Skip to main content

a new year... its the beginning......


salam semua
salam hari penuh keberkataan 
semoga Jumaat yang penuh barakah buat semua



ehem ehem
sebagaimana yang telah diwar2kan di status fb


PREGNANT!!!

wooohooo...
bukan lah sesuatu yang dijangkakan 
sebabnya we plan for it next year
tapi rezeki Allah bagi 
so sangatlah bersyukur

at least next year dah start rehat... hehe




actually few weeks back da mmg terasa kelainannya
period mmg da lambat, pastu badan pun cepatnya laaa rasa letih
most of the time rasa nak baring jer.. and kerja2 rumah pun dah tak larat nak buat
owh my and itu baru jer the first week of pregnant...

mujur hubby sudi tolong dengan karenah anak2 sebab
iena mmg da tak terlayan dah...


cuti raya cina itu hari my parents datang 
and we went to Wang Kelian and Hatyai...
mmg cepat laaa flat kan... 
waktu tuh i didnt tell them yet sebab kami belum pun 
gi check dengan doktor cuma rasa2 sendiri jer...
iena pun tak buat pregnancy test ....

so lepas balik dari Hatyai tuh hubby told me that we should go and check
so off we go to the clinic laaa sebab iena rasa makin teruk jer
itu belum lagi ada fasa  muntah2 bagai...
just badan letih jer...

and its official...
am 7 weeks pregnant...


walaupun baru jer 2 tahun lebih lahirkan Afi...
tapi iena tak ingat langsung ada keadaan sebegini masa Afi dulu
adoiiiii... but no worries... 
sekarang kan banyak jer sumber maklumat on how to do (almost everything)
so nak google carik how to stop this sickness..
mmg laaa tak boleh stop terus tapi kurangkan boleh ..



FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO 
 Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...