Skip to main content

Do something about it






" It doesn't matter who you are, where you come from. The ability to triumph begins with you, always."

Oprah Winfrey
 
 
 

what do u think about the above quote
for me 



personally it show that to start doing something is important and it begins with YOU...
kenapa penting...

kerana apabila kita berani memulakan sesuatu itu bermakna kita telah
bersedia untuk menimba ilmu dan mencabar kemampuan diri
kita sudah bersedia untuk bertindak 
kita bersedia menerima dan memberi kan sesuatu yang baru



that is why i took the first step
to actually starts something new in my life
dan syukur walaupun perlahan tapi aku rasai perubahan itu




tidak mahu berada di takuk lama lagi
tidak mahu berada di comfort zone lagi
mmg laaa orang kata kerja gomen ok lah.. semua dah tersedia...
tapi siapalah yang tahu apa akan berlaku esok lusa

yang merancang mmg kita tapi yang menentukan dah tentu Allah Yang Maha Kuasa
so i'm preparing my self n my kids for something that we dont know...


biarlah kalau apa pun yang berlaku 
masa depan anak2 terjamin...



want to do something good for your future
yang belum kawin nak tambah saving sebelum kawin
yang dah kawin nak kena ada saving utk hidup bersama pasangan
yang dah ada anak nak kena ada saving utk anak2 - sakit demam, imunisasi, check up, educations




yang dah kerja kena ada saving sebab kita tak tahu masa depan nanti camner...
rega barang makin naik... susah dah nak turun tapi gaji masih di tangga lama
yang dah bekeluarga lagilah perlu ada saving...
manalah tahu nak bawak anak2 berjalan ke sana sini, balik kampung, nak jugak hulur duit
kat mak abah di kampung...



so kesimpulannya...
semua perlu kepada penambahan kewangan aka saving kita...




mahu berubah boleh iena kongsikan cara...

inz8799@yahoo.com
019-4795730

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata