Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

suka hati

Salam semua. Sihat ker malam nih. Laptop da beli power supply tp sebab bband dah terminate so susah gak laaa nak update bersungguh. Hehe in this post cuma nak share me myself after 5 mths wearing PB.

Am happy eventhough the dream weight is not yet achieve. Relax enjoy jer, yg penting happy.


Kalau mau jugak blh contact iena. U need to wear PB in order to feel the diff. Its up to you what u want, am giving an option.
Published with Blogger-droid v1.7.4

its her Graduation Day...

salam semua.. uishhh da lama benor tak pegang laptop.. nih pun pinjam kawan punyahehe...


okies sebenarnya iena nak story pasal kemarinkami sekeluarga attend Majlis Konvo adik iparku yangtelah selamat menamatkan pengajiannya di peringkat Diploma
alhamdulillahmaaf laa tak sempat nak snap banyak2 gambarterhad laaa sekarang..

sempat amik beberapa keping jer...as what u can see in my FB account la kan


she is also a PB user..amacam adik ada puas hati kaaaa


anak2 aku dok kalut nak naik kereta kebalseriusss ada pameran dari tenterakereta kebal ker?? eh tahlaaa tapi ala2 kereta perang laaaada 3 buah kat tengah2 laman Poli tuh..


ishhh awat gambar dalam dewan nih agak blur tak ingat nih....hmm mungkin di sebabkan ...tah la tak dapat fikir


hehe my girls n boy with their aunt and grandma..kami tak sempat masa sesi penganugerahan berlangsungwaktu kami sampai pun dah abis keluar dah para graduan
so apapun tahniah ler buat dia



bila lah aku pulak nak sambung BELAJAR nih??


Happy Birthday my Girls

salam semua, hehe soooo looonngggg no updates from me kan.  Cam eh biar benor minah nih x hapdet blog (ads ler ug kata gini).  Oklah maafkan saya yer, sejak ketiadaan broadband lagi makanya  saya kurang menghadap laptop di rumah wpun lerja melambak.  Di tambah pulak dengan power supply laptop yg rosak so  no use of having laptop kan sbb nak on pun x blh.



Apapun today i bloglah kejap. Gambar kek sapa tu?  Ayo kan dah ada namanya kat situ, xkan nak tanya lagi jugak?  Hehe yerlah i story yer. Alkisah pada Sabtu lepas, kami buat open house  cum birthday party for twin. 


Wpun bday dorang da lepas yakni pada hari Isninnya, tp sbb  school day kan susah laaa nak buat. Alhamdulillah semua dah setel  n many thankssss goes to bebudak asrama sek nih.  They helped alot. Dari sebelum smplah le acara basuh2 n kemas2.  Hehe dah mcm nak buat kenduri kawin plak.  Sorry yer i dont takes pics (wpun nk sgt dokumenkan event nih) sbbnya mmh x menang tgn,  satlagi kalau aku dok kalut amik gmbr adalah pulak suara2 yg x sed…

Our evening

salam semua
sekejap tadi mommy and afi g open house
berdua jer sebab all three dah terbongkang kat umah.

hehe lagi senang kan Afi sbb mommy cuma
kena suap Afi jer makan dan alhamdulillah x susah
compared to keluar semua satu family. huhu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

happy PB user

she's one happy PB user.


Actually dah lama beli tapi itulah
kalau pakai on n off mmg x nmpk ler kesannya.
Alhamdulillah sejak iena involve dlm biz nih
mmg iena share the benefits of wearing PB
yg dah lama tersimpan dalam lemari
skrg da pakai semula.

And she sees the diff now.


PB nih konsep dia senang jer, korang pakai within 5 min
da blh nmpk.the diffent tp kalau nak lagi mantap p
pakailah PB 8 jam sehari. Mmg puas hati berani gerentilah.
Hanya org yg dah pakai jer yg akan faham dan rasa apa yg kami (pengguna PB) rasa.

Lagi satu kalau nak result lebih cepat pakai PB n amik Lactolite.
Mmg senang nak lost all those FATS yg terperangkap dalam badan.

Owh berbalik pada kawan iena kat atas tuh, now she's back to wearing PB.
Suka sbb body da ada curvynya. Haa yg tuh yg best sebenarnya.
Badan kalau kurus aka ringan mmg best tp x berbentuk x menarik
jugak kan. Tapi kalau pakai PB mmg blh dapat btk badan yg diidamkan
setiap wanita. Am saying this based on experience ie…

makan sedap tau

salam semua, sorrylah lately mmg agak
x berkesempatan nak hapdet blog. sibuk
di sekolah, di rumah, sibuk g terjah jumpa
prospek tuk biznes n fitting, jadinya blog agak
dipinggirkan.

so gambar yg tertera d atas adalah gmbr anak2
sewaktu kami g celebrate bday my mom di
Puncak Mutiara Cafe aka Kg Pelet. yang bestnya
kat sini adalah makanan berasaskan daging lembu,
kambing, nasi dsbnya. aku mmg suka dan ini
baru kali kedua makan kat sini. daging kambing
dia sedap n lembut sgt. huhu kira masa mkn nih
dah x ingat laaa nak diet ker apa? eh diet ker? xdelah
iena guna PB n Lactolite jer.

so kalau korang nak try silalah. mmg puas hati wpun
adik iena ckp skrg da lain tp bg iena ok jer. ishhh kejap
aku kejap iena, apa nih? x sesuwaiiii. hehehe


oklah selit jugak sikit. this is the last month for
rebate. kalau korang nak PB baik cepat. kalau guna
RHB Easy plan tuh x yah tunggu berhari2 tuk dpt duit
kejap jer. pastu rebate pun dapat. bulan2 blh bayar
ikut kemampuan korang. s…

its ending soon

salam semua, buat apa tuh, hehe iena cuma nak share


Cash Rebate still available ...
PROMOTIONAL CASH REBATE:

1 set Premium Beautiful -- RM225.00 Cash Rebate
3 sets Premium Beautiful -- RM1000.00 Cash Rebate
5 sets Premium Beautiful -- RM1700.00 Cash Rebate
7 sets Premium Beautiful -- RM2500.00 Cash Rebate
10 sets Premium Beautiful -- RM4500.00 Cash Rebate


sonokkan tgk angka bonus tuh. haaa sapa yg nak blhla kongsi2 dgn kawan2.
Dapatkan 10 org tuk beli korset then you akan get RM4500 dlm acc next month.

kalau mau blh contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739

sowiiii

salam semua.
korang jgn marah yer x sempat nak update.



Published with Blogger-droid v1.7.4

alhamdulillah bonus da masuk

salam sabtu, heheh arini extra happy sebab td sajalah cek balance acc nak tgk tinggal baper hengget alih2 tergezuttt pandang balance yg ada. hehe bukanlah ada juta2 hengget tapi berbaloiii dgn usaha aku last month.
anak2lah faktor utama aku buat biz nih. sebab fikirkan masa depan dorg, skrg nih semua nak guna duit. aku xleh nak bayang nanti masa dorg sambung belajar nanti mana nak cekau duit? yerlah org akan kata buatlah tabungan or apa2 kan ehhh itu mmg dah ada. each da ada saving plan masing2. tp kita mana boleh jangka apa yg akan berlaku betul x?


lagi satu selain dari faktor anak, aku juga fikirkan masa depan aku. mmg laaa kerja dgn kerajaan nih secure, gaji dpt smp ke pencen. tp the problem is CUKUP KER? 

Bukanlah tidak bersyukur dgn rezeki yg ada tp dengan kedudukan ekonomi skrg, aku mmg surrender. kalau korg leh cukup then aku salute laaa, tp aku seriusly need some backup plan. dan syukur aku kuatkan semangat dan tekad utk buat biz nih.
kalau korang pun nak, boleh jer. yg pent…

Try satin

dalam hati teringin nak pakai ala2 hana tajima nih tapi sebab pagi tadi kelam kabut dibuatnya aku  so 

ini jer hasilnya



muka perasan comel.. haha

pictures of our Raya at Tg Karang... Part I

salam semuahehe.. nih kat mana pulak nih... siap meja pendaftaran bagai

alkisahnya raya ke 3 kami sekeluarga berkonvoi 3 bijik MPV ke Tg Karang S,gorya Allah punyalah lama atas jalan...kami kuar dari Kulim kul 5 petang n sampai ke Puncak Alamkul 2 pagi...nak terus ke umah nenek pun cancel sebab semua dah keletihan...sudahnya berkampung di rumah adik aku kat Puncak Alam





gegambar nih sekitar Broyotan Senin Dewiapa tuh???

haaaaa ini adalah ala2 gathering (in bahasa Jawa)sebab keturunan mama aku adalah Jawa 
dan pada hari tersebut telah berkumpullah hampir 400 orangahli keluarga sebelah arwah atuk aku...kira perjumpaan keluarga dari atuk - cucu, cicit dan seterusnya...
tahun nih acara di buat di rumah nenek di Sawah Sempadan..mmg meriah.. preparation tok sah ceritalah 



antara acara yang di atur adalah untuk semua kategori umuranak2 sampailah ke dewasa




kami amik port bawah pokok kelapa nihbest angin sepoi2 jermujur jugak tak ujan or panas terik





 di dalam khemah yang di sediakan...ramai kan...


gegam…

Start your engine............

sharing an entry by my gorgeous sifu
Nur Faziha
a good one if you're still thinking on how to start

when to start??
where to start??

Ramai orang nak buat biznes, nak income masuk setiap bulan secara tetap, tapi tak nak keluarkan modal & tak nak berusaha..

Biasa dengar kan?
Tapi, macam mana tu? Adil tak untuk orang yang berusaha..? Biznes apa pun ada modal..
Besar modal, besarlah margin untung..
Kecil modal, kecil lah margin untung..


Prinsip saya mudah.. tak semestinya nak mulakan biznes dengan modal besar..
Yang penting ialah BERMULA..


Macam mana nak ada perubahan kalau tak bermula..?
Selalu mengeluh, macam mana laa aku nak kaya ni.. tapi kalau kita masih jalankan rutin harian, bagaimana nak berlaku perubahan, macam mana income nak berubah..?
Setiap perubahan tak semestinya ada kemajuan.. tapi setiap kemajuan, mesti berlaku perubahan.

Contoh paling mudah..
Macam mana nak dapat dapat ilmu kalau tak pergi menuntut ilmu..? Macam mana nak dapat result flying colors kalau asyik enjoy…

all about Premium Beautiful

quote from CDM Kak AnaKata orang : 
Wanita usia 20 an- mengancam
Wanita usia 30 an - terancam
Wanita usia 40 an- di ancam
Wanita usia 50 an - tak cam 

Walau apa katogeri umur kita , pastikan kita sentiasa mengancam tanpa terancam dan di ancam kerana kita telah bertemu jodoh dgn Premium beutiful , Lactolite dan jamu herba maharani yg membantu menjaga kecantikan dan kesihatan dalaman dan luaran :))

cuba ukur dan nilai di mana kita berada sekarang.. yang masih muda jangan tunggu lepas kawin badan dah berubah bentuk baru kalut nak mencari itu ini

yang dah kawin dan beranak pulak jangan tunggu sampai laki mula bagi isyarat yang kita tuh  dah tak berapa nak segak baru nak kalut

jaga diri dan hiasi peribadi anda seorang wanita sedari usia muda badan kita nih nak pakai lama  selagi masih bernyawa dan dipanjangkan usia olehNya selagi itu kita akan bekerja so jaga badan elok2..
anggap pelaburan yang anda buat dengan menghadiahkan satu set PB pada diri anda sebagai satu rasa sayang pada diri and…
salam semua
camner arini ok ker...aku ok jer... kerja mmg ok... nak ikutkan harini nak ikut temankan Hn puasa sunattapi alih2 tadi ada jemputan jamuan perpisahan cikgu di sekolahso aku dah buka puasa lah...


insyaallah plan asal aku nak puasa by next weekharapnya dapat ler abiskan sebelum Syawal berakhirokeh actually arini nak share pasal sifu aku dalam biz nih..aka Pn Sabariah Azemior Bayah 



ALHAMDULILLAH...
I HEART PREMIUM BEUTIFUL CORSET!!!!
DULU KERJA2 MENGURUSKAN BADAN X SEMUDAH INI TAU..
BASED ON PENGALAMAN SENDIRI, CONTROL MAKAN BAGAI NAK RAK PON MASIH SGT SUSAH NAK TURUN EVEN 1 KG!
TAPI DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL CORSET, SELEPAS 5 KE 6 BULAN PAKAI, I LOST 6 KG!! YEEHAA..
MAKIN SEMANGAT NAK KURUS LAGI KAN, OF COURSE!
SO SAYA TERUSKAN JER LAH PAKAI SECARA CONSISTENT, 8 HOURS A DAY (PERGI - BALIK KERJA)
BULAN KE BULAN, TURUN LAGI UP TO 11 KG FROM 63KG TO 52 LBH KURANG.
YIPPIE!!!! DAH MUAT BALIK JEANS LAMA, BAJU KEBAYA ETC..
taken from her blog... 

she is a proof that PB mmg berkesanbukan nak pu…

entry rayalah kan.. apa lagi mauuu

salam semua... apa khabar... camner dah mula kerja kan...raya camner ok ker?? 

mestilah best kan.. hehe.. raya tahun nih iena sukasebab dapat bagi semua family member something.. thanks to my BIZ and also to hubby for sharing all the good things with us...
nak letak gambar raya bebanyak punaku tak banyak amik gambar sebabnya cam tak sempat nak snap2dengan sesi mengejar anak yang sungguh aktipnya..
so most of these selected pictures are from all over the country(ewah... konon)semua gambar kredit pada korang2 yang telah mengambil gambar yerokeh semua gambar ni adalah pada hari raya pertama kamiyakni di Perlis.. atau lebih tepat lagi di Padang Pauhumah family Hn

 - a'ah tema kami sekeluarga tahun ini adalah greyalhamdulillah rezeki dari biznes PB aku dapat hadiahkan kain buat adik beradik dan mak utk raya tahun nihsyukurgambar nih dari kamera adik 




lepas semayang raya semua bagai... kami ke rumah tok sebelum tuh singgah ziarah kubur arwah tok wan jumpa ler adik2 beradik sebelah family aya…

Selamat Hari Raya

love this picture.



noktah.

Published with Blogger-droid v1.7.4