Skip to main content

Do something about it






" It doesn't matter who you are, where you come from. The ability to triumph begins with you, always."

Oprah Winfrey
 
 
 

what do u think about the above quote
for me 



personally it show that to start doing something is important and it begins with YOU...
kenapa penting...

kerana apabila kita berani memulakan sesuatu itu bermakna kita telah
bersedia untuk menimba ilmu dan mencabar kemampuan diri
kita sudah bersedia untuk bertindak 
kita bersedia menerima dan memberi kan sesuatu yang baru



that is why i took the first step
to actually starts something new in my life
dan syukur walaupun perlahan tapi aku rasai perubahan itu




tidak mahu berada di takuk lama lagi
tidak mahu berada di comfort zone lagi
mmg laaa orang kata kerja gomen ok lah.. semua dah tersedia...
tapi siapalah yang tahu apa akan berlaku esok lusa

yang merancang mmg kita tapi yang menentukan dah tentu Allah Yang Maha Kuasa
so i'm preparing my self n my kids for something that we dont know...


biarlah kalau apa pun yang berlaku 
masa depan anak2 terjamin...



want to do something good for your future
yang belum kawin nak tambah saving sebelum kawin
yang dah kawin nak kena ada saving utk hidup bersama pasangan
yang dah ada anak nak kena ada saving utk anak2 - sakit demam, imunisasi, check up, educations




yang dah kerja kena ada saving sebab kita tak tahu masa depan nanti camner...
rega barang makin naik... susah dah nak turun tapi gaji masih di tangga lama
yang dah bekeluarga lagilah perlu ada saving...
manalah tahu nak bawak anak2 berjalan ke sana sini, balik kampung, nak jugak hulur duit
kat mak abah di kampung...



so kesimpulannya...
semua perlu kepada penambahan kewangan aka saving kita...




mahu berubah boleh iena kongsikan cara...

inz8799@yahoo.com
019-4795730

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…