Skip to main content

pictures of our Raya at Tg Karang... Part I








salam semua
hehe.. nih kat mana pulak nih... siap meja pendaftaran bagai


alkisahnya raya ke 3 kami sekeluarga berkonvoi 3 bijik MPV ke Tg Karang S,gor
ya Allah punyalah lama atas jalan...
kami kuar dari Kulim kul 5 petang n sampai ke Puncak Alam
kul 2 pagi...
nak terus ke umah nenek pun cancel sebab semua dah keletihan...
sudahnya berkampung di rumah adik aku kat Puncak Alam






gegambar nih sekitar Broyotan Senin Dewi
apa tuh???


haaaaa ini adalah ala2 gathering (in bahasa Jawa)
sebab keturunan mama aku adalah Jawa 

dan pada hari tersebut telah berkumpullah hampir 400 orang
ahli keluarga sebelah arwah atuk aku...
kira perjumpaan keluarga dari atuk - cucu, cicit dan seterusnya...

tahun nih acara di buat di rumah nenek di Sawah Sempadan..
mmg meriah.. preparation tok sah ceritalah 




 
antara acara yang di atur adalah untuk semua kategori umur
anak2 sampailah ke dewasa





kami amik port bawah pokok kelapa nih
best angin sepoi2 jer
mujur jugak tak ujan or panas terik






 
 di dalam khemah yang di sediakan...
ramai kan...



gegambar adalah dari hasil tangan orang lain..
aku nan ada masa tuk amik gambar... 
kecuali gambar muka aku
sebabnya melayan si kecik yang sangat aktipnya..

sampai tercabut side mirror motor orang dikerjakan dek Afi
last2 Hn bagi dia tido dalam kereta..
legaaaa


nanti sambung lagi



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…