Skip to main content

sampai bila lagi nak tunggu

salam semua.. hehe apa khabar sihat lah hendaknya..
hehe iena tengah seronok nih sebabnya laptop dah kembali ke pangkuan
setelah seharian duduk di 'klinik'

sian kan.. rasa bila tadak laptop nih cam tak cukup lengkap jer
benda2 yang iena ada.. sebab mmg kalau kat sekolah
iena bersama laptop even through teaching...
and now tambah da ada BIZ nih lagilah nak kena ada laptop
senang nak update blog ke apa kan..

hehe tapi alhamdulillah sejak ada SGT senang jugak ler
sebab nak update status or what ever boleh terus jer update kat situ
but i need my laptop jugak


owh esok kawan2 rakan biz partners akan ke Hong Kong..
sonoknya kan.. kalau lah (hmm tak bagus benarnya perkataan nih)
iena join biz nih lebih awal maybe esok akan terbang ke HK juga
haha..
tapi takper target nak gi BELGIUM N HOLLAND
hujung tahun nih.. ada sapa2 nak ikut.. jom laaaaa

FREEE TAU


so today nak share pasal penjagaan dan pantang larang dan sebagainya
tentang PB



korang2 yang dah pakai sila amik perhatian..
yang belum pakai BILA LAGI...


TAKKAN NAK TUNGGGUUUU JUGAK LAGI







PANTY DAN BRA

Jangan pakai panty dan bra semasa pakai Premium Beautiful kerana Premium Beautiful akan bertindak sebagai pengganti seluar dalam dan bra kita yang kita biasa pakai hari-hari tu.

Pakai hanya Premium Beautiful untuk mendapat lebih kebaikan FIR (direct contact of FIR fabric dalam Premium Beautiful dengan kulit).

PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL MINIMUM 8 JAM SEHARI

Pakai Premium Beautiful minimum 8 jam sehari. Tapi kalau lebih dari 8 jam pun sangat digalakkan. Kalau nak cepatkan proses pengecilan/penurunan saiz badan, boleh pakai hingga 20 jam. Tidak ada kesan buruk kalau pakai lebih 8 jam, malah adalah lebih baik.

Minimum 8 jam tu untuk full set yet. Malam boleh pakai waist nipper masa tidur. Kesan memang cepat pada bahagian perut.


KETIKA PERGI KE TANDAS

Untuk kemudahan buka waist nipper sepenuhnya. Lepas tu turunkan long girdle (macam biasa kita buat dengan seluar dalam).

KETIKA HAID/PERIOD

Kalau masa haid/period, boleh pakai seluar dalam/panty, untuk senang pakai tuala wanita (pad).

MINUM SEKURANG-KURANGNYA 8 GELAS AIR KOSONG

Minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari semasa pakai Premium Beautiful dan ini memang digalakkan jika tak pakai pun kan. FIR dalam Premium Beautiful memerlukan air yang cukup dalam badan kita untuk bertindak.

Jikalau tiba-tiba terasa pening semasa memakai Premium Beatiful, segeralah minum air.







KRISIS PENYEMBUHAN


Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah normal dan sementara. Ini menandakan badan sedang mengeluarkan toksid. Sakit kepala, pening, gatal dan sakit belakang adalah perkara biasa bagi pengguna Premium Beautiful buat kali pertama. Anda perlu bersabar dan teruskan memakainya.

MASA BASUH

Basuh bila perlu. Maknanya kalau anda rasa Premium Beautiful masih bersih dan tidak berbau boleh teruskan pakai. Tapi kalau Premium Beautiful mula berbau atau gatal itu maknanya masa untuk dibasuh sudah tiba!


CARA-CARA MEMBASUH PREMIUM BEAUTIFUL

Basuh Premium Beautiful dengan cucian tangan sahaja. Elakkan memerah/memintal dengan kuat.

Masukkan separuh air bersih dalam baldi dan campur sedikit Premium Beautiful Wash atau apa-apa jenis liquid detergen yang lembut (jangan guna sabun serbuk). Kemudian celup dan basuh Premium Beautiful dengan dengan tangan.

Bilas Premium Beautiful hingga bersih dan sangkut pada penyidai dalam bilik air supaya air basuhan Premium Beautiful menitik dan kering. Boleh juga keringkan Premium Beautiful dengan tuala bersih.

Bila air tidak menitik lagi, boleh sidai Premium Beautiful dalam bilik bawah kipas.

Premium Beautiful akan kering dalam masa 4-6 jam so masa terbaik untuk basuh ialah masa balik dari kerja. Esoknya boleh pakai lagi.


PANTANG LARANG

Jangan basuh Premium Beautiful dengan mesin basuh atau memerah dengan kuat.
Jangan iron atau dry clean.
Jangan jemur di bawah/direct pada cahaya matahari.
Jangan basuh dengan sabun serbuk.




hmmm camner dah baca.. ok kan..
takdelah susah sangat..

insyaallah dengan pemakaian PB secara berterusan
selama 8 jam sehari dan pengambilan air secukupnya
adalah tidak mustahil anda dapat apa yang anda mahu




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...