Skip to main content

tiba saatnya aku menggembirakan mereka....


salam semua
buat apa tuh??

as u all know (yg baca status fb iena lah kan)
malam tadi bawak my family gi makan2 dekat Jusco
memula hubby nak bawak gi makan laksa dekat Lunas
alih2 tutup

so since mama dah cakap teringin nak makan Kenny Rogers
so i thought why not...
lagipun duit bonus hasil biz da masuk
aritu pun mmg da belanja dah masa di KL
tapi demi keluarga terchenta
apalah sangat kan....
dorang dah berkorban lagi banyak dan macam2 dah
so now is pay back time


oleh kerana kuar rumah pun dah around 6 something 
so mmg kena Magrib di luarlah 
solat jgn tinggal walau di mana kita berada

so while waiting for hubby n my brother to solat
my mom tooo
so iena bawakler anak2 gi masuk library kat sebelah surau tuh


this is our second time here
bagus jugak buka library dalam nih
sebab at least while waiting kita ada benda nak buat
bukan tak boleh nak bawak dorang tour dulu
tapi lotiiihhhhh laaaa iena sorang nak bawak dorang bertiga kan...



heee i loike this baju...
colorfull
and my new waistline
hehe..

(siap Bayah puji kata makin kecik pinggang ku- adehhhhh)


and of course pas dah solat terus jer turun nak gi makan
mmg semua confirm lapar laaa
so we entered Kenny Rogers
mujur orang tak ramai
pakat2 order, makan2, sembang2....


then 
bayar.....

Alhamdulillah dengan adanya biz nih sebagai side income iena
syukur sangat dapat spend for family
mmg tak terbalas jasa ibu bapa nih
tapi ini mungkin laaa dapat membuatkan mereka gembira


since Christmas is around the corner
so decoration mmg tak tahan laaa kan
cantik kan
wpun maybe tak se gah decorations di major complex di area KL
tapi bagi orang sebelah sini mungkin ini dah cukup hebat
- tak de maknanya.. nanti nak buang jugak kan
so sementara dok ada nih.. layankan jer..



heee aktiviti wajib adalah 
bergambar sendiri


then anak2 pun nak bergambar jugak
jadilah penguin sekejap...
hehe
apapun it was a nice dinner...
wpun tak cukup ahli keluarga tapi insyaAllah
iena akan pastikan dengan biz yang iena buat nih 
iena dapat menggembirakan hati semua orang
biarlah apa orang nak kata...
tapi ini da mmg antara impian iena...
nak gembirakan keluarga iena..
kalau dulu mungkin tidak 
tapi sekarang alhamdulillah
so kalau ada sesapa yang nak jugak 
bagi ahli keluarga masing2 merasa hasil usaha kita
apa kata join biz nih...
tak susah pun.. dengan tunjuk ajar dan cara yang sudah disediakan
apa yang perlu hanya ikut jer...
apa yang leader buat itulah yang kita ikut
kalau dorang boleh dapat income 5-6 angka bulan2...
kita pun insyaAllah boleh... janji kena ada usaha, kena ada keinginan
kena ada IMPIAN...


FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…