Skip to main content

pictures of our Raya at Tg Karang... Part I








salam semua
hehe.. nih kat mana pulak nih... siap meja pendaftaran bagai


alkisahnya raya ke 3 kami sekeluarga berkonvoi 3 bijik MPV ke Tg Karang S,gor
ya Allah punyalah lama atas jalan...
kami kuar dari Kulim kul 5 petang n sampai ke Puncak Alam
kul 2 pagi...
nak terus ke umah nenek pun cancel sebab semua dah keletihan...
sudahnya berkampung di rumah adik aku kat Puncak Alam






gegambar nih sekitar Broyotan Senin Dewi
apa tuh???


haaaaa ini adalah ala2 gathering (in bahasa Jawa)
sebab keturunan mama aku adalah Jawa 

dan pada hari tersebut telah berkumpullah hampir 400 orang
ahli keluarga sebelah arwah atuk aku...
kira perjumpaan keluarga dari atuk - cucu, cicit dan seterusnya...

tahun nih acara di buat di rumah nenek di Sawah Sempadan..
mmg meriah.. preparation tok sah ceritalah 




 
antara acara yang di atur adalah untuk semua kategori umur
anak2 sampailah ke dewasa





kami amik port bawah pokok kelapa nih
best angin sepoi2 jer
mujur jugak tak ujan or panas terik






 
 di dalam khemah yang di sediakan...
ramai kan...



gegambar adalah dari hasil tangan orang lain..
aku nan ada masa tuk amik gambar... 
kecuali gambar muka aku
sebabnya melayan si kecik yang sangat aktipnya..

sampai tercabut side mirror motor orang dikerjakan dek Afi
last2 Hn bagi dia tido dalam kereta..
legaaaa


nanti sambung lagi



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…