Skip to main content

Nak pantang dengan PB tak??


 
 
 
 
 
 
 
 
salam.. hehe sihat ker semua harini
haaa harini nak share satu lagi kebaikan pakai Premium Beautiful
bagi orang2 yang baru saja lepas melahirkan aka di dalam pantang...
 
 
 
 
best tak masa berpantang???
iena masa first time pantang agak huru hara
sebab yelah time tuh muda lagi n then sekali kuar terus 2 aka kembar
di tambah pulak kena operation masa tuh so mmg berterabur abis 
urusan pantang2 nih... kira senang cakap pantang main2 laaaa

lepas abis pantang n masuk kerja balik barulah iena kenal PB
haa waktu tuh iena kerja di Alor Star... that was the first time aku belanja ribuan ringgit
tuk badan aku... mmg sedap pakai PB.. 

dan mmg dalam masa berpantang nih kita elok pakai bengkung kan
tuk apa yer fungsinya??
haaaa sendiri pakai sendiri mau ingat la untuk apa kan.. 
banyak kebaikan pakai bengkung
tapi kalau sekadar pakai aje tak de hasilnya jugak kan so now
iena nak share kaedah berpantang dengan menggunakan waist nipper dari PREMIUM BEAUTIFUL
 
 
  sekarang nih mmg banyak sangat produk2 penjagaan ibu berpantang ada di pasaran
boleh pilih nak sarung/guna yang mana.. 
cuma kena tengok betul2 lah elok ke idak.. tapi kalau kita tak cuba mcm mana
nak tahu elok ke tak kan...
 
 
berpantang Afi iena guna bengkung macam nih.. dari satu jenis produk
main ikat2 ginilah lebih kurang..
tapi tak berapa sedap sebab kain dia agak panas...
dan susah jugak nak buka n ikat kan.. 
mmg ler support bahagian perut n smp ke bahagian bawah badan
tapi kalau dah tak selesa pakai tak best jugakkan..


20110713-011926.jpg



then ada pulak yang jenis pelekat gini.. hehe ala2 cam yang orang dok pakai
masa buat senaman pulak aku nengok.. tapi ini pilihan masing2 kan..
kaedah nih aku rasa senang ler sikit sebab sekali zassss je dah lekat
i could not comment more sebab aku tak pernah pakai
tapi yg aku pernah tengok tuh cam pendek kan.. cuma cover bahagian perut jer


20110713-012023.jpg

tapi dengan adanya set Premium Beautiful 
pakaian dalam ber FIR dengan 3 helaian berasingan yang mensasarkan 
bahagian badan yang berbeza proses berpantang akan jadi lebih mudah kan..
 
 
 long bra - untuk bahagian atas badan
waist nipper - untuk bahagian perut dan pinggang
long girdle - bahagian perut, punggung, paha

kiranya complete set the whole body boleh berpantang... 
sebab ada FIR tuh... badan akan sentiasa rasa panas dan 
elok la kan untuk kita yang dok berpantang nih


masalah seperti SEMBELIT dan SAKIT KEPALA mmg normal kan dalam masa 
berpantang nih... tapi insyaallah dengan pemakaian PB secara teratur
dan mengamalkan pengambilan air sekerap mungkin masalah
SEMBELIT mmg dapat di atasi... 




Angin dalam badan mmg selalu menyebabkan 
banyak masalah timbul kan.. so dengan pemakaian PB jugak 
FIR dalam pakaian akan bertindak membuang angin2 tersebut...
hasilnya kita dapat berpantang dengan selesa 


selain itu ramai jugak yang bertanyakan boleh ker ibu menyusu bayi
memakai Premium Beautiful..
yerlah mungkin ada yang pk susah nak buat camner kan..
tapi sebenarnya senang jer..
dan iena pun sampai sekarang kadang2 si kecik tuh nak juga menghisap
so bagilah wpun pakai PB..
sebab tak susah pun cuma kita perlu laraskan tali bra n then
just buat cam biasa kita susukan bayi..


for more info boleh baca kat blog  
Hanis Haizi 







atau blog  
Kak Ayu 

 

and the best part is.. PB nih bukan saja boleh pakai masa berpantang.. haaa
lepas tuh pun teruskan laaa pakai
sebab PB bukan untuk pantang atau untuk kuruskan badan


tetapi ia adalah pakaian dalam untuk 
KESIHATAN KITA


selain pakai PB
untuk orang perempuan nih iena sangatlah menggalakkan korang amik
Herba Maharani and also Lactollite







so what are you waiting for..
yang nak bersalin tuh pasni boleh start amik ukuran then buzz me
we'll deliver your own set of PB for the comfort of your confinement
 
 
 yang nak balik body figure mengancam cam zaman anak dara dulu
pun sama jugak give us your body measurement or even better let us measure u
and then mula pakai n rasakan perubahan yang amat ketara itu

yang lelaki pun kalau dah rasa bosan dengan penampilan PB (perut buncit) tuh so
contact us now for your own piece of Waist Nipper. Segan takut orang kata itu ini..
eh pedulikan yang penting kita sihat n segak.. bukan dorang...

 

Nak 1 set PB at the lowest price (below 2K)
or 1st biz income paling tinggi (RM4500 dlm bulan pertama)


This is the best time to start this biz! PM me for further info ;-)

Contact iena for appointment.
Email : inz8799@yahoo.com
Call : 019-4795730.

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...