Skip to main content

bacalah nanti korang akan tahu....

 

 salam
rajin sikit sebab musim2 cuti nih kan...
ada lah masa yang terluang
selebihnya akan dihabiskan dengan kerja2 rumah
atauuuuuuuu
keluar gi berbiz appointmentsss laaaa
(kelassss kan... jalan2 sharing2 tengah bulan BONUSSSS masyukkk)
Nak ker??
so today nak share dengan korang 
FAQ lah pasal biz nih...
mmg setiap kali cerita pasal biz
(tak kisahlah biz apa pun)
mesti soklan2 gini yang akan terpacul dari mulut orang
 takperlah hak korang kan nak bertanya
kalau tak tanya kang nanti kata kami tak bagitau pulak
so silalah teruskan membaca yer


Q1 : Berapa modal nak join bisnes Premium Beautiful ni?
RM50 jer sebagai registration fee jadi member. Modal lain tu adalah flexible ikut kemampuan masing-masing. Sebab tu la penting utuk kami buat presentation on paper and explain further terlebih dahulu supaya awak lebih jelas and then boleh pilih plan mana yang lebih menarik. Dan silalah jgn suka sangat mendengar kata2 orang sebelum anda mendengar sendiri penjelasan dari kami eh.. ;)

Q2 : Kena jual barang ke?
Sudah semestinya lah kan. Ada ker biz yang tak payah jual apa2... Ish hatta nak jual insurans pun jual jugak kan barangnya/produknya. Semua bisnes melibatkan transaction jual beli samada produk ataupun perkhidmatan (khidmat nasihat, motivasi, ceramah2). Advantage untuk bisnes Premium Beautiful ni ialah ianya korset SUPERBRAND dan dah 20 tahun dalam pasaran. Superbrand tu ape? Maknanya dalam pasaran korset (yg ada pelbagai jenis tuh), cuma Premium Beautiful yang mendapat pengiktirafan korset terbaik!  Hebat kannnnnnnnnnnnn ;)

Q3 : Susah tak nak jual Premium Beautiful nih ?
Sangatlah senang. Kadang tuh tak sempat nak promote lebih2 orang dah nak beli sebab dah mmg dikenali kan. Tuh kat atas tuh da jawab 20 thn dah di pasaran. Demand sentiasa ada.. semua org nak nampak cantik kurus and bergaya.. selagi ade perempuan, selagi tu lah ada demand and wanita zaman sekarang semua dah ada kesedaran ttg kepentingan jaga kesihatan di samping nak sentiasa cantik! kannnnn! Even nowadays kalau korang tengok lelaki pun ramai buat biz nih sebab senang nak jual..

Q4 : Tak reti la nak jual2 barang ni..
Nak dengan Tak Nak?? Jawab dulu soklan nih. Senang je.. yang penting kita kena ada ILMU yang betul dan semangat nak berjaya dalam setiap bidang yang kita ceburi. Bila matlamat jelas, confirm boleh!!

Q4 : Nak cakap apa?? Mana reti nak promote2 nih..
Sebab tulah ada leaders dan rakan2 dalam group untuk membantu. Formula senang sangat iaitu FOLLOW THE LEADERS... Dah ramai sangat yang berjaya.. Semua akan di ajar... Yang penting bermula berkongsi pasal Premium Beautiful (haaa tu yang orang suruh pakai dulu baru tau)

Q5 : Kalau saya  tak boleh nak jual jugak?
Register jer dengan stokis B32, automatic u will become part of THE BIG GOLDEN FAMILY. There will be classes and personal guide for u by those yang dah sukses. Family kita besar and datang dari pelbagai profession tau. Kita ada doktor, engineer, askar, peniaga pasar malam, full-time housewife, even bekas cikgu (CDM Kak Ana). Kalau diorang yang datang dari latarbelakang yg berbeza pon bole buat, takde alasan kenapa kita tak boleh.. Yakinkan diri sendiri yang kita boleh buat, pasti boleh... Dan the beauty of this group adalah, we work as a TEAM so please no worries..

Q6 : Kalau MLM nih mesti kena carik-carik orang kan?
Adeh.. sebab tu yang takut nak join kan.. sebab takut nak carik orang... Kita bukan carik orang sebab nak mempergunakan orang tuh. Tapi terms yang betul ialah membuka francais (cawangan) supaya bisnes kite berkembang maju. Kalau kita buat sorang-sorang, agak2 boleh ker nak jual berpuluh2, beratus2 set sebelum sampai CDM?? Even McDonalds, Cosway, Avon, 7-Eleven semua tuh pun tak berjaya sorang2 kan... tapi kemampuan untuk mencari usahawan yang mahu menjalankan perniagaan tersebut membuatkan jaringan pasaran mereka semakin kukuh,  macam tu la jugak bisnes kita ni.. kita share product kita and peluang berbisnes, CONFIRM untung banyak! Kita niatkan untuk berkongsi dengan orang peluang untuk berjaya.. InsyaAllah

Q7 : Kalau saya duduk goyang kaki je bonus masuk tak?
Bestnya kalau betul ada kaedah goyang kaki tapi bonus tetap masyuukkkk. Kalau ginilah dah lama semua orang jadi JUTAWAN! Kena buang mind set gini. Takkan ada satu jenis pekerjaan atau perniagaan yang membenarkan pekerja aka kita goyang kaki dan dapat untung. Semua pun kena ada usaha untuk berjaya kan... Kalau dalam biz biasa... cuba bayangkan asyik goyang kaki jer.. berapa JUTA anda akan dapat hujung bulan??? Jangan laaa nak bandingkan or nak samakan biz ini dengan SISTEM PIRAMID! Kalau anda duduk level CEO sekalipun anda masih kena kerja supaya gaji masuk bulan2.. Ishhhh....Boleh jer kalau nak goyang kaki tapi jangalah pulak mengharapkan duit masyuk beribu riban.... Sendiri mau ingat aaaaaa

Q8 : Saya memang zero bab bisnes.. cemane?
DI MANA ADA KEMAHUAN, DI SITU ADA JALAN.. yang penting JANGAN MALAS! and BERHENTI BAGI ALASAN! sampai bila kita nak hidup ala-ala kadar je.. cukup bulan dapat gaji bayar hutang! tanggungjawab makin banyak, jasa mak bapak kita pon tak terbalas lagi.. sekarang ni saya datang bawak peluang untuk awak memajukan diri, BAGI PELUANG PADA DIRI AWAK UNTUK BERUBAH.. ok kan.. saya janji kita buat sama2 :)

 
FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO 
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…