Skip to main content

berpantang dengan Premium Beautiful

 salam semua...
hmm arini nak story kebaikan memakai Premium Beautiful 
sewaktu berpantang....


ibu2 yang pernah mengandung of cos la pernah berpantang kan..
camner eh korang berpantang ??



cam iena dulu masa dapat twin..
berpantang cam main2 jer... sebabnya tadak ilmu lagi pasal berpantang
mmg yg mana tahu buat iena buatlah yang tak tahu mmg tak buat
dan dek kerana baru setahun jagung dalam alam perkahwinan
pastu terus pregnant twin pulak tuh...
so mmg zero laaaa tak tau apa2..

believe it or not..
iena mmg tak berbengkung pun masa pregnant pertama dulu
sebab iena ceaser at that time.. dan boleh dikatakan
tadak sapa dalam family yang ada pengalaman berpantang secara ceaser..


so hasilnya terbentuklah lebihan perut selama 7 tahun
(before dapat Afi)
just imagine camner eh sekarang nak ilangkan perut tambahan tuh..



 honestly masa pregnantkan Afi
mmg dah siap2 letak dalam kepala nak berpantang secara betul.
nak berbengkung semua..
sebab bengkung adalah satu cara untuk flatkan perut kan..

dan sebab masa tuh iena belum lagi involve dengan PB
walaupun dah ada prev punya set..
so mmg bergantung pada the old fashion punya bengkunglah


Faedah berbengkung

"Kehamilan dan pelahiran mengganggu badan wanita dan kesemua otot-otot, tulang, urat, sendi, dan lain-lain, sudah bertukar keadaan dan menjadi kembang dan bengkak disebabkan pengaruh hormon hamil," kata Datin Sharifah. "Bengkung boleh menghempiskan perut, mengecutkan rahim bengkak dan merapatkan vagina yang telah regang dan longgar."

Ia juga dipercayai bahawa berbengkung juga boleh membantu:
  • mengempiskan perut dan mengurangkan berat badan supaya potongan badan kembali kepada bentuk asal;
  • melindungi organ dalaman dan membolehkannya lebih cepat kecut dan kembali ke tempat asal;
  • mengetatkan perut dan otot-otot yang longgar semasa kehamilan;
  • menggalakkan postur yang baik, justeru, membantu penyusuan bayi;
  • memecahkan lemak dan selulit;
  • mencegah dari makan berlebihan.

bila baru pakai mmg agak tak berapa sedaplaaa kan..
sebabnya kalau tak betul2 kejap mmg rasa tak best..
sebab kan dia panjang.. so just imagine bila nak ke toilet macam mana
iena rasa nak duduk pun susah so end up pakai main2.. waktu nak tido baru nak pakai
so hasilnya.. hmmm kurang memuakan laaa



kalau dah gini hasilnya
kita pun tak mau tengok kan...
tambah lagi laaa cik abang kita..



di mulut mmg kata tak kisah..
tapi di hati sapa yang tahu..



so last sekali mmg iena nampak solution yang iena ada
adalah berbalik kepada Premium Beautiful sebab dah mmg terbukti kesannya
ramai yang pakai mmg menjadi..
why not??


dengan pemakaian Premium Beautiful bukan saja body back to normal
tapi susu badan pun bertambah...
awal2 dulu mmg tak percaya pasal nih..
tapi sebab sampai sekarang Afi masih bf iena (kadang2 laaa)
and i even tried to press out the milk dan ternyata mmg kuar lagi susu
walapun Afi dah pun 2 tahun lebih sekarang..

jadi puas hatilah kan..
baby pun dapat kebaikannya, iena bertambah2 lah lagi..





its good to have your set of Premium Beautiful 
tak kiralah dah kawin ker.. dalam pantang ker.. anak dara ker
kekalkan lah aset yang anda ada...
kalau kita tak jaga korang ingat ada ker orang lain 
nak tolong jagakan..



kalau berminat boleh contact me at 
inz8799@yahoo.com 
or 
sms at 0194795730

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..