak rase. Macam pelik kan? Tapi itulah yang aku alami..

4. Baju2 ku dah longgar - sebenarnya bukan baju tuh yang longgar, tapi badan nih yang dah menyusut. Patut laa mama aku cakap aku nih dah macam BAJU BERGERAK biler pakai baju raya tahun lepas. Paling best jeans aku yang saiz 17 tuh pon dah mcm tak lekat pada badan aku. Asyik nak melorot jer. Padahal aku beli jeans tuh bulan 12 tahun lepas. Kembang2 hidung biler tau saiz dah mengecil. Hehe...

5. Payudara makin cantik - Tak percaya? Orang yang dah pakai corset nih jer yang boleh feel dia punya perubahan. Ramai yang kata, "biler pakai corset memang laa nampak montok, tapi biler bukak corset menggeleber semula". Eh, ko tak pakai memang laa ko cakap negatif jer! Sorry, teremosi jap! Haha. Actually, PB brassiere memang cover keseluruhan payudara kita. Walaupon dia push-up, tapi tak menyakitkan si pemakai. Dulu, kalo pakai Triumph memang ter'angkat' laa, tapi duit pon ter'angkat' gak. Sekarang dengan PB jer, sure asset kite macam nasi ambeng RM4.50. Mantop!! Yang penting, suami pon notice, hari2 mau. Hehe...

6. Aku lebih BERDISIPLIN - Nih satu perubahan ketara dalam hidup aku. Bangun pagi, lepas mandi terus sarung PB. Balik keje, bukak PB terus rendam, after 15 min aku sidai dalam bilek tido jer. Malam sebelum tido, minum air 1.5 liter teh Herbalife dan masuk sauna. Sebulan lebih aku amalkan rutin nih, alhamdulillah berat badan aku dah turun 4kg. Dan sekarang makin menurun.

_________________________________________________________

Senang jer nak dapat hasil dengan PB..  
PAKAI MINIMUM 8 JAM SEHARI, HASIL MEMANG LEBIH DARI JANGKAUAN, INSYAALLAH..

Jangan takut nak pakai lama, sebab PB memang selesa.
 


apa kata anda sekarang.. 
masih lagi tidak berpuas hati dengan kebaikan PB 
kalau rasa nak cuba try pakai dengan iena boleh jer kita set time
insyaallah kalau tadak aral iena akan bagi free consultation..
biar cuba di badan sendiri then baru buat keputusan dan penilaian

 
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…