Skip to main content

Rahsia saya walaupun makan banyak!!

 
 
salam semua
heeee belum tido sebab tadi baru siapkan cover buku penerangan for something..

mmg simple abis sebab i dont really have any editting software
harap diterima dek pihak penaja..

so sebab da on laptop kan 
jadi terus la nak menaip sikit


arini nak story pasal berkursus dan makan

cuba angkat tangan sapa yang tak pernah pergi kursus??

ada ker??

alhamdulillah tahun nih jadual iena mmg pack dengan pelbagai
kursus/meeting/taklimat dsbnya
sampai GB pun da cop iena nih mmg kaki kursus...
adoiiii apa leh buat.. asik nama saya jer yang kena...
(tapi best sebab dapat ilmu2 yang baru)



bila berkursus nih...
satu perkara yang paling dan agak merunsingkan adalah bab 
 
MAKAN



apa taknya kalau berkursus makan paling koman
6 kali sehari... adoiiiiii
kalau kena hotel yang mmg masak superb.. haaa rugilah kan kalau tak makan

cam hotel yang iena duduk sekarang... not too bad
wpun masakan biasa2 jer...
tapi kalau dah biasa2 pun makannya sampai 6x sehari
idak ker akan membuatkan badan sedikit membesar..

kalau dulu mmg elak ler makan sampai 6 kali kan
tapi selalunya mmg susah ler nak resist makanan kat hotel
tapi alhamdulillah sekarang
dengan adanya Lactolite and Premium Beautiful
 
 
 iena da tak risau lagi...

PB mmg pakai hari2...
so waktu makan.. mmg boleh makan semua yang nak
tapi dalam amount yang mampu makan

 apa maksudnya tuh??
okeh ini based on my own experience ok... orang lain iena tak tahu
sejak pakai PB, iena mmg tak sekat apa yang boleh n apa yang tak boleh makan
semua pun iena makan... tapi dengan pemakaian PB
jumlah pemakanan akan berkurang secara automatik
 
BUKAN TAK MAKAN TAPI MAKAN DENGAN JUMLAH
YANG SEDIKIT
 
kadang tuh sebab tengok cam sedap so amik jugak penuh pinggan
tapi alih2 bila dah makan rasa cam da tak bleh masuk
iena tak sekat pemakanan tapi ia jadi secara natural..

kadang orang diet dia akan sekat pemakanan dia..
itu tak boleh ini tak boleh.. tapi alhamdulillah iena masih boleh makan
semua benda.. tapi seperti yang iena bagitau tadi
semua ini bergantung kepada cara masing2....
 
dengan Lactolite pulak, proses penghadaman dan pembuangan
berlaku dengan lebih mudah..
kalau dulu susah jugak nak membuang... 
ntahlaaa kan... ramai jugak yang ada masalah ini
macam mana korang selesaikan itu terserah tapi iena
dah jumpa rahsia kepada kelancaran proses membuang itu


hmm itu jer lah iena nak share pagi ni..
nanti2 iena share lagi..
rasa cam da nak tido lah... esok kena sambung kerja lagi
before balik Perlis at 1pm
 


heee me busy siapkan kerja


FREE CONSULTATION, 
FREE FITTING, 
FREE DEMO 
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata