Skip to main content

korang ada masalah BAU BADAN x? cuba bau tengok


 
 salam semua...
dah agak lama tak update blog guna laptop nih.. huhu
now most of the time am with my SGT jer..
tu pasal tak berapa nak ada gambar n tak berapa nak menarik..


so today since Afi pun dah tido... 
took the opportunity to write something up..
just to share with u..
sebab blog ini mmg tempat iena share benda2 dengan korang kan..
(benda elok2 yer.. yg tak elok tak yah lah kan)

so today our topic is

BAU BADAN
 
 
apa ada bau badan? Sapa yang tak perasan badan dia ada bauuu??? 
Auwww...kekeke..cuba kita renungkan sejenak, sesapa pernah alami situasi 
berada di kawasan awam cthnya dlm lift..
tetiba terhidu bau badan yang menyucuk hidung... agak2 sampai nak pintam.. 
terutama cuaca panas dan bila dah habis office hour.. mmg tak tahankan..


huhu kekadang tuh nak jugak tutup idung gini kan... tapi sebab 
taknak orang tuh malu or terasa hati so ignore jer.. adeh yang merana sapa..
kita jugak kan..

so sekarang mari kita siasat apa itu bau badan dan bagaimana cara tuk atasi
lebih2 lagi kita orang perempuan nih kan

BAU BADAN ni sebenarnya adalah:-

1) Peluh yang keluar bercampur bersama dengan bakteria di permukaan kulit adalah punca yg menyebabkan badan berbau

2) Bau badan jugak banyak dipengaruhi oleh pemakanan kita seharian cthnya bawang putih, kari dan benda2 yang mempunyai bau yang kuat


Jadi kepada sesiapa yg rasa2nya ada bau badan, cuba elakkan makanan yang boleh membuatkan masalah kita makin teruk.

Siapa yang cenderung nak kene BAU BADAN ni?


1) Sesiapa sahaja blh kene bau badan ni
2) Mengikut kajian, kaum lelaki lbh cenderung utk kene bau badan, tapiii..pompuan2 kat luar sana jgnla rasa selamat pulak..ramai sebenarnya kaum pompuan pn mengalami masalah ni..
3) Masalah berat badan berlebihan





Apakah kaedah untuk mengurangkan bau badan ni??


1) Kerapkan mandi terutama selepas badan berpeluh





2) Selalu menukar pakaian kpd pakaian bersih




3) Pilih pakaian yg diperbuat dari bahan semulajadi contohnya kain kapas dan sutera bkn dari kain sintetik





4) Mencukur bulu ketiak

 
5) Kurangkan pengambilan bawang putih dan kari


Apakah cara rawatan  utk mengatasi masalah bau badan ni:-

1) Gunakan sabun antibakteria


 

2) Gunakan deodoran antibakteria





3) Pakailah PREMIUM BEAUTIFUL.




Pakai Premium Beautiful blh hilangkan bau badan? Yup, sebenarnya dengan pemakaian Premium Beautiful dapat menyingkirkan toksin dalam badan melalui perpeluhan, air kencing dan pembuangan angin dengan tindakbalas FIR. Caranya FIR mengetarkan  molekul air dan meleraikan ikatan  molekul  dan menguraikan tindakbalas tonsin dlm badan. Menakjubkan bukan... hanya dengan memakai corset, disamping tampil cantik..sekaligus dapat menghilangkan bau badan yang merimaskan.
 
 
senang jer kan.. mmg kaedah yang biasa seperti mandi dengan sabun, guna deo dah kita buat
so abis ler cerita kan.. tapi kekdahnya kalau masih lagi ada BAU kenapa tak cuba pakai
PB pulak.. hehe.. sebab selain menghilangkan bau badan banyak lagi
kegunaan PB. Jgn sebab degnar rega mahal terus nak lari.. hmmm
cuba dulu then baru tahu kenapa rega dia mahal.. 
dan sebenarnya kalau nak di bandingkan dengan kaedah2 lain 
PB is actually one of the cheapest way tau... 
haaa nanti iena buat entry pasal tuh... so as for now.. sapa yang berminat nak dapatkan
PB just call or sms or email me..

contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…