Skip to main content

alhamdulillah bonus da masuk





salam sabtu, heheh arini extra happy sebab
td sajalah cek balance acc nak tgk tinggal baper hengget
alih2 tergezuttt pandang balance yg ada.
hehe bukanlah ada juta2 hengget tapi berbaloiii
dgn usaha aku last month.

anak2lah faktor utama aku buat biz nih.
sebab fikirkan masa depan dorg, skrg nih semua
nak guna duit. aku xleh nak bayang nanti masa dorg
sambung belajar nanti mana nak cekau duit?
yerlah org akan kata buatlah tabungan or apa2 kan
ehhh itu mmg dah ada. each da ada saving plan masing2.
tp kita mana boleh jangka apa yg akan berlaku betul x?



lagi satu selain dari faktor anak, aku juga fikirkan
masa depan aku. mmg laaa kerja dgn kerajaan nih secure,
gaji dpt smp ke pencen. tp the problem is CUKUP KER? 


Bukanlah tidak bersyukur dgn rezeki yg ada tp
dengan kedudukan ekonomi skrg, aku mmg surrender.
kalau korg leh cukup then aku salute laaa, tp aku seriusly
need some backup plan. dan syukur aku kuatkan semangat
dan tekad utk buat biz nih.

kalau korang pun nak, boleh jer. yg penting ada keinginan
utk lakukan sesuatu. mula2 aku cam gabra jgk, blh ker? 


dgn aku yg mmg zero dlm biz, kawan2 pun ada beberapa
kerat jer, dalam pala nih asyik fikir blh ker? kalau x berjaya
nanti camner? tp once da buat then u will know. how easy
it was. 


senanglaa ckp ko dah blh buat. haaa mesti ada yg terkeluar
ayat nih kan. takper aku dulu pun gitu jugak, tp bila
aku sendiri rasai betapa mudahnya buat biz nih then
semua soal ttg blh ker, blh ker semakin hilang. yg ptg
jgn putus asa dan jgn lemah semangat. kita ada GREAT LEADERS

 CDM Glamour nih

 DDM Fazi yang baru jer dapat Tabung Kereta
- congrats sifu

 DSM Bayah
 
yg akan bantu dan alhamdulillah dorg mmg sgt membantu.
bukan sekadar di mulut kata nak bantu, tp sudahnya
ilang begitu saja.

so now, if u want to do something GREAT with your life, 





then just spent few hours to listen to the biz plan.
then decide what u want to do. waiting wont do u any
goods. contact me (call/sms) 0194795730 or email at inz8799@yahoo.com.



i'll be at Kulim n Penang on Saturday n Sunday. so buzz me
if u're interested in trying PB or going through the biz plan

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...