Skip to main content

pantang larang....

 

ggggrrrr hehe.. tetiba terajin pulak dah nak buat satu lagi post tuk harini..
hehe.. just to share with you all di luar sana 
those yang ada PB (yg beli dengan iena) mmg dah tahu pantang larang 
penjagaan PB nih..
to those yang tak tahu haaaa sila baca yer..
kang nanti dok bising2 pulak kata PB rosak laaa, tak dak kesan laa
maybe ada yang tak kena sepanjang penjagaan PB tuh..

haaa jgn pulak nanti kata ala susah laaa itu tak boleh ini tak boleh..
hmm standard kan dah beli mahal2 kena lah jaga elok2 kan...
mmg PB ada lifetime warranty tapi pantang larang penjagaan PB ni
adalah sangat mudah dan tidak akan menyusahkan sesapa pun..




Beberapa LARANGAN PENTING!

1. Dilarang menggunakan syampu atau losyen beralkali tinggi.


 - detergent pun tak yahlaaa guna.. that is why if you buy from me
you will get a PB wash for free


2. Dilarang menjemur pakaian di bawah sinaran cahaya matahari.





3. Dilarang menggunakan seterika.



4. Dilarang mencuci dengan menggunakan mesin basuh.




5. Dilarang memerah pakaian untuk tujuan mengeringkan air.



Panduan Menjemur:

1. Penjemuran dilakukan dengan menterbalikkan bahagian 
dalam ke luar dan betulkan bentuk serta ratakan kedutan-kedutan yang wujud.
2. Jemur sebaik sahaja selesai membasuh untuk mengelakkan kedutan.
3. Jemur di tempat udara mengalir.
4. Jangan jemur di bawah sinaran matahari atau udara panas 
(ini akan menjejas kualiti kain dan menyebabkan warna menjadi pudar).
 
 


 
 
FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO 
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730 
 

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..