Skip to main content

i love you

 
 
salam semua..
hmm agak lama tak update blog..
beside being a sakit kaki person..
i also had a good day 
celebrating Hn convocation day
last Wednesday..


 
 



 
on Monday aku on medical leave sampai Tuesday 
so mmg tak gi sekolah ler kan..
and then Tuesday afternoon kami gerak ke 
UPSI

yup hubby did his Master in Sport Science (Education)
dengan kengkawannya 
so they planned to go together and had a short holiday
at Bukit Fraser..
wallahai jauh jugak yer nak gi Bukit Fraser nih..



kami sampai di BF mmg dah malam.. huhu takut juga jalan nak naik tuh
dah ler gelap n kami jer sebijik kereta yang dok naik ke atas tuh
kiri kanan mmg hutan ler kan..
sapa pernah pergi mmg tahulah 

tapi nak buat camner dah orang nak gi situ
kami ikut jer
dorang 5 family plan nak buat BBQ di atas BF tuh
so elok kami sampai jer terus naik atas simpan barang
(kami share 1 rumah 3 family)
and then terus gi tempat makan...






kat sinilah tempat kami berBBQ
gambar Afi nih waktu kami bfast kat tempat yang sama
not bad ler makanan dia..
compared to CH yang agak sejuk hampir semua benda nak makan kan
tempat mmg cantik tapi alkisah tak sempat nak amik gambar
yolah sejak guna SGT mmg susah skit nak amik gambar
due to its size
(tapi aku tetap suka SGT)



lepas sarapan around 10 am kami semua gerak ke UPSI
majlis konvo adalah pada 2 petang..
so turun awal sempat ler nak siap2 touch up2 kan











 
 my second time masuk UPSI...
takdelah besar sangat.... 
tapi ok lah...
 
 
 sampai jer terus gi Auditorium tuk semua graduan siap2kan diri..
siapkan jubah Hn n then kami terus gerak kuar sebab 
takkan aku nak tunggu dalam dewan tu kan..
so masa penganugerahan tuh aku masuk dengan MIL
heheh anak2??

pass dekat mak su dorang tuk di jaga..
mujur jugak dorang bertiga tak buat perangai
mmg dah tinggal siap2 duit so that kalau nak beli pape senang

 
 
 
 
 
 
 
then masa kuar dewan
aku kuar awal sikit sebab nak belikan Hn bunga tuh
hehe...
aku kan suka bunga so aku belikan bunga yang aku sukalah
hehe

 



 
one happy family 
alhamdulillah semuanya selesai...
cuma yg tak best tuh.. masa nih korang leh nampak ada teddy bear kan 
kat dalam bunga tuh...



tapi masa nih itu teddy bear chumel sudah tiada
adehhhh nak nangisss rasa.. huhu
sapa yang amik teddy bear aku nih haaa???


apapun... its all done now
congrats to u my love
i know u deserve it and i know u can do it

 and owh
my dress for that day 
black dress from The PopLook
 and the long bluemarine cardigan is from 
Ammara Hijabi : Rabeea Full Length Cardigan



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…