Skip to main content

kalau cakap tak sistematik nanti kena marah pulak


salam semua..
huhu harini sangat stress di sekolah..
i've alot to do...


kalau sebelum nih mmg tak kisah wpun kerja datang bertimbun
tapi kali nih

i think this is it..
too many things to do at the same time
and semua sekali dateline harini..
huhu.. ingat orang tadak kerja lain ke nak buat..

ingat orang tak payah masuk kelas mengajar ker..
kalau mmg kerja proses n compile result tak yah masuk kelas
then takdelah kisah sangat sebab mmg itu kerjanya



tapi
my priority should be TEACHING
dan bukannya buat kerja2


kerja2 lain yg jadi no 1..

cam tadi waktu kelas mmg aku tak sempat nak ngajar langsung
(kalau orang datang observe mmg failed ler aku harini)
sebabnya we need to compile and process and upload and email
alll the exam results before 5pm



alkisah aku tak marah kalau dorang bagitau lebih awal
tapi nih baru hari ke empat sekolah
ribut tadak angin tadak tup2 kemarin kawan aku p mesy
harini nak kena upload semua result before 5pm..


dahler exam minggu last sebelum cuti..
abis tuh takkan ler masa cuti sekolah nak suruh cikgu2 tuh datang bagi keputusan
(melainkan dengan arahan GB kan)
masuk sekolah baru 3 hari terus nak keputusan..
yerlah mmg semua keputusan dah ada tapi ada 2-3 orang cikgu
kuar berkursus seminggu nih
(mujur sorang cikgu tuh dah pass result kat aku or else lagi serabut)

so tadi kalau nak ikutkan aku kena attend sambutan hari guru peringkat negeri
tapi sebab banyak sangat kerja belum siap
(bukan result jer kena submit banyak lagi dokumen lain huhu)
so aku tak pergi pun majlis tuh..
lantaklah...




mode : tengah marah sangat.. naper lah korang tak plan awal2 benda2 gini
tak pernah luahkan rasa ketidak puasan hati di sekolah secara terang2an
tapi harini mmg aku all out..




contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…