Skip to main content

General Hosp.. am so disappointed!

 salam semua..
well its been a while kan aku tak update blog 
maaf di pinta sebab terbusy sikit dengan proses menanda paper n buku kerja budak


okeh now
am at my mom's di Kulim..
kami balik ari Ahad lepas ziarah tok hubby di hosp kangar..
aku doakan wan segera sembuh hendaknya..
zasss terus gerak ke Kulim..
at that time mama n abah ada di GH Penang..
jaga tok yg masih di tahan di sana..


kami smp pun dah dekat2 kul 11 if i'm not mistaken..
saja tak mau kelam kabut sebab ikut manapun mmg dah malam
anak2 pun dah tido dalam kereta so takpelah..


kami sampai mama n abah masih lagi di hosp called them to inform kami da sampai
tapi mama belum gerak balik sebab masih menunggu tok
she refused to rest 
( hmm camner nak sihat kalau tak cukup rehat kan)
so takperlah.. 


next morning.. mom told me dorang sampai umah dkt2 kul 3 pagi..
waaa sian both mom n dad..
tapi itu dah jadi tanggungjwab kita as anak kan.. 
so that morning all of us went to Penang to visit grandma
waktu kami sampai belum masa melawat so we had our lunch
then at 1pm baru gi naik tengok tok..

she seem ok to me but i dont know..
am not the doc
seeing her there make me feel uncomfortable..
dalam satu ruang tuh ada more than 12 beds
gila padat.. she refused to eat sebab takut muntah katanya..
so aku belikan tok jeli kelapa n suap tok makan habis ler satu bekas dadih tuh

aku bukan nak perlekehkan general hospital tapi this one incident betul2
membuatkan aku sentap..
u know what.. after dorang deliver lunch around 12 something i guess...
and then at 130 abah suruh ler tok rehat.. sebab katanya nak buat apa lagi kan
baik tido n rehat jer..
pastu tok tanya tak kena makan ubat ker..
aku cam hmm betul jugak.. so we asked the nurse there..
dia cakap per tau 
" haaa tak makan ubat lagi.. nurse tak datang bagi ka?'
i was like eh takkan kami nak kena pi tanya pulak kot
kan itu tugas dorang bagi ubat2 kat patient..
so takpelah..
we waited for her med.. then the nurse came and told us
' ubat nih dah terlangkau masa, tadi nurse terlupa nak bagi makan ubat'
(means before this kena makan tapi nurse tak bagi sebab lupa/i dont know)

erkssss 
apa nih.. 
i know ramai patient n mungkin dorang tak perasan tapi kan u alls
ramai sungguh nurse masa tuh dkat kawasan tuh.. 
each n everyone dok isi form yang ada di katil but no one datang ke tempat tok
sampaila cam kami bagi hint2 supaya dia datang..

abah tunggu doktor sepanjang pagi tuh pun tadak juga..
and at that moment aku rasa aku nak jer transfer tok gi private hosp
biarlah berhabis duit tapi at least terjaga sikit..
i know dad feel the same way too
tapi doc mmg tak bagi tok transfer to any hosp sebab masih bawah
pemantauan dorang..

huhu
so sad..


(erksss dah panjang nh.. nanti aku sambung cerita gi Queensbay pulak)



 BIZ PB STILL ON.. SAPA YANG BERMINAT THIS IS THE GOOD TIME TO JOIN
WHY??

BECAUSE U CAN GET 3 SETS OF PB FOR ONLY RM4800
(haaa save baper dah kat situ)
SO WHY WAIT.. U WILL NEVER KNOW WHAT WILL HAPPEN TO U 
IN FUTURE
SO IF U WANT TO CHANGE THIS IS THE GOOD WAY N TIME 

just sms/call/email me
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…