Skip to main content

Jalan2 sambil sponsor



Salam semua. Maaf yer agak tak berupdate blog ini. Sibuk yg amatssss dgn pelbagai kerja2 d sekolah, rumah, biz and so on. Tapi alhamdulillah masih mampu dilakukan. The following are pictures taken masa iena sponsor sorg prospek utk biz. Told u this biz is about sharing ways to generate side income.

Kalau hendak seribu daya, jgn jadikan alasan sbg modal untuk terus duduk di zon selesa. Tumpang muda dan sihat nilah peluang terbaik tuk bantu menyara keluarga. Kot takut satu hari nanti apa2 berlaku (minta dijauhkan, tp kita hanya merancang), sekurang2nya ada backup plan kita.






Sapa kata kena mula dgn 10set. No such thing, kalau itu yg korg dgr then itu mmg SALAH. We are
given the choice to start with what ever that we have. Dalam erti kata lain, tiada paksaan. U join dgn modal RM 50 for registration, then itu jelah. Then ikutlah camner nak mula biz. Kalau u hv modal for 10set, then proceed n terus entitled Sales Manager. Itu jer caranya. Apapun ia terserah pada anda!!!






Kejayaan dalam apa jua yg kita ceburi sebenarnya di dorong oleh kita sendiri. Org blh guide, blh tolong, blh ajar tapi kalau kita yg x mahu bertindak mengikut apa yg telah di ajar, maka hasilmya nanti sudah pasti tidak sama kan. Peluang yg datang jangan.disiakan kerana siapa tahu mungkin inilah cara bagi kita membuktikan sesuatu.





Yang di luar sana, kita jgn letakkan BATASAN kepada apa yg kita mampu buat sebaliknya EXPLORASI kemampuan diri kerana kita ada sesuatu yg masih tersembunyi yg belum digunakan. Ilmu blh dicari tapi KEBERANIAN untuk memulakan sesuatu amat sukar.




Published with Blogger-droid v1.7.4

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...