Skip to main content

alhamdulillah bonus da masuk





salam sabtu, heheh arini extra happy sebab
td sajalah cek balance acc nak tgk tinggal baper hengget
alih2 tergezuttt pandang balance yg ada.
hehe bukanlah ada juta2 hengget tapi berbaloiii
dgn usaha aku last month.

anak2lah faktor utama aku buat biz nih.
sebab fikirkan masa depan dorg, skrg nih semua
nak guna duit. aku xleh nak bayang nanti masa dorg
sambung belajar nanti mana nak cekau duit?
yerlah org akan kata buatlah tabungan or apa2 kan
ehhh itu mmg dah ada. each da ada saving plan masing2.
tp kita mana boleh jangka apa yg akan berlaku betul x?



lagi satu selain dari faktor anak, aku juga fikirkan
masa depan aku. mmg laaa kerja dgn kerajaan nih secure,
gaji dpt smp ke pencen. tp the problem is CUKUP KER? 


Bukanlah tidak bersyukur dgn rezeki yg ada tp
dengan kedudukan ekonomi skrg, aku mmg surrender.
kalau korg leh cukup then aku salute laaa, tp aku seriusly
need some backup plan. dan syukur aku kuatkan semangat
dan tekad utk buat biz nih.

kalau korang pun nak, boleh jer. yg penting ada keinginan
utk lakukan sesuatu. mula2 aku cam gabra jgk, blh ker? 


dgn aku yg mmg zero dlm biz, kawan2 pun ada beberapa
kerat jer, dalam pala nih asyik fikir blh ker? kalau x berjaya
nanti camner? tp once da buat then u will know. how easy
it was. 


senanglaa ckp ko dah blh buat. haaa mesti ada yg terkeluar
ayat nih kan. takper aku dulu pun gitu jugak, tp bila
aku sendiri rasai betapa mudahnya buat biz nih then
semua soal ttg blh ker, blh ker semakin hilang. yg ptg
jgn putus asa dan jgn lemah semangat. kita ada GREAT LEADERS

 CDM Glamour nih

 DDM Fazi yang baru jer dapat Tabung Kereta
- congrats sifu

 DSM Bayah
 
yg akan bantu dan alhamdulillah dorg mmg sgt membantu.
bukan sekadar di mulut kata nak bantu, tp sudahnya
ilang begitu saja.

so now, if u want to do something GREAT with your life, 





then just spent few hours to listen to the biz plan.
then decide what u want to do. waiting wont do u any
goods. contact me (call/sms) 0194795730 or email at inz8799@yahoo.com.



i'll be at Kulim n Penang on Saturday n Sunday. so buzz me
if u're interested in trying PB or going through the biz plan

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…