Skip to main content

Biznes Internet.. senang jer

 
 
salam semua...
arini nak share the BEAUTY of PB biz (again)
hmm 


actually for me iena agak worried masa memula join the biz
cause i dont talk alot..
and i do have friends but i dont know how to approach them
tapi bila dah join group Hanis Haizi
ropanya biz nih sungguh senang
semuanya di hujung jari jer..

here is an entry by Hanis Haizi 
 

Yes you heard me! Alhamdullilah sejak hanis join biznes ni, benda pertama skali I pikir ialah Business Partners melalui Blogging and also Facebook!! Sebab orang pendiam macam saya ni mana de kawann...those yang tahu saya ni seorang pendiam... and orang suka label SOMBONG. heeeee :P Tak boleh nak cakap ape dah.


Imagine this bangun tido pagi2 dapat SMS-es pastu email x cukup lagi phone call.. Bertalu2 orang nak beli PB dan juga join business!! Sampai la dah nak tutup mata nak tido.. Mudah bukan??!!





Dan masa 2 years back bila i buat blog takde lah ramai readers macam hari ni.. Boleh kate dulu nak hit 1000 reader a day pun susahh... but now dengan buat biznes kami ada SECRET macam mana nak gain traffic! :D





Why internet? Becoz most of YOU spend infront of the computer bukan?! KAlau tak Facebook mesti ade blog or bloghopping!!




Dan percaya tak i can say I boleh dapat customer PB in one day like 10 macam tu?! Kewlness!!


Bila suri rumah yang tak tahu jalan or pun boleh buat biznes ni! Because biznes ni u can work from home or anywhere janji u complete pancaindera ade mata tangan kaki.. hehe


Dan yang best 70% business Premium Beautiful you all jumpa kat mana-mana blog adelah diconquer oleh group CDM HANIS!!





dan kini ramai blogger tegar telah menjadi seangkatan dengan kumpulan say
And for me lah sangat2 rugi jika u duduk depan computer but you tak dapat generate income! Bukan sahaja Nuffnang, tapi kita boleh generate money from internet je.





Remember WORK SMART!!

 dan mmg betul.. all this while iena berbiz mmg through Internet jer
buat phone call an meet up mmg perlu 
tapi most of the time mmg promo dengan FB n Blog jer..
senang kan.. 

so kalau korang nak join the biz no worries about how to sell ur product
korang tak join lagi pun dah ada buyers sebenarnya 

haaa apa tunggu lagi

5 hr jer lagi then promo PB akan tamat. Rugi sgt kalau x join biz nih skrg. 800 hengget tuk set ke3. Blh la nak buat side income. Haaa kalau berasa nak join group g Holland n Belgium for FOC. Haa better start now. Terlepas peluang nih rugi woooo

contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata