Skip to main content

General Hosp.. am so disappointed!

 salam semua..
well its been a while kan aku tak update blog 
maaf di pinta sebab terbusy sikit dengan proses menanda paper n buku kerja budak


okeh now
am at my mom's di Kulim..
kami balik ari Ahad lepas ziarah tok hubby di hosp kangar..
aku doakan wan segera sembuh hendaknya..
zasss terus gerak ke Kulim..
at that time mama n abah ada di GH Penang..
jaga tok yg masih di tahan di sana..


kami smp pun dah dekat2 kul 11 if i'm not mistaken..
saja tak mau kelam kabut sebab ikut manapun mmg dah malam
anak2 pun dah tido dalam kereta so takpelah..


kami sampai mama n abah masih lagi di hosp called them to inform kami da sampai
tapi mama belum gerak balik sebab masih menunggu tok
she refused to rest 
( hmm camner nak sihat kalau tak cukup rehat kan)
so takperlah.. 


next morning.. mom told me dorang sampai umah dkt2 kul 3 pagi..
waaa sian both mom n dad..
tapi itu dah jadi tanggungjwab kita as anak kan.. 
so that morning all of us went to Penang to visit grandma
waktu kami sampai belum masa melawat so we had our lunch
then at 1pm baru gi naik tengok tok..

she seem ok to me but i dont know..
am not the doc
seeing her there make me feel uncomfortable..
dalam satu ruang tuh ada more than 12 beds
gila padat.. she refused to eat sebab takut muntah katanya..
so aku belikan tok jeli kelapa n suap tok makan habis ler satu bekas dadih tuh

aku bukan nak perlekehkan general hospital tapi this one incident betul2
membuatkan aku sentap..
u know what.. after dorang deliver lunch around 12 something i guess...
and then at 130 abah suruh ler tok rehat.. sebab katanya nak buat apa lagi kan
baik tido n rehat jer..
pastu tok tanya tak kena makan ubat ker..
aku cam hmm betul jugak.. so we asked the nurse there..
dia cakap per tau 
" haaa tak makan ubat lagi.. nurse tak datang bagi ka?'
i was like eh takkan kami nak kena pi tanya pulak kot
kan itu tugas dorang bagi ubat2 kat patient..
so takpelah..
we waited for her med.. then the nurse came and told us
' ubat nih dah terlangkau masa, tadi nurse terlupa nak bagi makan ubat'
(means before this kena makan tapi nurse tak bagi sebab lupa/i dont know)

erkssss 
apa nih.. 
i know ramai patient n mungkin dorang tak perasan tapi kan u alls
ramai sungguh nurse masa tuh dkat kawasan tuh.. 
each n everyone dok isi form yang ada di katil but no one datang ke tempat tok
sampaila cam kami bagi hint2 supaya dia datang..

abah tunggu doktor sepanjang pagi tuh pun tadak juga..
and at that moment aku rasa aku nak jer transfer tok gi private hosp
biarlah berhabis duit tapi at least terjaga sikit..
i know dad feel the same way too
tapi doc mmg tak bagi tok transfer to any hosp sebab masih bawah
pemantauan dorang..

huhu
so sad..


(erksss dah panjang nh.. nanti aku sambung cerita gi Queensbay pulak)



 BIZ PB STILL ON.. SAPA YANG BERMINAT THIS IS THE GOOD TIME TO JOIN
WHY??

BECAUSE U CAN GET 3 SETS OF PB FOR ONLY RM4800
(haaa save baper dah kat situ)
SO WHY WAIT.. U WILL NEVER KNOW WHAT WILL HAPPEN TO U 
IN FUTURE
SO IF U WANT TO CHANGE THIS IS THE GOOD WAY N TIME 

just sms/call/email me
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata