Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

4 thn sekali

Salam semua. 29 Feb nih dtg 4 tahun sekali.  So why not update something in the blog.
Nak tulis apa yer?
1. Back to back meeting 2 days in a row. Fuhhhh lega ianya da selesai.
2. Dek kerana mood yg sekejap ok sekejap tidak  iena pun jadi kejap ok kehap KO. Stressssss jer
3. Biznes is still ON. Orders for Lactolite and Maharani keep pouring.  Ramai yg nak tahu kesan pengambilan 2 produk hebat nih.  Mmg berkesan kalau x, xkan CDM Kak Ana x jadi selangsing sekarang.  Jeles weiii!!!
4. Premium Beautiful FREE fitting still ON!!!  Ada lagi sesapa nk cuba pakai, cuba rasai sendiri boleh contact.  Dah nama pun free fitting so mmg korang leh pakai for free  (bukanlaaa amik pakai terus free bwak balik)
5. REBATE for cash buyers still ON.  Until April, so now is the best time to ge ur own set of PB  and get greater saving with all freebies from Me.
6. Those thinking or planning to start a biz, to have strong financial,  greater saving might give this BIZ a shot. First bonus jer up to RM4500.  Sapa nak bg? Bulan2 …

Just DO IT!!

Salam semua. Bersiaran lagi dari bumi KK. Hubby masih ada s game ptg nanti.  Tahniah buat team yg berjuang bermati-matian di saat akhir.  Mmg tiada istilah kalah sbelum berjuang. Good for you boys.

Right now iena n anak2 menumpang kediaman pegawai di Riverside Kuala Kangsar.  Have to take a break for a while sbb td da berpanas n da rasa2 nk pitam.
Seronok td jalan2 dgn anak2 membeli belah serba skit.  Alhamdulillah sejak ada side income nih, rasa nak g mana2 dah x ralat sgt sbb  da ada back up saving for it.  Mmglaa gaji baru masuk tp kalau dulu fikir 2-3 kali jugak  nak g mana2 n bershopping nih.  Sbb byk lg urusan lain perlu diutamakan esp all those cc payment, bills, etc.

Syukur jugak sb b ditemukan dgn leaders yg HEBAT dan X LOKEK dgn ILMU.  Lg tambah mudah biz nih sbb just FOLLOW THE LEADER.  X payah nak pening kepala cari cara nak majukan biznes.  X payah nak bersusah payah create biz plan sbb semua dah disediakan.
Iena yakin ramai di luar sana nak buat tapi TAKUT SBB TGK ORG LAIN YG GAGAL…

The Malay College Kuala Kangsar

Salam semua. Bersiaran di dalam kereta di sebelah padang MCKK. Hubby is here for MCKK Premier 7s Rugby Tournament. Anak2 tgh tido so iena pun dlm kereta je lah skrg.
Ada sesapa di sini nk tahu pasal biz or PB blh je contact iena k. I'l be here until tomorrow.


Published with Blogger-droid v2.0.3

Bermulalah agenda mengadap misi

Wakakaka. Tajuk entry boleh blahhhhh. Hehe. Eh lupa bg salam. Assalamualaikum semua readersku, perggghhhh dasat. Ok back to the title of the story eh.
So since last week iena da mula berappointments dgn misi2 d klinik kesihatan berhampiran rumah. Kalau last week, adalah hari buka buku merah. Hmmmm misi mmg da ckp lama nk buka buku nih, so mmg da inform kat sekolah yg iena akan lmbt ke sekolah.
Tp x sangka punya lama smp 3 jam tuh ( plus minus laa). Kiranya bersusun jugak org lepas iena da settle check up bagai, tp iena masih d klinik. Perghhhh dgn kondisi yg xberapa nak ok, mujurlah da siap beli kuih2 for alas perut. Adoiiii. Dahla waktu nih mmg iena x hantar anak ke sekolah lg sbbnya nnti 2 kali kerja pergi balik. So all the while d klinik mmh asik tgk jam laaa dorg. Huhu aku pun letih, dorg lg bosan laaa kan.
So esok adlah app for 'minum air gula' plak. Kalau prev years this test is for thise yg ada kencing manis but start last year all kena buat. Mlm nih after 10 dah kena pua…

Anugerah pertama dalam biznes.....

salam semua...yesterday (Saturday 18 Feb 2012) was the event i've waiting forMajlis Penganugerahan SM/SSM pada all achieversyang berlangsung di KL  mmg sejak dapat surat pasal event nih last year lagidah plan nak pergi..sebab every CDM pun bermula dengan pangkat SM/SSMso event nih some sort like batu loncatan bagi kejayaan yang seterusnya..


tapi itulah manusia hanya boleh merancang kanyang menentukan dan lebih berkuasaadalah
Allah SWT

i know am going to miss thislepas Hn bagitau he will be going for centralized trainingand game at Bangkok for 2 week...huhu...di tambah dengan keadaan morning sickness yang boleh tahan mencabarso am not taking any risk..




 kalau ada kat sana pun aku lembik semacam jer nak buat apa kan..so terpaksalah membatalkan hasrat utk melaram sakan (ewahhhh)dan bergembira bersama rakan2 biz yang lain...
yesterday mmg dapat tengok live telecast di fb jer lah..updates dari Bayah, Nad and kak Linda
well terlepas satu event tidak bermakna am a loser...there will be other …

Words for Sunday

FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

pantang larang....

ggggrrrr hehe.. tetiba terajin pulak dah nak buat satu lagi post tuk harini.. hehe.. just to share with you all di luar sana  those yang ada PB (yg beli dengan iena) mmg dah tahu pantang larang  penjagaan PB nih.. to those yang tak tahu haaaa sila baca yer.. kang nanti dok bising2 pulak kata PB rosak laaa, tak dak kesan laa maybe ada yang tak kena sepanjang penjagaan PB tuh..
haaa jgn pulak nanti kata ala susah laaa itu tak boleh ini tak boleh.. hmm standard kan dah beli mahal2 kena lah jaga elok2 kan... mmg PB ada lifetime warranty tapi pantang larang penjagaan PB ni adalah sangat mudah dan tidak akan menyusahkan sesapa pun..



Beberapa LARANGAN PENTING!
1. Dilarang menggunakan syampu atau losyen beralkali tinggi.

 - detergent pun tak yahlaaa guna.. that is why if you buy from me you will get a PB wash for free

2. Dilarang menjemur pakaian di bawah sinaran cahaya matahari.




3. Dilarang menggunakan seterika.


4. Dilarang mencuci dengan menggunakan mesin basuh.



5. Dilarang memerah pakaian untuk tujuan menge…

off to Hadyai....

FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO
 Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730


salam semua... kejap jer dah hari Jumaat kan..
penghulu segala hari...
semoga setiap kebaikan yang dilakukan
diterima oleh Allah SWT...

hmmm
first sekali... perghhhh ganas besar gilaaaa lah gambar iena kat header atas tu kan
wakakakaka.. kemarin laaa gara2 tak tau pe nak buat..
nak buat kerja berat2 tak mampu...
dan anak2 pulak masih di sekolah utk kelas KAFA
so godek2 laaa folder gambar dalam laptop..
pastu jumpa gambar nih..
so terus edit skit..crop and adjust skit
pastu terus letak header..
sesuwaiii tak???




pastu tadi baru transfer gegambar dari camera..
so terus rajin nak letak kat sini..
semua gambar masa kami sekeluarga g Hadyai
masa Hn bawak bebudak rugby for tournament di sana..

kami stay about 5 mins dari pekan Hadyai tuh
sebab this is not a family vacation so tak kisahla
asal ada tempat tuk lepak n anak2 rehat
and also iena rehat sebab waktu nih mmg
alahan boolllehhhh tahan hebat

apa kata hati???

if you feel like going for a free trip, having lots and lotssss of saving...then just contact me

FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMOinz8799@yahoo.com or sms at 0194795730  .......................................................................................salam semua...just nak share this something that i found while browsing the Net tanya hati.....insyaAllah keputusan yang kita buat takkan silap...
tapi apa yang paling penting  berusaha untuk berjayaberdoa dan tawakal agar setiap keputusan yang dibuat adalah keputusan yang tidak silap...


tugas aku....

salam semua
hmm harini off sikit topik dari cerita2 pasal Biz n PB
insyaAllah kalau rajin nnti2 iena post pasal PB 



now nak story pasal my life n my work as a teacher lah...

hehe...


alkisah sejak dapat camera Canon itu hari
almost for every program kat sekolah iena akan jadi photog nyer..
hehe.. well i dont mind actually sebab aku pun suka...

best sebab boleh amik2 gambar sesuka hati sesedap rasa...
idakler pandai mana pun tapi kalau tak cuba mana kita tahu kan..



so mmg all pictures main amik ikut sedap rasa jer kalau set dia auto maka autolah jadinya... nak main setting2 tak pandai lagi..
tapi so far ok lah .. yg penting... aku suka buat apa yang aku suka
tapi kalau dalam biz pulak kena buat apa yang perlu  dan tak boleh just buat apa yang kita suka.. eh silap citer pasal biz pulak dah...
the following are pictures dari koleksi Larian Merentas Desa hehe.... lari masuk kampung... best jugak..

sapa kata tugas cikgu mengajar semata2 seee tugas kami jugalah yg nak memastikan keselamatan anak2 murid tak…

Premium Beautiful

Nak tahu lebih lanjut pasal korset nih

just contact Iena. Tiada paksaan sbb

kami mmg nak berkongsi saja. Blh fitting

secara PERCUMA!!
Promosi rebate for cash buyers still on. So

you all da jimat nearly RM600 (inclusive

of rebate and lots of free gifts), so what

are you waiting for.
Call or sms me at 019 479 5730. Am happy to

make you happy.
Published with Blogger-droid v2.0.3

Back to back free trips promotion....

The latest package in the house. Perghhhh hebat x hebat, x putus2 company nk bg free trip kepada usahawan Hai O nih. Back to back non stop bermula dgn Holland, Vietnam and now Guangzhou,China.

Huhu teruja!! Thats the excitement yg Iena rasa once dpt tahu my beloved leaders about this latest package. If u feel like going and your heart says I WANT THIS, then just contact me. Iena akan share bgaimana caranya tuk dptkan ur FREE TICKETS.

Walaupun katanya waktu nak pergi nih is in Aug (huhu maybe iena due in that month), tp still i want to fight and help YOU get this. Sekali dpt pasti nak lagi. Sapa yg xmau p trips for FREE kan.



Here's your chance. Anyone nak follow ke Guangzhou? This is the best time to start your journey in this Beautiful Business!! Guangzhou will be your first 5 star services free trip!!!



Just contact at 019 479-5730 or email me at inz8799@yahoo.com.

Published with Blogger-droid v2.0.3

yummy

Salam semua, wallahai lamanya tak berupdate. Hehe hebat sungguh penangan pregnant kalinih.
Just nak letak gmbr the pavlova yg iena order dari Rani from Baketodecorate(hopefulky betul ejaannya). Mmg x menghampakan. I've ben wanting to eat this way before i know i am pregnant. Hehe tgk dlm blog masa dok bloghopping kan terus teringin tp yerlah duduk di utara nih susah skit laaa nak dpt benda2 gini.
But hehe once tahu Rani blh buat, terus contact asked for the pavlova. Kebetulan pulak masa tuh CNY so terputus bekalan bUah2 segar jadinya terpaksa tunggu lagi. Huhu sedey jugak sbb mmg teringin sgt nk mkn. Adeh ditmbh dgn dlm diri sdg berbadan dua nih lagilah sedey sbb x dpt. Tp.... last night hehe sudah berjaya mendptkan pavlova ini. Yummy sungguh sedap.
Hehe tercapai jugak nak mkn pavlova nih. Next on the menu? Hehe nk jumpa Sue n asked her to take me to hv lunch. Sedap nengok dia mkn nasi Iran (if am not mistaken). Nak mkn kambing. Wakakaka.
Layan jer ibu sorg nih. Hehe
Published with …

mood swing...

salam semua..apa khabar harini... sihat hendaknya..wakakak kalah intro menulis surat...

hmm first and foremost... maaf sesangat sebab dah agak lama tak berupdate..sejak berbadan dua nih.. acehhhsemua benda mmg terasa segan sangat nak buat....hmmm blame me... for being such a lazy writer...
bukan lazy jugak pun tapi peluang nk buka laptop dan mengupdate sukar sangat sekarangdi tambah dengan Afi yang da pandai sangat google laptop n SGTso now nak pegang both gadget pun tak berpeluang...

he knows he is going to get a baby soonhehe so skrg asal suh cakap ngan babydia akan pegang kat perut n cakap 'baby'sambil main2..
hehe cute...the girls pun tahu jugak..
 but now dalam keadaan mood swing tak tentu hala nihtwin selalu sangat ken marah..ada jer benda yang tak kena...sometime benda yang remeh2 jer pun iena nak sound dorang..huhu...
i hope for this sickness to end soon...
 and owh...am still with the biz ok..bukannya da stop ke apa..senyap tak bermaksud aku da berhenti...orders mmg sentiasa…