Skip to main content

kalau cakap tak sistematik nanti kena marah pulak


salam semua..
huhu harini sangat stress di sekolah..
i've alot to do...


kalau sebelum nih mmg tak kisah wpun kerja datang bertimbun
tapi kali nih

i think this is it..
too many things to do at the same time
and semua sekali dateline harini..
huhu.. ingat orang tadak kerja lain ke nak buat..

ingat orang tak payah masuk kelas mengajar ker..
kalau mmg kerja proses n compile result tak yah masuk kelas
then takdelah kisah sangat sebab mmg itu kerjanya



tapi
my priority should be TEACHING
dan bukannya buat kerja2


kerja2 lain yg jadi no 1..

cam tadi waktu kelas mmg aku tak sempat nak ngajar langsung
(kalau orang datang observe mmg failed ler aku harini)
sebabnya we need to compile and process and upload and email
alll the exam results before 5pm



alkisah aku tak marah kalau dorang bagitau lebih awal
tapi nih baru hari ke empat sekolah
ribut tadak angin tadak tup2 kemarin kawan aku p mesy
harini nak kena upload semua result before 5pm..


dahler exam minggu last sebelum cuti..
abis tuh takkan ler masa cuti sekolah nak suruh cikgu2 tuh datang bagi keputusan
(melainkan dengan arahan GB kan)
masuk sekolah baru 3 hari terus nak keputusan..
yerlah mmg semua keputusan dah ada tapi ada 2-3 orang cikgu
kuar berkursus seminggu nih
(mujur sorang cikgu tuh dah pass result kat aku or else lagi serabut)

so tadi kalau nak ikutkan aku kena attend sambutan hari guru peringkat negeri
tapi sebab banyak sangat kerja belum siap
(bukan result jer kena submit banyak lagi dokumen lain huhu)
so aku tak pergi pun majlis tuh..
lantaklah...




mode : tengah marah sangat.. naper lah korang tak plan awal2 benda2 gini
tak pernah luahkan rasa ketidak puasan hati di sekolah secara terang2an
tapi harini mmg aku all out..




contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...