Skip to main content

Jalan2 sambil sponsor



Salam semua. Maaf yer agak tak berupdate blog ini. Sibuk yg amatssss dgn pelbagai kerja2 d sekolah, rumah, biz and so on. Tapi alhamdulillah masih mampu dilakukan. The following are pictures taken masa iena sponsor sorg prospek utk biz. Told u this biz is about sharing ways to generate side income.

Kalau hendak seribu daya, jgn jadikan alasan sbg modal untuk terus duduk di zon selesa. Tumpang muda dan sihat nilah peluang terbaik tuk bantu menyara keluarga. Kot takut satu hari nanti apa2 berlaku (minta dijauhkan, tp kita hanya merancang), sekurang2nya ada backup plan kita.






Sapa kata kena mula dgn 10set. No such thing, kalau itu yg korg dgr then itu mmg SALAH. We are
given the choice to start with what ever that we have. Dalam erti kata lain, tiada paksaan. U join dgn modal RM 50 for registration, then itu jelah. Then ikutlah camner nak mula biz. Kalau u hv modal for 10set, then proceed n terus entitled Sales Manager. Itu jer caranya. Apapun ia terserah pada anda!!!






Kejayaan dalam apa jua yg kita ceburi sebenarnya di dorong oleh kita sendiri. Org blh guide, blh tolong, blh ajar tapi kalau kita yg x mahu bertindak mengikut apa yg telah di ajar, maka hasilmya nanti sudah pasti tidak sama kan. Peluang yg datang jangan.disiakan kerana siapa tahu mungkin inilah cara bagi kita membuktikan sesuatu.





Yang di luar sana, kita jgn letakkan BATASAN kepada apa yg kita mampu buat sebaliknya EXPLORASI kemampuan diri kerana kita ada sesuatu yg masih tersembunyi yg belum digunakan. Ilmu blh dicari tapi KEBERANIAN untuk memulakan sesuatu amat sukar.




Published with Blogger-droid v1.7.4

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..