Skip to main content

Jalan2 sambil sponsor



Salam semua. Maaf yer agak tak berupdate blog ini. Sibuk yg amatssss dgn pelbagai kerja2 d sekolah, rumah, biz and so on. Tapi alhamdulillah masih mampu dilakukan. The following are pictures taken masa iena sponsor sorg prospek utk biz. Told u this biz is about sharing ways to generate side income.

Kalau hendak seribu daya, jgn jadikan alasan sbg modal untuk terus duduk di zon selesa. Tumpang muda dan sihat nilah peluang terbaik tuk bantu menyara keluarga. Kot takut satu hari nanti apa2 berlaku (minta dijauhkan, tp kita hanya merancang), sekurang2nya ada backup plan kita.






Sapa kata kena mula dgn 10set. No such thing, kalau itu yg korg dgr then itu mmg SALAH. We are
given the choice to start with what ever that we have. Dalam erti kata lain, tiada paksaan. U join dgn modal RM 50 for registration, then itu jelah. Then ikutlah camner nak mula biz. Kalau u hv modal for 10set, then proceed n terus entitled Sales Manager. Itu jer caranya. Apapun ia terserah pada anda!!!






Kejayaan dalam apa jua yg kita ceburi sebenarnya di dorong oleh kita sendiri. Org blh guide, blh tolong, blh ajar tapi kalau kita yg x mahu bertindak mengikut apa yg telah di ajar, maka hasilmya nanti sudah pasti tidak sama kan. Peluang yg datang jangan.disiakan kerana siapa tahu mungkin inilah cara bagi kita membuktikan sesuatu.





Yang di luar sana, kita jgn letakkan BATASAN kepada apa yg kita mampu buat sebaliknya EXPLORASI kemampuan diri kerana kita ada sesuatu yg masih tersembunyi yg belum digunakan. Ilmu blh dicari tapi KEBERANIAN untuk memulakan sesuatu amat sukar.




Published with Blogger-droid v1.7.4

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata