Skip to main content

i love you

 
 
salam semua..
hmm agak lama tak update blog..
beside being a sakit kaki person..
i also had a good day 
celebrating Hn convocation day
last Wednesday..


 
 



 
on Monday aku on medical leave sampai Tuesday 
so mmg tak gi sekolah ler kan..
and then Tuesday afternoon kami gerak ke 
UPSI

yup hubby did his Master in Sport Science (Education)
dengan kengkawannya 
so they planned to go together and had a short holiday
at Bukit Fraser..
wallahai jauh jugak yer nak gi Bukit Fraser nih..



kami sampai di BF mmg dah malam.. huhu takut juga jalan nak naik tuh
dah ler gelap n kami jer sebijik kereta yang dok naik ke atas tuh
kiri kanan mmg hutan ler kan..
sapa pernah pergi mmg tahulah 

tapi nak buat camner dah orang nak gi situ
kami ikut jer
dorang 5 family plan nak buat BBQ di atas BF tuh
so elok kami sampai jer terus naik atas simpan barang
(kami share 1 rumah 3 family)
and then terus gi tempat makan...






kat sinilah tempat kami berBBQ
gambar Afi nih waktu kami bfast kat tempat yang sama
not bad ler makanan dia..
compared to CH yang agak sejuk hampir semua benda nak makan kan
tempat mmg cantik tapi alkisah tak sempat nak amik gambar
yolah sejak guna SGT mmg susah skit nak amik gambar
due to its size
(tapi aku tetap suka SGT)



lepas sarapan around 10 am kami semua gerak ke UPSI
majlis konvo adalah pada 2 petang..
so turun awal sempat ler nak siap2 touch up2 kan











 
 my second time masuk UPSI...
takdelah besar sangat.... 
tapi ok lah...
 
 
 sampai jer terus gi Auditorium tuk semua graduan siap2kan diri..
siapkan jubah Hn n then kami terus gerak kuar sebab 
takkan aku nak tunggu dalam dewan tu kan..
so masa penganugerahan tuh aku masuk dengan MIL
heheh anak2??

pass dekat mak su dorang tuk di jaga..
mujur jugak dorang bertiga tak buat perangai
mmg dah tinggal siap2 duit so that kalau nak beli pape senang

 
 
 
 
 
 
 
then masa kuar dewan
aku kuar awal sikit sebab nak belikan Hn bunga tuh
hehe...
aku kan suka bunga so aku belikan bunga yang aku sukalah
hehe

 



 
one happy family 
alhamdulillah semuanya selesai...
cuma yg tak best tuh.. masa nih korang leh nampak ada teddy bear kan 
kat dalam bunga tuh...



tapi masa nih itu teddy bear chumel sudah tiada
adehhhh nak nangisss rasa.. huhu
sapa yang amik teddy bear aku nih haaa???


apapun... its all done now
congrats to u my love
i know u deserve it and i know u can do it

 and owh
my dress for that day 
black dress from The PopLook
 and the long bluemarine cardigan is from 
Ammara Hijabi : Rabeea Full Length Cardigan



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..