Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

the brochure

Nak tak, iena nak bg. Published with Blogger-droid v1.7.2

CDM lelaki weiiiii... korang takkan tak nak kot

salam semua..  nak share nih berita terkini panasss lagi hehe alkisahnya sekarang nih dah ramai LELAKI yang berjaya dalam bis nih bis apa korang tanya BIZNES PREMIUM BEAUTIFUL CORSET laaa

haaaaaa lelaki pun ramai yang berjaya tau ini yang paling terkini last Saturday nih


sorang lagi CDM dilahirkan oleh CDM Hanis Haizi


.
.
.

Tahniah kepada CDM Razali..!

Bak kata CDM Razali, "kereta kita servis setiap bulan, belum rosak, tapi dah cukup masa, servis.. kereta ada spare part.. tapi isteri tak ada spare part nak ganti".
* lebih kurang begitu lah ayat Raz.. tapi mesejnya begitu lah..
CDM Razali cakap, terima kasih kat wife dia, Hanis Haizi sebab kalau dia tak bertindak buat biz ni kalau tak, mungkin kehidupan mereka takkan jadi seperti hari ini..
CDM Abg Lan & CDM Razali..
Maju bersama kumpulan..!


Last but not least, Tahniah pada Hanis Haizi sebab dah melahirkan seorang lagi bintang baru tahun 2011..!!

Pegang pada prinsip ni;

Ilmu + Rujuk + Tindakan = KEJAYAAN


 this is a quote from my lea…

aku plak kena marah

Hmm salam semua, ok ker? Iena malam nih x berapa ok. Maybe due to stress n mengamuk sakan td d sekolah so balik umah aku terus kena headache smp skrg masih berasa lagi.

Owh yer just nak post latest pic of Afi. Haa da jadi gini rupanya. Alkisah ari ahad iena minta jugak2 Hn potong rambut dak kecik nih. Sebab da tak tahan tgk dia dok tergaru2 kepala dia tuh. So Hn amik mesin n i choose num 2. Jadikla gini ropa dia.

Pastu bila balik umah MIL, mak marah sbb rambut Afi jd gini. Haha got same expression from others too. Tp xperlah nanti kan pjg balik so for the time being ginilah rambut anak boy iena yg tetap.hensem.

Published with Blogger-droid v1.7.1

Everyone can!!!!

salam semua harini cuma nak share something that i found interesting and inspiring enough
got this from my top leader CDM Nur Faziha






Bekas pesakit kronik,sakit saraf,darah tinggi yg kronik tengah bagi testimoni..  hmmm nih berlaku dalam kelas on Saturday kotsebab i wasn't therecuma dapat berkongsi ilmu dari facebook jer insyaallah one day mmg nak turun ke kelas di sana

what am trying to say is kalau kita dah betul2 pakai n rasa kelebihan PB then we can deliver our own testimoni kalau tak pakai jangan la nak serkap jarang tuduh itu inibiarlah kita bercakap berdasarkan pengalaman kita ini jugak membuktikan bahawa bukan kita orang sihat jer yang boleh buat biznes nih orang yang pernah sakit pun boleh and the latest new is



Orang kurang upaya pun nak ubah kehidupan, nak dapat yang lebih baik sama je dengan orang yang dilahirkan normal. Kita yang normal, lengkap pancaindera, apa lah lgi kan..?? *teruja nak jumpa kawan baru saya yang OKU dengan Hanie Asmahani Ahmad.. Moral of the stor…

finally i met her...

salam semua.. hehe dah hari Ahad kannn kejap jer masa berlalu.. kami pun sempat ler berehat bersama keluargahehe... insyaallah apa2 hal pun keluarga adalah yang paling UTAMA kan



so today i just nak share dengan semua pasal my date with this gorgeous ladywe knew each other from the blogging worldhehe.. standard ler kan.. 
i think kami kenal since kami sama2 pregnant dulu.. how eh i met u ?tapi mmg sejak2 kenal tuh we always talked about our boysyerlah sebab our boy nih dah macam twin tau
Afi 1st June n Harriz 5th Junetak ke cam kembar hahahamau pengsan kalau betul kembar kan Sue...tunggu sampai 4 hari baru nak kuar sorang lagi

 anyway.. we had several plan to meet up tapi asik cancel jerdah mmg jadi tabiat tau.. kalau plan mmg tak jadiso what i did was
last week masa gi KLsampai jer di UPM kot i texted her.. saying that jom meet uphaaa kalau gitu mesti jadi.. sebab iena mmg tau kalau plan musti tak jadi
 so since sue ada di Klang so why not aku di Puncak Alam time tuh (umah adik)we plan to …

Biznes Internet.. senang jer

salam semua...arini nak share the BEAUTY of PB biz (again)hmm 

actually for me iena agak worried masa memula join the bizcause i dont talk alot..and i do have friends but i dont know how to approach themtapi bila dah join group Hanis Haizi ropanya biz nih sungguh senangsemuanya di hujung jari jer..
here is an entry by Hanis Haizi 
Yes you heard me! Alhamdullilah sejak hanis join biznes ni, benda pertama skali I pikir ialah Business Partners melalui Blogging and also Facebook!! Sebab orang pendiam macam saya ni mana de kawann...those yang tahu saya ni seorang pendiam... and orang suka label SOMBONG. heeeee :P Tak boleh nak cakap ape dah.


Imagine this bangun tido pagi2 dapat SMS-es pastu email x cukup lagi phone call.. Bertalu2 orang nak beli PB dan juga join business!! Sampai la dah nak tutup mata nak tido.. Mudah bukan??!!





Dan masa 2 years back bila i buat blog takde lah ramai readers macam hari ni.. Boleh kate dulu nak hit 1000 reader a day pun susahh... but now dengan buat bi…

korang.. cuma tinggal 7 hari jer lagi.. pasnih tadak dah

owh my..   friends PB promo hanya tinggal 7 hari jer lagi.. come now quick n join us..    generate more income for Hari Raya nanti.. beside $$$ badan pun lebih sihat dan menarik tertarik kau mmg da bomb... laki or perempuan amatlah di alu2kan utk join us.. anything just contact me okehcontact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

June Baby.. that's my boy

salam kembalibaca blog Sue just now and realized that i haven't post anything about Afi's 2nd bdayyup our kids share the same month of birthdayit's still June so i guess boleh lagi lagi buat post about it



1st June 2011 Afi turns TWO
at that time kami di Kulim for our school holiday kan..so i asked mom if its ok for us to go to Juscosebab waktu tuh nak gi carik apatah.. or is it for jalan2 purpose only.. hehe of course mom said ok..

 when we reached Jusco Perda it was nearly Maghrib so do a lil shops here n therethen terus gi surau tuk solat... since kami bergilir2 tuk solat so sebelah surau tuh kebetulan ada library
while waiting iena masuk library ngan dorang..seronok pulak ropanya duduk dalam nihhehe the pictures will tell the story (sebab dah tak larat nak pk nak taip apa)








 finally i just want to say thatwhat ever it is

I LOVE MY KIDS...10 hr jer lagi then promo PB akan tamat. Rugi sgt kalau x join biz nih skrg. 800 hengget tuk set ke3. Blh la nak buat side income. Haaa kal…

they flew to Hong Kong for FREE

salam hari selasa semua kawan2 blog iena..
sihat ker.. tengah kat sekolah nih.. while waiting for the next class

they just landed home safely from a freee trip to Hong Kong.. yup all paid by the company. bawah duit tuk shopping jer..





best kan... hotel, makan, tempat2 tuk di lawati semua dibayar siap.. kita cuma pergi bawak diri jer.. kalau berasa nak gi Holland hujung tahun nih.. jom iena share the tips n methods how to... tak susah pun.. i believe what u are doing now is tougher kan.. so just contact me for app... and maybe we can fly together to Holland.
hmm so to share with u all one more time the best feature of Premium Beautiful corset :
Ciri - ciri :
Superbrands
Lifetime Warranty Teknologi dari Jepun, US, German & Taiwan Far Infrared Ray (F.I.R) Pengiktirafan Persatuan Pakar Chiropractor America Fabrik Akwatek & Akwadyne Kuasa Regangan 360 DIrekabentuk 70% untuk Kesihatan dan 30% untuk Kecantikan
Magic of PB:

Memperbetulkan pengaliran darah Menin…

tak mau jugak lagi,

Tinggal 10 hari jer lagi promo PB nih tau. Rugi wooo kalau x grab the promo sbb set ke 3 for only 800 hengget. Ce kire baper dah untung kat situ. Pastu badan pun sihat duit pun dapat. Tunggu per lagi.

KALAU TAK DIPECAHKAN RUYUNG MANAKAN DAPAT SAGUNYA.

KALAU TIDAK BERMULA DENGAN LANGKAH PERTAMA SAMPAI BILA PUN TIDAK SAMPAI KE KEMUNCAKNYA.

Set ur app now and we'll show u the way for a better living and HEALTH.

Published with Blogger-droid v1.7.1

at last

Salam semua. Seronok sgt harini sbb dapat jumpa Sue n Harriz.  It was like a dream coz we didnt plan this. It happen so quick. I reached KL n texted Sue.
After a few chats then here we are at Jusco Bukit Tinggi. Sue, u go girls. I jealous ok.  Xper pasnih i pun nak treadmill jugak. Hehe.
And finally Afi met Harriz.
Published with Blogger-droid v1.7.1

cuti pun macam x cuti jugak.

Am so bored. Semua org tdo dan aku tinggal tuk tgk anak2 yg tgh bermain. Weekends shud be the time to get some rest tp aku tetap x dapat nak rest. Kalau ikut keras kepala aku mau jer aku pun tido and anak2 xdak la sesapa nk tgk.

Tp aku bukan mcm tu. Apa nak buat yer? Bosannya weiiiii. Published with Blogger-droid v1.7.1

Off to .... again..

salam semua
insyaallah malam nih nak berangkat ke either Perak or straight away ke KL
hubby had something to do there..



doakan perjalanan kami yer..
hmm kot kalau ada yang nak jumpa2 dating2 ngan iena boleh jer.. contact iena k
peluang dah datang.. we should grab it kan..





contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Pencuri Impian Ku...

salam semua... hmm i guess when it come to venturing something that we cannot see it is so difficult kan.. well itu lah yang berlaku.. this is the real life situation..
harini nak share dengan semua tentang satu post by my CDM Hanis about PENCURI IMPIAN.. hmm kenapa ada orang2 begini dalam hidup kita.. jgn salahkan mereka menjadi penghalang kepada kemahuan dan kehendak kita sebaliknya tukar mindset kita mereka adalah pendorong dan pencabar kepada usaha yang lebih..



Impian pun ada pencuri?? hihih yup bolehhhh... siapa yang nak curi tu? Orang-orang disekeliling kita, terutama dikalangan suami2, tunang, parents sendiri, kawan2 dan byk lagi. Actually hanis pun x lari daripada si pencuri impian. Siapa lain tak bukan suami hanis sendiri! Yes! Masa seawal penglibatan hanis dalam business Premium Beautiful ni, Mr Razz adalah penghalang no 1 hanis. Bukan saja dia tak kasi buat malahan dia TEE DOWN hanis.. Kira merendah2 kan kebolehan hanis lah. Because selalunya our spouse ni dia rasa dia dah ke…

kalau cakap tak sistematik nanti kena marah pulak

salam semua..
huhu harini sangat stress di sekolah..
i've alot to do...


kalau sebelum nih mmg tak kisah wpun kerja datang bertimbun
tapi kali nih

i think this is it..
too many things to do at the same time
and semua sekali dateline harini..
huhu.. ingat orang tadak kerja lain ke nak buat..

ingat orang tak payah masuk kelas mengajar ker..
kalau mmg kerja proses n compile result tak yah masuk kelas
then takdelah kisah sangat sebab mmg itu kerjanya



tapi
my priority should be TEACHING
dan bukannya buat kerja2


kerja2 lain yg jadi no 1..

cam tadi waktu kelas mmg aku tak sempat nak ngajar langsung
(kalau orang datang observe mmg failed ler aku harini)
sebabnya we need to compile and process and upload and email
alll the exam results before 5pm



alkisah aku tak marah kalau dorang bagitau lebih awal
tapi nih baru hari ke empat sekolah
ribut tadak angin tadak tup2 kemarin kawan aku p mesy
harini nak kena upload semua result before 5pm..


dahler exam minggu last sebelum cuti..
abis tuh takkan ler masa cuti sekolah na…

sampai bila lagi nak tunggu

salam semua.. hehe apa khabar sihat lah hendaknya.. hehe iena tengah seronok nih sebabnya laptop dah kembali ke pangkuan setelah seharian duduk di 'klinik'
sian kan.. rasa bila tadak laptop nih cam tak cukup lengkap jer benda2 yang iena ada.. sebab mmg kalau kat sekolah iena bersama laptop even through teaching... and now tambah da ada BIZ nih lagilah nak kena ada laptop senang nak update blog ke apa kan..
hehe tapi alhamdulillah sejak ada SGT senang jugak ler sebab nak update status or what ever boleh terus jer update kat situ but i need my laptop jugak

owh esok kawan2 rakan biz partners akan ke Hong Kong.. sonoknya kan.. kalau lah (hmm tak bagus benarnya perkataan nih) iena join biz nih lebih awal maybe esok akan terbang ke HK juga haha.. tapi takper target nak gi BELGIUM N HOLLAND hujung tahun nih.. ada sapa2 nak ikut.. jom laaaaa
FREEE TAU

so today nak share pasal penjagaan dan pantang larang dan sebagainya tentang PB


korang2 yang dah pakai sila amik perhatian.. yang belum pakai BILA LAGI...

sangat mudah... kalau tak mula sekarang bila lagi

salam semuasorry for the long silence..laptop iena masuk klinik.. huhuso today just nak share ngan korang semuaas what iena dah dapat since 1st day join the biz..what bizPREMIUM BEAUTIFUL CORSET BIZNESiena join early May dan dalam tempoh sebulan (sebenarnya x sampai sebulan pun)all 6 sets yang iena amik dah selamat di jualYa Allah syukur sangat sebab at first mmg iena takut jugayerlah kot kalau ada yang tak mau belitapi sesungguhnya ia sangat meleset..all my buyers come form the Internetyup you heard me correctly all are from the INTERNETfacebook to be specific..senang kan.. tak yah nak kuar pi sana siniduduk depan laptop buka facebook buat promo then chatting2 cerita kelebihan dan mengapa perlu ada PBzasssss terus ada buyers...and some of them sebab baca testimoni n tengok gambar2 dah terus yakin dengan produk sebab PB mmg produk yang baik dan berkualiti (itu penting sebab itu ada SUPERBRAND)
kejayaan team Hanis di Terengganu baru2 nih yup she is an inspiring lady i havent met her in pe…

bawak mama ronda2

Salam semua. Tengah buat apa tuh? Dah tido ker? Sebenarnya just nak share pasal td bawak mama n adik g Padang Besar. Mmg puas hati tengok mama dapat shopping sepuas2nya. Hehe i managed to get a few things for me n the kids also. Alhamdulillah bonus dr biz aku yg pertama. So beli belah di Pdg Besar pun jadilah.



Beli tops, belts and a skirt. Nanti iena post the picture yer. Utk anak2 mama belikan toys utk dorang. Iena ingat nak belikan baju tp cam dak pulak yg berkenan. Pastu kuar dari kompleks sambung pulak shopping di luar. Memula hadap kedai bunga, then masuk kedai hbags. Adik iena nak beli bagpack for travelling. Pastu mama start cuci mata nengok bag. Last2 mama sambar satu bag LV n satu bag Miu Miu. Cantik. Seriously iena pun berkenan dengan bags yg mama beli. Tapi maybe next bonus baru nak sambar bag. Sebab iena pun baru jer beli bag dengan kak Linda.




contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

jangan takut untuk BERMIMPI

salam semua... hehe.. mode tengah happy melanda  tapi tadi tersentap jugak di tengah jalan.. alkisah dengan anak2 nih tak boleh di duga..
kejap ok kejap lagi mendung.. dan hujan.. huhu... am not that strong even though u may see me like one

so as for today  i would like to share with you something that all of us should  take into consideration..  i mean like for a minute and give yourselves a thought.. have you ever had a DREAM and does it come TRUE
am posting this taken from my CDM's blog








A Positive Thought For The Day Dream Big And Live Life Well

Now is the time to be bolder, to dare to achieve, to begin something worth doing.Begin now to do something that has long been a dream, something that makes you approach each new day as a journey to accomplish what you want and desire.
Your days are numbered, you won't live forever so now is the time to grab hold of that dream and shake it for all it's worth. Time is a fleeting commodity that can never be retrieved again so do it now, n…

Happy Me

salam semua...excited benarnya nih..

hehe orang lain dah lama mana dah merasaaku baru nak merasa...

kalau sebelum nih merasa bonus from Nuffnang jer..





now merasa bonus dari Biz PB plak..hoyeeeeehhhh

u go girl...biz tak susah.. dan tak menyusahkan.. who says u need 20K to startBIG NO





 interested just contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

my fav cendol pulut

Salam semua. Selamat pagi. Yup iena belum tido lagi. Stop marking paper jap so update blog ler. Wont be long because i need to rest too. Hmm let see owh yer about my fav cendol pulut.

Iena mmg suka cendol nih. Sejak zaman sek rendah smp sekarang mmg suka. Gerai kecik jer jual depan taman tuh ( depan taman bersatu taman ape ek) lupa dah nama tmn tuh. Tp mmg sedap arrr.

Ni pun td minta tlg adik iena belikan. Hmm sedapnya.
Published with Blogger-droid v1.7.0

dating

Salam semua, amacam cuti sekolah ok ker. Aku ok jer. Haha kalau bab dapat p berjalan mmg ok jer. Tp agak kurang best sebab anak2 semua merasa kena demam, batuk n selesema. Huhu apakan daya.

Nanti aku tulis cerita cuti sekolah aku. Nih cuma nak letak gambar aku n leader aku aka Bayah. Thanks beb for trip time and knowledge given. Insyaalah lepas nih mmg kena kerja smart sebab aku target nak g Holland ujung tahun. Sapa x mau p melancong secara percuma. Cuma sedia duit tuk shopping jer. Kalau org lain blh AKU PUN PASTI BOLEH. Korang nak jugak ker?

Senang jer. Jom set appointment kita jumpa n iena akan story semua. X de charge dikenakan. So no worries. Elok jugak kan cari2 side incomw dr sekarang. Lg 53 hari dah nak puasa pastu nak raya. So kalau ada duit lebih blh ler nak hulur lebih skit kat mak ayah thn nih. Anak2pun dpt lah lebih skit.

Call or sms or email me for detailsPublished with Blogger-droid v1.7.0

ladies with their luxury cars

semua melaram dengan kereta mewah masing2..teruja kan..all are young and successful in Premium Beautiful biz

want to join them 

give me a call/sms or email me 
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739