Skip to main content

General Hosp.. am so disappointed!

 salam semua..
well its been a while kan aku tak update blog 
maaf di pinta sebab terbusy sikit dengan proses menanda paper n buku kerja budak


okeh now
am at my mom's di Kulim..
kami balik ari Ahad lepas ziarah tok hubby di hosp kangar..
aku doakan wan segera sembuh hendaknya..
zasss terus gerak ke Kulim..
at that time mama n abah ada di GH Penang..
jaga tok yg masih di tahan di sana..


kami smp pun dah dekat2 kul 11 if i'm not mistaken..
saja tak mau kelam kabut sebab ikut manapun mmg dah malam
anak2 pun dah tido dalam kereta so takpelah..


kami sampai mama n abah masih lagi di hosp called them to inform kami da sampai
tapi mama belum gerak balik sebab masih menunggu tok
she refused to rest 
( hmm camner nak sihat kalau tak cukup rehat kan)
so takperlah.. 


next morning.. mom told me dorang sampai umah dkt2 kul 3 pagi..
waaa sian both mom n dad..
tapi itu dah jadi tanggungjwab kita as anak kan.. 
so that morning all of us went to Penang to visit grandma
waktu kami sampai belum masa melawat so we had our lunch
then at 1pm baru gi naik tengok tok..

she seem ok to me but i dont know..
am not the doc
seeing her there make me feel uncomfortable..
dalam satu ruang tuh ada more than 12 beds
gila padat.. she refused to eat sebab takut muntah katanya..
so aku belikan tok jeli kelapa n suap tok makan habis ler satu bekas dadih tuh

aku bukan nak perlekehkan general hospital tapi this one incident betul2
membuatkan aku sentap..
u know what.. after dorang deliver lunch around 12 something i guess...
and then at 130 abah suruh ler tok rehat.. sebab katanya nak buat apa lagi kan
baik tido n rehat jer..
pastu tok tanya tak kena makan ubat ker..
aku cam hmm betul jugak.. so we asked the nurse there..
dia cakap per tau 
" haaa tak makan ubat lagi.. nurse tak datang bagi ka?'
i was like eh takkan kami nak kena pi tanya pulak kot
kan itu tugas dorang bagi ubat2 kat patient..
so takpelah..
we waited for her med.. then the nurse came and told us
' ubat nih dah terlangkau masa, tadi nurse terlupa nak bagi makan ubat'
(means before this kena makan tapi nurse tak bagi sebab lupa/i dont know)

erkssss 
apa nih.. 
i know ramai patient n mungkin dorang tak perasan tapi kan u alls
ramai sungguh nurse masa tuh dkat kawasan tuh.. 
each n everyone dok isi form yang ada di katil but no one datang ke tempat tok
sampaila cam kami bagi hint2 supaya dia datang..

abah tunggu doktor sepanjang pagi tuh pun tadak juga..
and at that moment aku rasa aku nak jer transfer tok gi private hosp
biarlah berhabis duit tapi at least terjaga sikit..
i know dad feel the same way too
tapi doc mmg tak bagi tok transfer to any hosp sebab masih bawah
pemantauan dorang..

huhu
so sad..


(erksss dah panjang nh.. nanti aku sambung cerita gi Queensbay pulak)



 BIZ PB STILL ON.. SAPA YANG BERMINAT THIS IS THE GOOD TIME TO JOIN
WHY??

BECAUSE U CAN GET 3 SETS OF PB FOR ONLY RM4800
(haaa save baper dah kat situ)
SO WHY WAIT.. U WILL NEVER KNOW WHAT WILL HAPPEN TO U 
IN FUTURE
SO IF U WANT TO CHANGE THIS IS THE GOOD WAY N TIME 

just sms/call/email me
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...