Skip to main content

Biznes Internet.. senang jer

 
 
salam semua...
arini nak share the BEAUTY of PB biz (again)
hmm 


actually for me iena agak worried masa memula join the biz
cause i dont talk alot..
and i do have friends but i dont know how to approach them
tapi bila dah join group Hanis Haizi
ropanya biz nih sungguh senang
semuanya di hujung jari jer..

here is an entry by Hanis Haizi 
 

Yes you heard me! Alhamdullilah sejak hanis join biznes ni, benda pertama skali I pikir ialah Business Partners melalui Blogging and also Facebook!! Sebab orang pendiam macam saya ni mana de kawann...those yang tahu saya ni seorang pendiam... and orang suka label SOMBONG. heeeee :P Tak boleh nak cakap ape dah.


Imagine this bangun tido pagi2 dapat SMS-es pastu email x cukup lagi phone call.. Bertalu2 orang nak beli PB dan juga join business!! Sampai la dah nak tutup mata nak tido.. Mudah bukan??!!





Dan masa 2 years back bila i buat blog takde lah ramai readers macam hari ni.. Boleh kate dulu nak hit 1000 reader a day pun susahh... but now dengan buat biznes kami ada SECRET macam mana nak gain traffic! :D





Why internet? Becoz most of YOU spend infront of the computer bukan?! KAlau tak Facebook mesti ade blog or bloghopping!!




Dan percaya tak i can say I boleh dapat customer PB in one day like 10 macam tu?! Kewlness!!


Bila suri rumah yang tak tahu jalan or pun boleh buat biznes ni! Because biznes ni u can work from home or anywhere janji u complete pancaindera ade mata tangan kaki.. hehe


Dan yang best 70% business Premium Beautiful you all jumpa kat mana-mana blog adelah diconquer oleh group CDM HANIS!!





dan kini ramai blogger tegar telah menjadi seangkatan dengan kumpulan say
And for me lah sangat2 rugi jika u duduk depan computer but you tak dapat generate income! Bukan sahaja Nuffnang, tapi kita boleh generate money from internet je.





Remember WORK SMART!!

 dan mmg betul.. all this while iena berbiz mmg through Internet jer
buat phone call an meet up mmg perlu 
tapi most of the time mmg promo dengan FB n Blog jer..
senang kan.. 

so kalau korang nak join the biz no worries about how to sell ur product
korang tak join lagi pun dah ada buyers sebenarnya 

haaa apa tunggu lagi

5 hr jer lagi then promo PB akan tamat. Rugi sgt kalau x join biz nih skrg. 800 hengget tuk set ke3. Blh la nak buat side income. Haaa kalau berasa nak join group g Holland n Belgium for FOC. Haa better start now. Terlepas peluang nih rugi woooo

contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...