Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

Jom jaga usus kita dgn Lactolite.

LACTOLITE is a yogurt drink with inulin (probiotic - good bacteria) and live culture (prebiotic - food for good
bacteria to ensure the long lasting of good bacteria in our digestion system).
The concept is just the same as in Vitagen and also in Nestle Bliss drink.  salam semua..harini nak share lagi tentang kebaikan mengambil lactolite
alhamdulillah pengalaman iena sendiri menggunakan lactolite mmg berkesan
especially when it comes to time nak ke toilet aka membuang
proses penghadaman jadi lebih mudah, dan tidak menyakitkan

betul kadang2 kalau makan tak tentu mmg mulalah perut rasa x sedap
pastu mcm kembung semacam jer, nak membuang pulak x bleh
eh ada tau org yg proses membuangnya 3-4 hari sekali


just imagine segala bentuk makanan yg ada dlm badan waktu tuh
tapi dengan lactolite proses tuh tak lama
senang laaa kan, badan.jadi lebih flat and sihat sbb tiada lagi
bahan2 yg tak diperlukan di dalm badan.
So iena mencadangkan pada korang2 yg ada masalah nak membuang
boleh sgtlah cuba l…

POKOK tajuk lagunya!!

Salam semua, sihat ker
harapnya sihat lah yer. I'm fine cuma x sabar
nak kembali ke sekolah. Too mamy things to do
sebelum sekolah tutup on the 18th Nov



Harini nak share ngan korang semua pasal POKOK



eh bukan pokok nih tapi lagu pokok nyanyian Hazama n Meet Uncle Hussin
walaupun tajuk lagu cam poyo jer tap ada maksud tersirat yg nak disampaikan

korang layan lirik lagu di bawah, nanti iena masukkan videonya.

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Menyusur dikaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

its nice to share something...

salam semua..actually tak tau pe nak tulis.. so i was browsing through my Facebook and then i found this nice page

so nice and i want to share it with yougo here




a few of what i like in that page












ada banyak lagiso korang pergilah tengok
i just want to say something about this one.betul sangat kan.. apa yang kita takkan kita capai kalau selamanya asyik cakapI WISH FOR.....
tapi kalau kita usahakan dengan I WILL DO THIS......insyaallah apa yang kita impikan boleh jadi kenyataan kan..


credit to : I Share | You Share | He Share | She share | We Share | They Share

berpantang dengan Premium Beautiful

salam semua... hmm arini nak story kebaikan memakai Premium Beautiful  sewaktu berpantang....

ibu2 yang pernah mengandung of cos la pernah berpantang kan.. camner eh korang berpantang ??


cam iena dulu masa dapat twin.. berpantang cam main2 jer... sebabnya tadak ilmu lagi pasal berpantang mmg yg mana tahu buat iena buatlah yang tak tahu mmg tak buat dan dek kerana baru setahun jagung dalam alam perkahwinan pastu terus pregnant twin pulak tuh... so mmg zero laaaa tak tau apa2..
believe it or not.. iena mmg tak berbengkung pun masa pregnant pertama dulu sebab iena ceaser at that time.. dan boleh dikatakan tadak sapa dalam family yang ada pengalaman berpantang secara ceaser..

so hasilnya terbentuklah lebihan perut selama 7 tahun (before dapat Afi) just imagine camner eh sekarang nak ilangkan perut tambahan tuh..


 honestly masa pregnantkan Afi mmg dah siap2 letak dalam kepala nak berpantang secara betul. nak berbengkung semua.. sebab bengkung adalah satu cara untuk flatkan perut kan..
dan sebab masa tuh iena b…

Asal pagi jer EMO, papetah

Its not good to start a day with a feeling of hate, sad, bored (negative ways)
it should be a happy and positive feelings so that ur day will filled
with all those good things.


So there u go, a happy face to start ur day





contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795739.
Blh kita sembang2,

Testimoni dr cust ku, thanks akak.

Salam semua, Hebat dan mmg membahagiakan isteri (pemakai) dan juga suami. Tahniah akak sbb buat kep yg bijak.
Kalaulah korang pun teringin nak pakai fullset Premium Beautiful dan genggam wang BESAR pada 11.11.2011 blh contact iena


inz8799@yahoo.com 0194795730
Published with Blogger-droid v1.7.4

i love you for this...

The only people with whom you should try to get even are those who have helped you.

salam semua.. hehe mode tengah rajin godek2 blog... serajin buat biz laaa

so arini nak share ngan semua.. am so happy sebabNad telah berbesar hati tuk buatkan iena header baru.. hehe

Nad adalah ahli group kitaorg (Group Bayah) she is now dalam confinement months dia.. so agak kebosanan ler tuh kan...

so she meluangkan masa tuk helps us dengan ilmu yang beliau ada
 nih Nad buat tuk Bayah
heheee... seee thats the beauty of having friends in this biz u wont know what they're going to help you with...
bukan setakat berkongsi ilmu on bisnes tapi jugak berkongsi pelbagai perkara yang menarik 
korang nak jugak.. hehe.. jom join us.. sementara ada peluang grab lebih RM1500 berbanding bulan2 biasa





019-4795730 inz8799@yahoo.com

No PB today

Salam,
Ye betul arini saya x pakai Premium Beautiful corset
saya. Sbb ianya sedang d jemur. Hmm no worries kan.
I think this is ok kan. Kalau pakai of cos lagi mantaaappssss

Published with Blogger-droid v1.7.4

All men make mistakes,

salam.. apa khabar... sihat ker....

harini kita sharing2 sikit pasal isu dalam berumah tangga yer... actually info nih iena dapat dari facebook.. (sungguh hebat kan facebook nih boleh dapat macam2 benda) nak share dalam blog dah lama tapi sebab asyik guna SGT so susah ler nak copy n paste info..
harini baru ada peluang nak share nih pun nasib baik sebab Afi dah kuar ngan abahnya gi mana tah

pesanan ini untuk mereka yang bergelar suami (bukan niat untuk mengajar tapi sekadar berkongsi yer) saya pun tidaklah sempurna




ayat2 chenta sebelum kawin segala pujuk rayu sudah keluar dari tidak romantik automatik belajar jadi romantik hadiah, bunga semua jadi mainan zaman berchenta


adapun selepas berkahwin mungkin perlu diingatkan (bukan semua lelaki yer) tapi sekadar berkongsi luahan dari insan bergelar isteri (juga tak semua)

1. Selalu menghargai usaha dan penat lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.
2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga…

you should read this

salam semua...
layan kan Motivasi di pagi harisemoga hari anda lebih ceria dan bermakna..





i have my GREAT leaders what about you??

great leaders... that's what they are




masakan tidak...mereka berjuang dengna tidak memikirkan hal mereka sendirisebaliknya memenuhi setiap undangan dan melayani setiappermasalahan anak2 buah.they are true fighters

and as rewards for their hardwork n determinationfor FREE each of them received something..Macbook Air, Asus Netbook, iPads....

that's the beauty of this biz..u worked hard and u get rewards...kalau kerja kita sekarang.. ko kerjalah sepenuh hati sehabis dayabelum tentu di penghujungnya kita mencapai apa yang kita impikan




bukanlah tidak bersyukur dengan rezeki yang telah di kurniakan tetapi kalau kita diberi peluang untuk melakukan sesuatu yang akan mendatangkankebaikan dan keselesaan buat kita tidak salah untuk mencuba kan.
"Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan ia sendiri yang berubah"

jadi keluar dari zon selesa masing-masinglakukan perubahan agar masa depan kita dan anak2 kita terjamin.. JANGAN JADIKAN MASALAH ITU SEBAGAI ALASAN UNTUK TIDAK BU…

dengan Premium Beautiful nak apa pun boleh.

salam semua..apa khabar harini.. sihatlah hendaknya yer
harini nak share pasal CDM Idol kami semua di B32iaitu akak Siti Rohana kitaaka CDM Kak Ana



duludan kini

sangatlah jauh bezanya...kalau orang lain sure akan kata'ala boleh laaaaa dia duit banyak''boleh buat treatment itu ini'


tapi kak Anaberkat menggunakan hanya Premium Beautiful + Lactolitedan Herba Maharani


beliau menjadi testimoni yang paling berjaya dalam biznesdari 98kg sekarang tinggal 50kg
HEBAT


dan sekarang Bukti kehebatan produk ;
Kesan dari penurunan berat badan kerana gabungan produk korset Premium Beutiful , lactolite dan herba maharani ...
Terus disahkan mengandung walaupun dah 8 tahun tak mengandung ..   quote dari CDM Kak Ana jugak
Fakta ;
Wanita bila anak dara , pasang badan , tapi bila dah kahwin ramai yg abaikan lekuk badan ; alasan dah ada suami , sibuk kerjaya dan sibuk jaga zuriat suami .
Adilkah utk seorang suami !
Perlu ingat suami ada 3 kuota lagi ..
Sebelum terlambat , jagalah lekuk bada…

Afi dan abang

Salam semua, lama jugak x update pasal dak kecik nih. He's doing great. Last 2 days demam kejap tp waktu demam pun lasaknya cam biasa jer. Takdak pun nmpk cam budak demam. Cuma malam yg dia demam tuh dia merengek laaa skit. Pastu siap ckp 'Mama, Afi emam, Afi nak atan ubat' - bahasa dia yg cute.


Tp ubat tadak laaa pulak. Selalu mmg spare ubat demam tp mlm tuh ubat xdak dlm fridge. So iena bg dia mnum madu sebab dia nak jugak mkn ubat. Pastu iena nak lerr letak tuala basah atas kepala dia, tp biasalah mana mau kan. Tp few minutes later dia ckp 'Mama, afi atit pala' terus amik tuala letak atas kepala. Mcm2 kan tp mmg gitulah.


Hmm gmbr tuh pulak last Saturday sebenarnya. Hn bwk 3 org budk yg dok tolong buat biz d asrama keluar dinner kat Kuala Perlis. Afi kalau dgn abg2 tuh mmg A+ laaa. Ada org tlg layan bagai kan. Hehe. Depa naik kuda keliling dataran situ, pastu abg2 bwk jalan di sekitar medan Kuala Perlis sementara tunggu mkanan smp. Siap nk mkn sebelah abg lg. Heh…

a sum up of what happen last week

sesi ice breaking- buat teka silang kata berdasarkan nama ahli kumpulan- buat motto kumpulan- buat origami kumpulan- bagi nama kumpulan- presentation






( group special sebab semua ladies pastu ada GPK dalam kumpulan kami)
sesi bekerja dalam kumpulan- pelbagai task melibatkan penggunaan Microsoft Office application- Word, Excel- bincang2, buat dalam laptop- buat di atas mahjong paper- presentation


(me with roomate)








sesi hi-dinner- ada sesi karaoke.. setiap kump kena hantar wakil- JUK mmg happening.. each mmg nyanyi- our group pun nyanyi - malu- banyak sesi gambar2


overall mmg best dan sgt happening..i met new friends, my senior from SMV Kulimgain new knowledge and lots more.