Skip to main content

ikan

 
salam semua
hehe apa hal laaa pulak tetiba kuar gambar ikan nih
aku jual ikan pulak ker...

heheee idakler gitu
cumanya nak share...
ini gambar last 2 week masa aku kursus di Langkawi..
 


 
ikan buaya itu sudah makan ikan sepat
sebelum nih tak pernah2 dia bertindak begitu walaupun 
ditinggalkan agak lama
tapi hari tu tak tahulah kenapa tetiba jer dia gi makan ikan tuh
huhu
dah nasib ko lah ikan sepat


 


 
dan kemarin yakni hari Jumaat
ikan cuci cermin (aku tak tau nama saintifiknya)
pulak mati.. huhu tak tahan sungguh ikan tuh dengan kami
dah berapa ekor kami beli
yang besar yang kecik
huhu adik aku cakap ikan tuh susah nak mati
mungkin dek kerana duduk dengan ikan jenis ganas2 kot...

dan harini ikan yang kaler hitam ngan oren th
aku nengok dah cam nyawa2 ikan
(haaa betul2 lah kan)
sisik dia pun dah tertanggal
di tambah pulak geng2 dalam akuarium tuh dok buat dia 
cam makanan. 
haaa tuh semua dok keliling dia dan gigit2 dia
(adoiiiii)
sian aku nengok..
hang in there yer ikan..


- rasanya kalau ikan nih, kalau dah nyawa2 ikan.. dia akan jadi habuan tuk ikan2 lain kot kan..

 
 
FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..