Skip to main content

Andai ku tahu



apa yang akan berlaku esok, mungkin aku tidak bertindak melibatkan diri dalam biz ini. Aku mmg belum cukup persediaan untuk menghadapi hari esok. Aku khuatir masa depan anak2 yg makin mncabar. Aku risau andai aku tidak membuat persediaan hari esok untuk mereka akan menyukarkan mereka.

Mungkin ada yg beranggapan masa depan anak2 biarlah mereka yg tentukan. Mungkin juga ada d kalangan kita (parents) yg ambil mudah kerana mahu anak2 kenal erti susah mendapatkan duit utk meneruskan hidup. Arrrgghhhh hak masing2.

Bagi aku selagi masih berdaya akan aku usahakan yg terbaik buat anak2. Aku bukan seorang yg pandai berniaga, pandai bercakap, pandai berdemo. Tapi dengan biz ini, peluang diberi, dan percaya atau tidak mereka yg sudah berjaya lah yg mnjadi pendorong dan pembuka minda bagi aku lakukan sesuatu. Merekalah yg menunjukkan pada aku setiap potensi dan keupayaan diri.

Beri peluang pada diri untuk BERUBAH. Beri peluang untuk anak2 punyai MASA DEPAN YG LEBIH TERJAMIN. Kita boleh kalau kita mahu.

Published with Blogger-droid v1.7.4

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...