Skip to main content

korang ada masalah BAU BADAN x? cuba bau tengok


 
 salam semua...
dah agak lama tak update blog guna laptop nih.. huhu
now most of the time am with my SGT jer..
tu pasal tak berapa nak ada gambar n tak berapa nak menarik..


so today since Afi pun dah tido... 
took the opportunity to write something up..
just to share with u..
sebab blog ini mmg tempat iena share benda2 dengan korang kan..
(benda elok2 yer.. yg tak elok tak yah lah kan)

so today our topic is

BAU BADAN
 
 
apa ada bau badan? Sapa yang tak perasan badan dia ada bauuu??? 
Auwww...kekeke..cuba kita renungkan sejenak, sesapa pernah alami situasi 
berada di kawasan awam cthnya dlm lift..
tetiba terhidu bau badan yang menyucuk hidung... agak2 sampai nak pintam.. 
terutama cuaca panas dan bila dah habis office hour.. mmg tak tahankan..


huhu kekadang tuh nak jugak tutup idung gini kan... tapi sebab 
taknak orang tuh malu or terasa hati so ignore jer.. adeh yang merana sapa..
kita jugak kan..

so sekarang mari kita siasat apa itu bau badan dan bagaimana cara tuk atasi
lebih2 lagi kita orang perempuan nih kan

BAU BADAN ni sebenarnya adalah:-

1) Peluh yang keluar bercampur bersama dengan bakteria di permukaan kulit adalah punca yg menyebabkan badan berbau

2) Bau badan jugak banyak dipengaruhi oleh pemakanan kita seharian cthnya bawang putih, kari dan benda2 yang mempunyai bau yang kuat


Jadi kepada sesiapa yg rasa2nya ada bau badan, cuba elakkan makanan yang boleh membuatkan masalah kita makin teruk.

Siapa yang cenderung nak kene BAU BADAN ni?


1) Sesiapa sahaja blh kene bau badan ni
2) Mengikut kajian, kaum lelaki lbh cenderung utk kene bau badan, tapiii..pompuan2 kat luar sana jgnla rasa selamat pulak..ramai sebenarnya kaum pompuan pn mengalami masalah ni..
3) Masalah berat badan berlebihan





Apakah kaedah untuk mengurangkan bau badan ni??


1) Kerapkan mandi terutama selepas badan berpeluh





2) Selalu menukar pakaian kpd pakaian bersih




3) Pilih pakaian yg diperbuat dari bahan semulajadi contohnya kain kapas dan sutera bkn dari kain sintetik





4) Mencukur bulu ketiak

 
5) Kurangkan pengambilan bawang putih dan kari


Apakah cara rawatan  utk mengatasi masalah bau badan ni:-

1) Gunakan sabun antibakteria


 

2) Gunakan deodoran antibakteria





3) Pakailah PREMIUM BEAUTIFUL.




Pakai Premium Beautiful blh hilangkan bau badan? Yup, sebenarnya dengan pemakaian Premium Beautiful dapat menyingkirkan toksin dalam badan melalui perpeluhan, air kencing dan pembuangan angin dengan tindakbalas FIR. Caranya FIR mengetarkan  molekul air dan meleraikan ikatan  molekul  dan menguraikan tindakbalas tonsin dlm badan. Menakjubkan bukan... hanya dengan memakai corset, disamping tampil cantik..sekaligus dapat menghilangkan bau badan yang merimaskan.
 
 
senang jer kan.. mmg kaedah yang biasa seperti mandi dengan sabun, guna deo dah kita buat
so abis ler cerita kan.. tapi kekdahnya kalau masih lagi ada BAU kenapa tak cuba pakai
PB pulak.. hehe.. sebab selain menghilangkan bau badan banyak lagi
kegunaan PB. Jgn sebab degnar rega mahal terus nak lari.. hmmm
cuba dulu then baru tahu kenapa rega dia mahal.. 
dan sebenarnya kalau nak di bandingkan dengan kaedah2 lain 
PB is actually one of the cheapest way tau... 
haaa nanti iena buat entry pasal tuh... so as for now.. sapa yang berminat nak dapatkan
PB just call or sms or email me..

contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...