Skip to main content

alhamdulillah bonus da masuk





salam sabtu, heheh arini extra happy sebab
td sajalah cek balance acc nak tgk tinggal baper hengget
alih2 tergezuttt pandang balance yg ada.
hehe bukanlah ada juta2 hengget tapi berbaloiii
dgn usaha aku last month.

anak2lah faktor utama aku buat biz nih.
sebab fikirkan masa depan dorg, skrg nih semua
nak guna duit. aku xleh nak bayang nanti masa dorg
sambung belajar nanti mana nak cekau duit?
yerlah org akan kata buatlah tabungan or apa2 kan
ehhh itu mmg dah ada. each da ada saving plan masing2.
tp kita mana boleh jangka apa yg akan berlaku betul x?



lagi satu selain dari faktor anak, aku juga fikirkan
masa depan aku. mmg laaa kerja dgn kerajaan nih secure,
gaji dpt smp ke pencen. tp the problem is CUKUP KER? 


Bukanlah tidak bersyukur dgn rezeki yg ada tp
dengan kedudukan ekonomi skrg, aku mmg surrender.
kalau korg leh cukup then aku salute laaa, tp aku seriusly
need some backup plan. dan syukur aku kuatkan semangat
dan tekad utk buat biz nih.

kalau korang pun nak, boleh jer. yg penting ada keinginan
utk lakukan sesuatu. mula2 aku cam gabra jgk, blh ker? 


dgn aku yg mmg zero dlm biz, kawan2 pun ada beberapa
kerat jer, dalam pala nih asyik fikir blh ker? kalau x berjaya
nanti camner? tp once da buat then u will know. how easy
it was. 


senanglaa ckp ko dah blh buat. haaa mesti ada yg terkeluar
ayat nih kan. takper aku dulu pun gitu jugak, tp bila
aku sendiri rasai betapa mudahnya buat biz nih then
semua soal ttg blh ker, blh ker semakin hilang. yg ptg
jgn putus asa dan jgn lemah semangat. kita ada GREAT LEADERS

 CDM Glamour nih

 DDM Fazi yang baru jer dapat Tabung Kereta
- congrats sifu

 DSM Bayah
 
yg akan bantu dan alhamdulillah dorg mmg sgt membantu.
bukan sekadar di mulut kata nak bantu, tp sudahnya
ilang begitu saja.

so now, if u want to do something GREAT with your life, 





then just spent few hours to listen to the biz plan.
then decide what u want to do. waiting wont do u any
goods. contact me (call/sms) 0194795730 or email at inz8799@yahoo.com.



i'll be at Kulim n Penang on Saturday n Sunday. so buzz me
if u're interested in trying PB or going through the biz plan

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata