Skip to main content

berpantang dengan Premium Beautiful

 salam semua...
hmm arini nak story kebaikan memakai Premium Beautiful 
sewaktu berpantang....


ibu2 yang pernah mengandung of cos la pernah berpantang kan..
camner eh korang berpantang ??



cam iena dulu masa dapat twin..
berpantang cam main2 jer... sebabnya tadak ilmu lagi pasal berpantang
mmg yg mana tahu buat iena buatlah yang tak tahu mmg tak buat
dan dek kerana baru setahun jagung dalam alam perkahwinan
pastu terus pregnant twin pulak tuh...
so mmg zero laaaa tak tau apa2..

believe it or not..
iena mmg tak berbengkung pun masa pregnant pertama dulu
sebab iena ceaser at that time.. dan boleh dikatakan
tadak sapa dalam family yang ada pengalaman berpantang secara ceaser..


so hasilnya terbentuklah lebihan perut selama 7 tahun
(before dapat Afi)
just imagine camner eh sekarang nak ilangkan perut tambahan tuh..



 honestly masa pregnantkan Afi
mmg dah siap2 letak dalam kepala nak berpantang secara betul.
nak berbengkung semua..
sebab bengkung adalah satu cara untuk flatkan perut kan..

dan sebab masa tuh iena belum lagi involve dengan PB
walaupun dah ada prev punya set..
so mmg bergantung pada the old fashion punya bengkunglah


Faedah berbengkung

"Kehamilan dan pelahiran mengganggu badan wanita dan kesemua otot-otot, tulang, urat, sendi, dan lain-lain, sudah bertukar keadaan dan menjadi kembang dan bengkak disebabkan pengaruh hormon hamil," kata Datin Sharifah. "Bengkung boleh menghempiskan perut, mengecutkan rahim bengkak dan merapatkan vagina yang telah regang dan longgar."

Ia juga dipercayai bahawa berbengkung juga boleh membantu:
  • mengempiskan perut dan mengurangkan berat badan supaya potongan badan kembali kepada bentuk asal;
  • melindungi organ dalaman dan membolehkannya lebih cepat kecut dan kembali ke tempat asal;
  • mengetatkan perut dan otot-otot yang longgar semasa kehamilan;
  • menggalakkan postur yang baik, justeru, membantu penyusuan bayi;
  • memecahkan lemak dan selulit;
  • mencegah dari makan berlebihan.

bila baru pakai mmg agak tak berapa sedaplaaa kan..
sebabnya kalau tak betul2 kejap mmg rasa tak best..
sebab kan dia panjang.. so just imagine bila nak ke toilet macam mana
iena rasa nak duduk pun susah so end up pakai main2.. waktu nak tido baru nak pakai
so hasilnya.. hmmm kurang memuakan laaa



kalau dah gini hasilnya
kita pun tak mau tengok kan...
tambah lagi laaa cik abang kita..



di mulut mmg kata tak kisah..
tapi di hati sapa yang tahu..



so last sekali mmg iena nampak solution yang iena ada
adalah berbalik kepada Premium Beautiful sebab dah mmg terbukti kesannya
ramai yang pakai mmg menjadi..
why not??


dengan pemakaian Premium Beautiful bukan saja body back to normal
tapi susu badan pun bertambah...
awal2 dulu mmg tak percaya pasal nih..
tapi sebab sampai sekarang Afi masih bf iena (kadang2 laaa)
and i even tried to press out the milk dan ternyata mmg kuar lagi susu
walapun Afi dah pun 2 tahun lebih sekarang..

jadi puas hatilah kan..
baby pun dapat kebaikannya, iena bertambah2 lah lagi..





its good to have your set of Premium Beautiful 
tak kiralah dah kawin ker.. dalam pantang ker.. anak dara ker
kekalkan lah aset yang anda ada...
kalau kita tak jaga korang ingat ada ker orang lain 
nak tolong jagakan..



kalau berminat boleh contact me at 
inz8799@yahoo.com 
or 
sms at 0194795730

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata