Skip to main content

a new year... its the beginning......


salam semua
salam hari penuh keberkataan 
semoga Jumaat yang penuh barakah buat semua



ehem ehem
sebagaimana yang telah diwar2kan di status fb


PREGNANT!!!

wooohooo...
bukan lah sesuatu yang dijangkakan 
sebabnya we plan for it next year
tapi rezeki Allah bagi 
so sangatlah bersyukur

at least next year dah start rehat... hehe




actually few weeks back da mmg terasa kelainannya
period mmg da lambat, pastu badan pun cepatnya laaa rasa letih
most of the time rasa nak baring jer.. and kerja2 rumah pun dah tak larat nak buat
owh my and itu baru jer the first week of pregnant...

mujur hubby sudi tolong dengan karenah anak2 sebab
iena mmg da tak terlayan dah...


cuti raya cina itu hari my parents datang 
and we went to Wang Kelian and Hatyai...
mmg cepat laaa flat kan... 
waktu tuh i didnt tell them yet sebab kami belum pun 
gi check dengan doktor cuma rasa2 sendiri jer...
iena pun tak buat pregnancy test ....

so lepas balik dari Hatyai tuh hubby told me that we should go and check
so off we go to the clinic laaa sebab iena rasa makin teruk jer
itu belum lagi ada fasa  muntah2 bagai...
just badan letih jer...

and its official...
am 7 weeks pregnant...


walaupun baru jer 2 tahun lebih lahirkan Afi...
tapi iena tak ingat langsung ada keadaan sebegini masa Afi dulu
adoiiiii... but no worries... 
sekarang kan banyak jer sumber maklumat on how to do (almost everything)
so nak google carik how to stop this sickness..
mmg laaa tak boleh stop terus tapi kurangkan boleh ..



FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO 
 Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…