Skip to main content

Nak pantang dengan PB tak??


 
 
 
 
 
 
 
 
salam.. hehe sihat ker semua harini
haaa harini nak share satu lagi kebaikan pakai Premium Beautiful
bagi orang2 yang baru saja lepas melahirkan aka di dalam pantang...
 
 
 
 
best tak masa berpantang???
iena masa first time pantang agak huru hara
sebab yelah time tuh muda lagi n then sekali kuar terus 2 aka kembar
di tambah pulak kena operation masa tuh so mmg berterabur abis 
urusan pantang2 nih... kira senang cakap pantang main2 laaaa

lepas abis pantang n masuk kerja balik barulah iena kenal PB
haa waktu tuh iena kerja di Alor Star... that was the first time aku belanja ribuan ringgit
tuk badan aku... mmg sedap pakai PB.. 

dan mmg dalam masa berpantang nih kita elok pakai bengkung kan
tuk apa yer fungsinya??
haaaa sendiri pakai sendiri mau ingat la untuk apa kan.. 
banyak kebaikan pakai bengkung
tapi kalau sekadar pakai aje tak de hasilnya jugak kan so now
iena nak share kaedah berpantang dengan menggunakan waist nipper dari PREMIUM BEAUTIFUL
 
 
  sekarang nih mmg banyak sangat produk2 penjagaan ibu berpantang ada di pasaran
boleh pilih nak sarung/guna yang mana.. 
cuma kena tengok betul2 lah elok ke idak.. tapi kalau kita tak cuba mcm mana
nak tahu elok ke tak kan...
 
 
berpantang Afi iena guna bengkung macam nih.. dari satu jenis produk
main ikat2 ginilah lebih kurang..
tapi tak berapa sedap sebab kain dia agak panas...
dan susah jugak nak buka n ikat kan.. 
mmg ler support bahagian perut n smp ke bahagian bawah badan
tapi kalau dah tak selesa pakai tak best jugakkan..


20110713-011926.jpg



then ada pulak yang jenis pelekat gini.. hehe ala2 cam yang orang dok pakai
masa buat senaman pulak aku nengok.. tapi ini pilihan masing2 kan..
kaedah nih aku rasa senang ler sikit sebab sekali zassss je dah lekat
i could not comment more sebab aku tak pernah pakai
tapi yg aku pernah tengok tuh cam pendek kan.. cuma cover bahagian perut jer


20110713-012023.jpg

tapi dengan adanya set Premium Beautiful 
pakaian dalam ber FIR dengan 3 helaian berasingan yang mensasarkan 
bahagian badan yang berbeza proses berpantang akan jadi lebih mudah kan..
 
 
 long bra - untuk bahagian atas badan
waist nipper - untuk bahagian perut dan pinggang
long girdle - bahagian perut, punggung, paha

kiranya complete set the whole body boleh berpantang... 
sebab ada FIR tuh... badan akan sentiasa rasa panas dan 
elok la kan untuk kita yang dok berpantang nih


masalah seperti SEMBELIT dan SAKIT KEPALA mmg normal kan dalam masa 
berpantang nih... tapi insyaallah dengan pemakaian PB secara teratur
dan mengamalkan pengambilan air sekerap mungkin masalah
SEMBELIT mmg dapat di atasi... 




Angin dalam badan mmg selalu menyebabkan 
banyak masalah timbul kan.. so dengan pemakaian PB jugak 
FIR dalam pakaian akan bertindak membuang angin2 tersebut...
hasilnya kita dapat berpantang dengan selesa 


selain itu ramai jugak yang bertanyakan boleh ker ibu menyusu bayi
memakai Premium Beautiful..
yerlah mungkin ada yang pk susah nak buat camner kan..
tapi sebenarnya senang jer..
dan iena pun sampai sekarang kadang2 si kecik tuh nak juga menghisap
so bagilah wpun pakai PB..
sebab tak susah pun cuma kita perlu laraskan tali bra n then
just buat cam biasa kita susukan bayi..


for more info boleh baca kat blog  
Hanis Haizi 







atau blog  
Kak Ayu 

 

and the best part is.. PB nih bukan saja boleh pakai masa berpantang.. haaa
lepas tuh pun teruskan laaa pakai
sebab PB bukan untuk pantang atau untuk kuruskan badan


tetapi ia adalah pakaian dalam untuk 
KESIHATAN KITA


selain pakai PB
untuk orang perempuan nih iena sangatlah menggalakkan korang amik
Herba Maharani and also Lactollite







so what are you waiting for..
yang nak bersalin tuh pasni boleh start amik ukuran then buzz me
we'll deliver your own set of PB for the comfort of your confinement
 
 
 yang nak balik body figure mengancam cam zaman anak dara dulu
pun sama jugak give us your body measurement or even better let us measure u
and then mula pakai n rasakan perubahan yang amat ketara itu

yang lelaki pun kalau dah rasa bosan dengan penampilan PB (perut buncit) tuh so
contact us now for your own piece of Waist Nipper. Segan takut orang kata itu ini..
eh pedulikan yang penting kita sihat n segak.. bukan dorang...

 

Nak 1 set PB at the lowest price (below 2K)
or 1st biz income paling tinggi (RM4500 dlm bulan pertama)


This is the best time to start this biz! PM me for further info ;-)

Contact iena for appointment.
Email : inz8799@yahoo.com
Call : 019-4795730.

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata