Skip to main content

Pencuri Impian Ku...

salam semua... hmm i guess when it come to venturing something that we cannot see it is so difficult kan..
well itu lah yang berlaku.. this is the real life situation..

harini nak share dengan semua tentang satu post by my CDM Hanis about PENCURI IMPIAN.. hmm kenapa ada orang2 begini dalam hidup kita.. jgn salahkan mereka menjadi penghalang kepada kemahuan dan kehendak kita sebaliknya tukar mindset kita mereka adalah pendorong dan pencabar kepada usaha yang lebih..




Impian pun ada pencuri?? hihih yup bolehhhh... siapa yang nak curi tu? Orang-orang disekeliling kita, terutama dikalangan suami2, tunang, parents sendiri, kawan2 dan byk lagi. Actually hanis pun x lari daripada si pencuri impian. Siapa lain tak bukan suami hanis sendiri!
Yes! Masa seawal penglibatan hanis dalam business Premium Beautiful ni, Mr Razz adalah penghalang no 1 hanis. Bukan saja dia tak kasi buat malahan dia TEE DOWN hanis.. Kira merendah2 kan kebolehan hanis lah. Because selalunya our spouse ni dia rasa dia dah kenal kita in and out.. dia rasa kita x boleh. Tapi yang mengenali diri kita ialah siapa??? Of course diri Kita. Listen to your heart.

I still remebered macam mana dia dapat tahu hanis join business ni without consult him dulu.. ni ayat terkeluar dari mulut dia:

"Siapa nak beli corset you nanti?" " Sape nak jadi busines partner you nanti??" " you dah lah x de kawan, and tak pandai cakap" " Jiran depan rumah pun tak kenal inikan pulak nak jual PB?"

Untuk si suami ni kalau nak kasi dia paham senang je... buat duit besar dan bawak suami gi melancong! Confirm paham!  Yup suami ni memang selalunya sangat2 skeptical bukan ape sebab mereka sayangkan isteri mereka dan takut tak menjadi naya plak kan.. so that's why dorang pun suka takot2 kan..
Sepanjang dalam business ni hanya segelintir sahaja suami support the rest terpaksa deal with husband sendiri.  For me itu bukan masalah, itu cuma part of cabaran untuk kita berjaya. Cabaran kita bermula dari rumah. And as a women or wife kita pun mesti kena ada financial security. Tak boleh harapkan suami je 24/7 untuk support kita.
Kita kena fikir tentang diri kita dulu, anak2 dan last baru suami. Incase anything happen to your spouse macam mana kan? Bukan nak doakan benda2 tak elok... like my father used to say it to me..

kalau Raz tak curang lah pun kata lah nauzubillah dia accident ke? Or patah kaki ke? Ape you nak buat?

Masa tu memang tersentak dengan kata2 my dad. He is totally against me becoming a housewife.. my parents harapkan i jadi engineer just like what they planned.

I took the chance and proof to my hubby that he is wrong about me. Maybe dulu I sangat PASIF tapi now not anymore...  You see, how bigger DREAM can change a person in a split second! Impossible is NOTHING!! Yang penting kita percaya pada diri dengan penuh keyakinan!

Note to all the wives out there... if you have to face your husband just FACE IT. Terangkan secara professional dan secara berterusan. Sekali kena rejek... cuba lagi.. pujuk2... n pujukkkk... :D Worst come to worst.. buat je lah it's your life anyway. Sooner or later he has to accept it.  And jangan buat sekerat jalan... pastikan apa yang dia cakap tu.. tak berlaku. Buat sepenuh hati.

Good Luck!
seeee cuba bandingkan dengan real life situation kita.. lebih kurang sama kan.. iena tak nafikan cause i faced the same problem sebelum join biz nih.. and am sure semua pun gitu.. tapi our task is to get them understand the reason why we are doing this.. kita bukan buat benda yang salah.. dan juga bukan benda yang melanggar syariat or what kan.. insyaallah kalau kita niatkan menceburi biz nih untuk kebaikan then iena yakin Allah itu Maha Adil...

apa yang iena buat sekarang adalah focus pada apa yang iena buat.. insyaallah lama2 Hn pun akan faham dan the truth is he seems to understand now what am doing is for the family.. not for something not good.. so to all friends and friends to be out there... jgn putus asa kalau usaha anda gagal kali pertama... ini bukan penamat kepada impian anda.. ini apa yang anda mahukan dah berusahalah ke arah itu.. tapi jgn pulak buat sesuatu yang salah.. niatkan dalam hati kita buat perkara yang baik.. insyaallah



erksss dah sampai pertengahan June.. Promo PB beli 2 set dapat set 3 dengan harga RM800 akan berakhir hujung bulan nih.. so sesapa yang rasa nak join the biz i think this is the best moment sebab dah banyak untung kat situ kan.. so anyone interested just contact me okeh..
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...