Skip to main content

a new year... its the beginning......


salam semua
salam hari penuh keberkataan 
semoga Jumaat yang penuh barakah buat semua



ehem ehem
sebagaimana yang telah diwar2kan di status fb


PREGNANT!!!

wooohooo...
bukan lah sesuatu yang dijangkakan 
sebabnya we plan for it next year
tapi rezeki Allah bagi 
so sangatlah bersyukur

at least next year dah start rehat... hehe




actually few weeks back da mmg terasa kelainannya
period mmg da lambat, pastu badan pun cepatnya laaa rasa letih
most of the time rasa nak baring jer.. and kerja2 rumah pun dah tak larat nak buat
owh my and itu baru jer the first week of pregnant...

mujur hubby sudi tolong dengan karenah anak2 sebab
iena mmg da tak terlayan dah...


cuti raya cina itu hari my parents datang 
and we went to Wang Kelian and Hatyai...
mmg cepat laaa flat kan... 
waktu tuh i didnt tell them yet sebab kami belum pun 
gi check dengan doktor cuma rasa2 sendiri jer...
iena pun tak buat pregnancy test ....

so lepas balik dari Hatyai tuh hubby told me that we should go and check
so off we go to the clinic laaa sebab iena rasa makin teruk jer
itu belum lagi ada fasa  muntah2 bagai...
just badan letih jer...

and its official...
am 7 weeks pregnant...


walaupun baru jer 2 tahun lebih lahirkan Afi...
tapi iena tak ingat langsung ada keadaan sebegini masa Afi dulu
adoiiiii... but no worries... 
sekarang kan banyak jer sumber maklumat on how to do (almost everything)
so nak google carik how to stop this sickness..
mmg laaa tak boleh stop terus tapi kurangkan boleh ..



FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO 
 Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…