Skip to main content

Rahsia saya walaupun makan banyak!!

 
 
salam semua
heeee belum tido sebab tadi baru siapkan cover buku penerangan for something..

mmg simple abis sebab i dont really have any editting software
harap diterima dek pihak penaja..

so sebab da on laptop kan 
jadi terus la nak menaip sikit


arini nak story pasal berkursus dan makan

cuba angkat tangan sapa yang tak pernah pergi kursus??

ada ker??

alhamdulillah tahun nih jadual iena mmg pack dengan pelbagai
kursus/meeting/taklimat dsbnya
sampai GB pun da cop iena nih mmg kaki kursus...
adoiiii apa leh buat.. asik nama saya jer yang kena...
(tapi best sebab dapat ilmu2 yang baru)



bila berkursus nih...
satu perkara yang paling dan agak merunsingkan adalah bab 
 
MAKAN



apa taknya kalau berkursus makan paling koman
6 kali sehari... adoiiiiii
kalau kena hotel yang mmg masak superb.. haaa rugilah kan kalau tak makan

cam hotel yang iena duduk sekarang... not too bad
wpun masakan biasa2 jer...
tapi kalau dah biasa2 pun makannya sampai 6x sehari
idak ker akan membuatkan badan sedikit membesar..

kalau dulu mmg elak ler makan sampai 6 kali kan
tapi selalunya mmg susah ler nak resist makanan kat hotel
tapi alhamdulillah sekarang
dengan adanya Lactolite and Premium Beautiful
 
 
 iena da tak risau lagi...

PB mmg pakai hari2...
so waktu makan.. mmg boleh makan semua yang nak
tapi dalam amount yang mampu makan

 apa maksudnya tuh??
okeh ini based on my own experience ok... orang lain iena tak tahu
sejak pakai PB, iena mmg tak sekat apa yang boleh n apa yang tak boleh makan
semua pun iena makan... tapi dengan pemakaian PB
jumlah pemakanan akan berkurang secara automatik
 
BUKAN TAK MAKAN TAPI MAKAN DENGAN JUMLAH
YANG SEDIKIT
 
kadang tuh sebab tengok cam sedap so amik jugak penuh pinggan
tapi alih2 bila dah makan rasa cam da tak bleh masuk
iena tak sekat pemakanan tapi ia jadi secara natural..

kadang orang diet dia akan sekat pemakanan dia..
itu tak boleh ini tak boleh.. tapi alhamdulillah iena masih boleh makan
semua benda.. tapi seperti yang iena bagitau tadi
semua ini bergantung kepada cara masing2....
 
dengan Lactolite pulak, proses penghadaman dan pembuangan
berlaku dengan lebih mudah..
kalau dulu susah jugak nak membuang... 
ntahlaaa kan... ramai jugak yang ada masalah ini
macam mana korang selesaikan itu terserah tapi iena
dah jumpa rahsia kepada kelancaran proses membuang itu


hmm itu jer lah iena nak share pagi ni..
nanti2 iena share lagi..
rasa cam da nak tido lah... esok kena sambung kerja lagi
before balik Perlis at 1pm
 


heee me busy siapkan kerja


FREE CONSULTATION, 
FREE FITTING, 
FREE DEMO 
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..