Skip to main content

jangan takut untuk BERMIMPI

 

 salam semua... hehe.. mode tengah happy melanda 
tapi tadi tersentap jugak di tengah jalan..
alkisah dengan anak2 nih tak boleh di duga..

kejap ok kejap lagi mendung.. dan hujan..
huhu... am not that strong even though u may see me like one


so as for today 
i would like to share with you something that all of us should 
take into consideration.. 
i mean like for a minute and give yourselves a thought..
have you ever had a DREAM and does it come TRUE

am posting this
taken from my CDM's blog









A Positive Thought For The Day Dream Big And Live Life Well



Now is the time to be bolder, to dare to achieve, to begin something worth doing.Begin now to do something that has long been a dream, something that makes you approach each new day as a journey to accomplish what you want and desire.
Your days are numbered, you won't live forever so now is the time to grab hold of that dream and shake it for all it's worth. Time is a fleeting commodity that can never be retrieved again so do it now, not tomorrow or the next day - now.

Don't just dream.
Dig for it.
Put your desires into motion not just thought.
Act.
Be bold and courageous.


Will it be easy? Not likely. Will it be worth the work, the risk, the frustration? Absolutely.Persist, persevere. Life gives you the opportunity now so don't let one more moment escape your capacity to have, be, or get what you want.
There is one thing that you need to get right before you even make one move to get what you want and that is to trust yourself. Yes, trust yourself to be able to learn what you need to learn, to take risks to accomplish what others may think is foolhardy or impossible.

Trust your own resolve to meet each and every challenge along the way.Remember that YOU are the instrument of change, the mechanism that with all your capacity will see new things unfold as you put thought into action. Anything is possible.

"Bukalah MATA jangan kau terlalu LEKA, kita semua HEBAT kitalah JUARA, jangan persiakan setiap peluang yang ada..."









interested to know more about the biz or maybe about Premium Beautiful
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...