Skip to main content

Pencuri Impian Ku...

salam semua... hmm i guess when it come to venturing something that we cannot see it is so difficult kan..
well itu lah yang berlaku.. this is the real life situation..

harini nak share dengan semua tentang satu post by my CDM Hanis about PENCURI IMPIAN.. hmm kenapa ada orang2 begini dalam hidup kita.. jgn salahkan mereka menjadi penghalang kepada kemahuan dan kehendak kita sebaliknya tukar mindset kita mereka adalah pendorong dan pencabar kepada usaha yang lebih..




Impian pun ada pencuri?? hihih yup bolehhhh... siapa yang nak curi tu? Orang-orang disekeliling kita, terutama dikalangan suami2, tunang, parents sendiri, kawan2 dan byk lagi. Actually hanis pun x lari daripada si pencuri impian. Siapa lain tak bukan suami hanis sendiri!
Yes! Masa seawal penglibatan hanis dalam business Premium Beautiful ni, Mr Razz adalah penghalang no 1 hanis. Bukan saja dia tak kasi buat malahan dia TEE DOWN hanis.. Kira merendah2 kan kebolehan hanis lah. Because selalunya our spouse ni dia rasa dia dah kenal kita in and out.. dia rasa kita x boleh. Tapi yang mengenali diri kita ialah siapa??? Of course diri Kita. Listen to your heart.

I still remebered macam mana dia dapat tahu hanis join business ni without consult him dulu.. ni ayat terkeluar dari mulut dia:

"Siapa nak beli corset you nanti?" " Sape nak jadi busines partner you nanti??" " you dah lah x de kawan, and tak pandai cakap" " Jiran depan rumah pun tak kenal inikan pulak nak jual PB?"

Untuk si suami ni kalau nak kasi dia paham senang je... buat duit besar dan bawak suami gi melancong! Confirm paham!  Yup suami ni memang selalunya sangat2 skeptical bukan ape sebab mereka sayangkan isteri mereka dan takut tak menjadi naya plak kan.. so that's why dorang pun suka takot2 kan..
Sepanjang dalam business ni hanya segelintir sahaja suami support the rest terpaksa deal with husband sendiri.  For me itu bukan masalah, itu cuma part of cabaran untuk kita berjaya. Cabaran kita bermula dari rumah. And as a women or wife kita pun mesti kena ada financial security. Tak boleh harapkan suami je 24/7 untuk support kita.
Kita kena fikir tentang diri kita dulu, anak2 dan last baru suami. Incase anything happen to your spouse macam mana kan? Bukan nak doakan benda2 tak elok... like my father used to say it to me..

kalau Raz tak curang lah pun kata lah nauzubillah dia accident ke? Or patah kaki ke? Ape you nak buat?

Masa tu memang tersentak dengan kata2 my dad. He is totally against me becoming a housewife.. my parents harapkan i jadi engineer just like what they planned.

I took the chance and proof to my hubby that he is wrong about me. Maybe dulu I sangat PASIF tapi now not anymore...  You see, how bigger DREAM can change a person in a split second! Impossible is NOTHING!! Yang penting kita percaya pada diri dengan penuh keyakinan!

Note to all the wives out there... if you have to face your husband just FACE IT. Terangkan secara professional dan secara berterusan. Sekali kena rejek... cuba lagi.. pujuk2... n pujukkkk... :D Worst come to worst.. buat je lah it's your life anyway. Sooner or later he has to accept it.  And jangan buat sekerat jalan... pastikan apa yang dia cakap tu.. tak berlaku. Buat sepenuh hati.

Good Luck!
seeee cuba bandingkan dengan real life situation kita.. lebih kurang sama kan.. iena tak nafikan cause i faced the same problem sebelum join biz nih.. and am sure semua pun gitu.. tapi our task is to get them understand the reason why we are doing this.. kita bukan buat benda yang salah.. dan juga bukan benda yang melanggar syariat or what kan.. insyaallah kalau kita niatkan menceburi biz nih untuk kebaikan then iena yakin Allah itu Maha Adil...

apa yang iena buat sekarang adalah focus pada apa yang iena buat.. insyaallah lama2 Hn pun akan faham dan the truth is he seems to understand now what am doing is for the family.. not for something not good.. so to all friends and friends to be out there... jgn putus asa kalau usaha anda gagal kali pertama... ini bukan penamat kepada impian anda.. ini apa yang anda mahukan dah berusahalah ke arah itu.. tapi jgn pulak buat sesuatu yang salah.. niatkan dalam hati kita buat perkara yang baik.. insyaallah



erksss dah sampai pertengahan June.. Promo PB beli 2 set dapat set 3 dengan harga RM800 akan berakhir hujung bulan nih.. so sesapa yang rasa nak join the biz i think this is the best moment sebab dah banyak untung kat situ kan.. so anyone interested just contact me okeh..
contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata