Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

salam aidilfitri

salam semua di kesempatan yg ada iena ingin memohon ampun dan maaf andai ada tersalah kata tutur bicara, termakan terpakai, dan sebagainya kepada semua yg membaca blog iena. Semoga lebaran kali ini lebih membawa keberkatan dan kebahagiaan kepada semua.
insyaallah tahun nih seperti tahun2 lepas juga. Raya pertama di Perlis dan insyaallah petang akan balik ke Kepala Batas utk bersama keluarga. Raya kedua @ ketiga akan bergerak je Tanjong Karang, Sgor. Ehem sesapa yg 

berminat nak tahu pasal PB  dan cara bagaimana tuk tambah pendapatan lebih 4 angka  dengan biznes yg sgt mudah 
blh laa contact iena.
oklah kepada semua, Selamat Hari Raya. Mohon ampun salah dan silap.
Ikhlas Nizam, Iena, Yana, Nisa dan Afi

di malam terakhir

salam semua, hehe ada ker org nak baca blog nih
org mesti tgh kalut buat last minute punya persiapan raya kan

hehe, ok rumah nih dah berwajah baru. sempena nak sambut raya
kira buat bagi lain laaa skit kan.thanks to my dear sifu aka
Pn Sabariah Azemi, sbb tgk blog dia da chumel so i follow.


hmm amacam puasa tahun nih ok ker? alhamdulillah bg iena dan family
ok jer. cuma biasalah masih lagi kadang tuh terlanjur kata jugak
esp dengan anak2. kesabaranku benar2 teruji u olss

baju raya camne? amik dah dkt tailor? kami dah tghhari tadi. hehe
wpun hajatnya nak bertemakan grey tp aku nengok warna grey yg aku pilih
x cukup umphhhh laaaa. tp yg ku amik tk inlaws cantik pulak. huhu
apapun da siap jd baju pakai jerlah.

tp sempat g carik telekung baru. mmg aku da niat nak beli
baru tahun nih. alhamdulillah hubby belikan td utk aku, his mom
n his grandma. for my mom aku tak tau nak belikan apa. camner?

oklah last note, yg ada PB jgn lupa yer pakai 8 jam sehari tuk
kesan maksimum and kalau nak e…

thanks to PB and Lactolite

salam semua..hehemaaf lah yer dah agak lama tadak updatekesibukan melanda di ujung2 Ramadhan tahun nih..


this is for you all..hehe dah masuk 22 Ramadhan baru aku nak tepek gambar ucapselamat berpuasa...tak bagus kan..takperlah ada lagi insyaallah 7-8 hari nak puasa kan..
semoga semuanya selamat..
alhamdulillah bagi iena dan keluarga semuanya ok jer..last week baru balik dari KL gi umah abah di Setapakmore shopping with my family..
plan nak balik awal akhirnya tertangguh sampai ke lewat malamhuhu... tapi it was a great day..having all my siblings with mecause we never know when out time will come




hmm a pic of me with my mom n dadi love the most.. nobody can ever replace them for me...
hmm am wearing Ammara checkered shawl n also their pallazo..sedap gila pakai suar tuh..me nmpk agak chubby ehhaaaa blame me for leaving my PB at homeand eating like no one cares during buka puasa with my family..haaa tapi yang best tuh bila timbang berat tetap the same(i've lost nearly 4kg during 3 weeks of…

boring

salam semua,
buat apa ujung minggu nih? me and family
skrg ada d Setapak, umah my dad.
tp g sg merab tuk amik barang dari Amal from Ammara Boutique.
pastu g seri kembangan plak tuk amik my raya cookies
from Ainol dari Lonia.



planning to go to B32 tonite,
but need to confirm back sebab my family nak g berbuka and
then nak g Sogo n Jalan TAR. huhu camner nih?


ilmu mmg penting tuk buat segala benda,
so right now i really wanted to go to class.
nak dapatkan ilmu dari orang2 HEBAT dalam group.



semoga dipermudahkan segala urusan hendaknya.
Published with Blogger-droid v1.7.2

am sharing good news with u all

salam semua..hmm mendung jer arinidingin jer...insyaallah keberkatan yang Allah bg bulan2 puasa nih kanhari Jumaat pulak tuh.hmm apa eh nak tulis arinihaaaaa tadi pagi saja try pakai kebaya nih   hehe... what do u think??

 ini pulak gambar aku pakai masa 2 tahun lepas kalau tak silap masa nih ada hari anugerah kecemerlangan di sekolahtime nih pakai mmg agak sendathmmm boleh nampak kan aku agak bongkok

masa pakai nih dulu mmg kena kontrol laor else nampak ler especially kat bahagian perut tuh kan

tapi pagi tadi pakai baju da agak loose sikitpastu dekat bahagian lengan pun dah susut...dan ada kawan2 yang cakap aku makin kecik... hahahamana de kecik dok besar itu jugakmungkin dah ada perubahan yang dorang nampak


so that is a good thing kanhow i get all thisthanks to Premium Beautiful corset plus Lactolite


aritu mmg ada jugak workout tapi since ankle iena terseliuh dan iena still buat fisio so mmg tadak lagi workout for me..mmg rindu nak jog2 balik tapi iena sgt takut perkara sama berulang...ma…

it is so hard....

salam semuaok korang boleh mula tepuk kepala akusebabnya sepanjang beberapa harini blog aku cam huru hara jadiknya..adehhhh kenapa yer.. cam something wrong somewhere jer


setiap kali aku buka blog aku rasa something is not thereitu pasal berulang kali blog aku cam rumah kena pecah..




what shud i do eh??am not satisfied yet..masih banyak yang kurang dalam blog 


tapi with limited time due to works and bizso aku terpaksa akur n guna jer template dalam blogger nih..



esok cuti yeayyyy

salam semua, sihat hendaknya. eh esok iena cuti
haaa sambutan Nuzul al-Quran. hmmm korang cuti x?

so far plan iena cumanak g alor star amik set PB tuk 2 of my friend
yg sama2 pernah berjuang di KP*M dulu. Kedah x cuti kan esok?
malam nih tinggal kami bertiga jer, twin g tido umah tok dorg.

td dah sebakul baju iena gosok, Afi pun lena now nak lipat kain plak
hehehe blh laa nak.tido lewat skit sbb esok cuti.
td da ckp kat Hn mlm nih xyah masak laaa sbbnya kami berdua jer yg nak sahur.
Iena plak x mkn nasi, ingat nak sahur ngan coco crunch jer.
Pastu HN ckp oklah kalau dia nak mkn nasi nanti dia beli bungkus, cuma
minta iena goreng ikan masin jer. hmm oklah gitu. sbbnya selalu2 dok msk
mesti sudahnya ke dlm tong sampah. x pernah abis. masak sikit jer tuh.

oklah agak susah yer mengupdate pakai SGT nih. nak letak gmbr pun susah.
so smp di sini sulu.
Oppsss last sekali sapa nak melaram baju raya bag elok terletak
tanpa sebarang bonjolan sana sini blh laaaa dpatkan PB set anda sekarang.
Jgn…

poyo

okeh blog sudah buka semuladari konon2 nak buat kasik gempak alih2 aku guna jer template dalam blogger...



tetiba mood tuk mengubahsuai sudah lari ke laut..

hensem tullll

salam semua, bagaimana Ramadhan anda semua. semoga berjalan dengan sebaik2nya. bg iena dan family ok jer. wpun berlaku satu peristiwa yg menyayat hati tapi kita yg hidup mesti teruskan hidup. insyaallah doa iena buat arwah tok agar semuanya baik d sana. 



saja letak gambar anak2 pulak. this was taken last week. tok wan belikan Afi and Adam songkok. so hensem la both of them. hmmm korang da shopping raya ker? kitaorg dah jugak sikit2. so my advice plan your shopping day bukan per kang takut lmbt2 kang sesak dek semua org mengejar nak shopping saat akhir. kalau boleh beli dulu sikit2 haaa lagi bagussss so that blh la mengunjung shopping complex dgn lebih kerap (hahahaha apakah?) 

 (motip letak sebab kasut cam comel gitu)


x kisahla apapun janji jgn overbudget melainkan anda ada  side income tuk backup. jangan ralit sgt dok swipe credit card 



kot nanti x terbayar. kalau rasa cam belum pun raya tp budget da makin susut haaaa boleh laaa contact2 iena.  manalah tahu kot nak tambah duit or nak duit…

innalillah...

salam semua... this post is just a simple one..cause i want it to be in my blogdue to it is one of the important date in my life now...







the day my beloved grandma left us all


she had been fighting her illness since months ago...kuar masuk hospital sampai satu masa dia dah refuse to go to hospital


dan akhirnya tanggal 10 Ramadhan yang laludia telah kembali ke Penciptanya...walaupun sangat sedih dengan apa yang berlakutapi aku redha...aku yakin arwah adalah antara hambaMu yang istimewakerana itu Kau menjemputnya di dalam bulan yang penuh keberkatan ini..


buat arwah tokPatemah bt Zakariaal-Fatihah...



PB antara yang termurah... so tunggu apa lagi

salam semua




apa pulak nih..haaa harini nak share dengan korang perbandingan di antaraproduk2 lain yang ada di pasaran yang pernah diguna pakai sewaktu dalam proses menurunkan berat badan oleh seorang rakan kongsi

ini bukan bermaksud untuk memperlekehkan produk lain tetapi lebih kepada ingin berkongsi apa yang beliau telah laluidan berapa banyak yang telah pun beliau laburkan sepanjang proses itu 

iena yakin ramai jugak di luar sana yang mengalami nasib yang samabukan menidakkan kehebatan produk lain cuma tidak salah rasanya beralih kepada produk lain seandainya anda sudah merasakan ITS ENOUGH

i've tried a few also and yes kalau tak disiplin mmg merugikan jerand yes iena mmg akui iena bukan disiplin sangat nak follow all the guide yang diberikan... huhu (sangat tak bagus kan)tapi itulah bila kita tahu itu tak sesuai dengan kita so iena pun amik keputusan tuk berhenti dan mencuba produk lain...

unlesss korang mmg betul2 disiplin dan dah capai apa yang korang nak then 

sebab anda betul2 bu…

RM58 jer sebulan

salam semuaBaru je tengok iklan kat tv3...... ala iklan yang si isteri ajak si suami gi bank sebab nak buat pinjaman nak besarkan dapur tuh... haaaa buat pinjaman denganRHB Easy 
iklan tu cakap hanya bawak ic je dah boleh keluarkan duitxsmpai pun 10minit dah dapat duit cash.senang jer kan.. hmmm jadi sekarang dah tak susah ler nak dapatkan set PREMIUM BEAUTIFULjadi kepada mereka di luar sana yang ingin dapatkan set PBtapi tak cukup duit cash...tak mahu tambah utang kad kredit...boleh amik plan RHB nih
Skrg anda boleh beli PREMIUM BEAUTIFULdengan kadar serendah RM58sebulan.sangat berbaloi kan...





Nak 1 set PB at the lowest price (below 2K)RM150 rebat dengan setiap pembelian tunai, cc dan rhb easy plan
or 1st biz income paling tinggi (RM4500 dlm bulan pertama)

This is the best time to start this biz! PM me for further info ;-)

Contact iena for appointment.
Email : inz8799@yahoo.com
Call : 019-4795730.













jangan lepaskan peluang ini kerana siapa tahu mungkinsesuatu yang besar bakal berlaku pada andar…

memang hebat wa cakap lu

salam sekali lagihaaaa seee happy face tuhbecause am happy sebab baru jer tadi post di fb iena punya recent post then terus dapt ini



kecik ehok kasi besar sikit

jangan tunggu lagi...

salam semuahows your day so far... alhamdulillah kemarin selamat sampai di umah tokand bawak tok gi drip some sodium .... (spent 5 hours at the clinic)then now ada di rumah mama...kejap2 lagi nak gi sana balik check on her condition....no complaining because its our duty to take good care of herwhile she is still here with us...i guess same goes to us taking good care of our health n body while we are still alivejgn pandang ringan dengan kesihatan kita... selagi termampu usahakan yang terbaik... jgn esok dah sakit baru kalut nak carik itu ini... buatlah pelaburan yang sepatutnya..as for me of course la iena nak suggestkan pakai PB

WHAT IS PREMIUM BEAUTIFUL?
CREDIT TO:HANIS HAIZI


Premium Beautiful is the No. 1 health corset in Malaysia and probably the only one in the World that uses and is embedded with F.I.R technology. It has helped thousands of Malaysian women rediscover their beauty, confidence and become healthier in the process!





The Premium Beautiful corset is divided into three mai…

Sponsor jangan tak sponsor

salam semua..sibuk ker.. sihat ker.. buat apa tuh??iena masih di sekolah...


so camner dah masuk ari ke 3 puasaok ler kan.. for sure tadak masalah.. semua nih dah jadi tuntutan so semoga semuanya menjalani ibadah puasa dengan baikalhamdulillah jugak wpun kesibukan dengan anak2 di rumah..Afi sekarang (sejak puasa nih) dah tido lambattapi dapat juga solat terawih di rumahwpun terasa nak jugak buat di surau or masjid tapi janji dapat buat so it shud be ok lah kan..
okeh so nak cerita sikit pasal what happen last weekendsebagaimana yang korang dok baca dlam status FB ienamy leader aka Sabariah Azemi
datang ke Perlis.. sebenarnya dia balik ke kampung halaman di Wang Tepustapi sebab da alang2 ada di situ so we set few appointmentsfor the purpose of sharing goods on Premium Beautiful and biznes

alhamdulillah semuanya berjalan lancarprospect yang nak jumpa dapat all the info tentang biz n also dapatfitting PB  day 1 di Jitrakami 2 biji kereta redah jer pergi umah kawan lama di kolej duluhehe.. then…

Perlu tahu.

salam semua ada ready ker nak berbuka. ptg nih balik umah MIL tuk berbuka.


okeh iena nak share one important achievement yg company Hai O berjaya capai (penting benda nih sebab org x senang2 nak.join biz kalau company tak tentu hala kan). Boleh nmpk x award yg diterima tuh?
ANUGERAH 'BEST UNDER A BILLION' dari Forbes Asia. Buat 4 tahun berturut2 company telah disenarai antara 200 sykt dlam Asia Tenggara. Sangat hebat kan. Yerlah kita pun sedia maklum tuk dapat anugerah2 nih bukan main pilih ikut suka hati jer kan. Mesti ada kriteria yg diambil kira dalam proses penilaian. Dan tersenarai antara 200 sykt dalam Asia. Agak2lah brp byk sykt yg ada dalam negara kita saja? Belum Asia Tenggara lagi tuh. Banyak kan.
Ini dibuktikan dengan kejayaan Hai O sebagai satu sykt dari Malaysia yg berjaya mendapat pengiktirafan. Sebab apa yer company boleh berjaya gini? Haaa sebab biz company yg sentiasa berkembang dan telah terbukti dinamik. Kejayaan setiap mereka yg terlibat dalam biz nih buka…

suar beberapa tahun lalu

salam semua. hmm apa kes tayang suar pulak nih


alkisahnya suar nih aku beli beberapa tahun lepas kalau x silap d langkawi. kenapa aku beli sbb aku mmg suka tgk benda yg aku berkenan mmg aku beli. x mahal pun. tp mmg pas beli tak pernah pakai sebab mmg x muat. so purpose aku beli masa tuh adalah sbb aku suka jer.
memula mmg sedey gak sbb beli n x leh pakai. weiiii makan tahun suar nih tersimpan dalam lemari. bkn xleh masuk bah pinggang tp tersekat kat peha. hmmm mmg jebih peha besar. kaki aku kira kecik (menurut seorng tukang urut refelksologi). pinngang lagilah kan dengan penambahan perut yg agak trtonjol pd ketika itu. so hasilnya tersimpan elok ler dalam lemari besi aku.
pernah masa kemas2 aku ingat nak donate jer suar nih tp x jd sbb aku sayang. x pakai pun xpalah masa tuh. hehehe tp semua itu berubah td. saja gatai nak try pakai boleh ker idak. waaaa sonoknya da blh pakai masuk pinggang n peha semua. suar nih da bkh pakai cuma kat perut kena ng turun lg. baru sedap. tp puas hati…

salam Ramadhan buat semua

Daripada Abu Hurairah daripada Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud :Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuninya segala dosanya yang telah lalu. - Diriwayat oleh imam Nasai'e, Ibn majah, Ibn Habban dan Baihaqi-