Skip to main content

ikan

 
salam semua
hehe apa hal laaa pulak tetiba kuar gambar ikan nih
aku jual ikan pulak ker...

heheee idakler gitu
cumanya nak share...
ini gambar last 2 week masa aku kursus di Langkawi..
 


 
ikan buaya itu sudah makan ikan sepat
sebelum nih tak pernah2 dia bertindak begitu walaupun 
ditinggalkan agak lama
tapi hari tu tak tahulah kenapa tetiba jer dia gi makan ikan tuh
huhu
dah nasib ko lah ikan sepat


 


 
dan kemarin yakni hari Jumaat
ikan cuci cermin (aku tak tau nama saintifiknya)
pulak mati.. huhu tak tahan sungguh ikan tuh dengan kami
dah berapa ekor kami beli
yang besar yang kecik
huhu adik aku cakap ikan tuh susah nak mati
mungkin dek kerana duduk dengan ikan jenis ganas2 kot...

dan harini ikan yang kaler hitam ngan oren th
aku nengok dah cam nyawa2 ikan
(haaa betul2 lah kan)
sisik dia pun dah tertanggal
di tambah pulak geng2 dalam akuarium tuh dok buat dia 
cam makanan. 
haaa tuh semua dok keliling dia dan gigit2 dia
(adoiiiii)
sian aku nengok..
hang in there yer ikan..


- rasanya kalau ikan nih, kalau dah nyawa2 ikan.. dia akan jadi habuan tuk ikan2 lain kot kan..

 
 
FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...