Skip to main content

Rahsia saya walaupun makan banyak!!

 
 
salam semua
heeee belum tido sebab tadi baru siapkan cover buku penerangan for something..

mmg simple abis sebab i dont really have any editting software
harap diterima dek pihak penaja..

so sebab da on laptop kan 
jadi terus la nak menaip sikit


arini nak story pasal berkursus dan makan

cuba angkat tangan sapa yang tak pernah pergi kursus??

ada ker??

alhamdulillah tahun nih jadual iena mmg pack dengan pelbagai
kursus/meeting/taklimat dsbnya
sampai GB pun da cop iena nih mmg kaki kursus...
adoiiii apa leh buat.. asik nama saya jer yang kena...
(tapi best sebab dapat ilmu2 yang baru)



bila berkursus nih...
satu perkara yang paling dan agak merunsingkan adalah bab 
 
MAKAN



apa taknya kalau berkursus makan paling koman
6 kali sehari... adoiiiiii
kalau kena hotel yang mmg masak superb.. haaa rugilah kan kalau tak makan

cam hotel yang iena duduk sekarang... not too bad
wpun masakan biasa2 jer...
tapi kalau dah biasa2 pun makannya sampai 6x sehari
idak ker akan membuatkan badan sedikit membesar..

kalau dulu mmg elak ler makan sampai 6 kali kan
tapi selalunya mmg susah ler nak resist makanan kat hotel
tapi alhamdulillah sekarang
dengan adanya Lactolite and Premium Beautiful
 
 
 iena da tak risau lagi...

PB mmg pakai hari2...
so waktu makan.. mmg boleh makan semua yang nak
tapi dalam amount yang mampu makan

 apa maksudnya tuh??
okeh ini based on my own experience ok... orang lain iena tak tahu
sejak pakai PB, iena mmg tak sekat apa yang boleh n apa yang tak boleh makan
semua pun iena makan... tapi dengan pemakaian PB
jumlah pemakanan akan berkurang secara automatik
 
BUKAN TAK MAKAN TAPI MAKAN DENGAN JUMLAH
YANG SEDIKIT
 
kadang tuh sebab tengok cam sedap so amik jugak penuh pinggan
tapi alih2 bila dah makan rasa cam da tak bleh masuk
iena tak sekat pemakanan tapi ia jadi secara natural..

kadang orang diet dia akan sekat pemakanan dia..
itu tak boleh ini tak boleh.. tapi alhamdulillah iena masih boleh makan
semua benda.. tapi seperti yang iena bagitau tadi
semua ini bergantung kepada cara masing2....
 
dengan Lactolite pulak, proses penghadaman dan pembuangan
berlaku dengan lebih mudah..
kalau dulu susah jugak nak membuang... 
ntahlaaa kan... ramai jugak yang ada masalah ini
macam mana korang selesaikan itu terserah tapi iena
dah jumpa rahsia kepada kelancaran proses membuang itu


hmm itu jer lah iena nak share pagi ni..
nanti2 iena share lagi..
rasa cam da nak tido lah... esok kena sambung kerja lagi
before balik Perlis at 1pm
 


heee me busy siapkan kerja


FREE CONSULTATION, 
FREE FITTING, 
FREE DEMO 
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...