Skip to main content

cara mudah berbelanja tapi menyiksakan di kemudian hari

 
 salam kembali




 
 sapa pun tak mau dibelenggu dek masalah beban hutang Kad Kredit kan

at least i am...
 
 
sangat tidak senang duduk kalau masih dibebani dengan hutang
kad kredit nih...

bulan2 mesti ada portion dari gaji yang diterima
untuk dikeluarkan bagi melunaskan hutang kad kredit nih..

kalau time guna mmg laaa seronok sebab time tuh
mana de pikir brp nak bayar kan...
main swipe2 jer...

tapi ujung bulan.. mau laaa pening kepala
tengok bil itu dan ini
di tambah pulak dengan bil kredit kad 
 
tak suka!!!!!
 
 
 
so mmg nekad
nak kena stop using my credit card...
mujur laaaa hanya ada satu
ada orang yang boleh pegang sampai 3-4 cc at the same time
adoiiiii
mesti gaji dia besar kan...
sebab tuh dia boleh jer dengan selamba memiliki kad sebanyak tuh
 
maybe dia jenis tak kisah kuar duit bayar hutang
nevermind... itu hak orang kan..
 
tapi mmg iena dah nekad nak stop n cut the cc
alhamdulillah dengan biz yang iena buat sekarang..
jumlah penggunaan cc dah sangat kurang..
iena dah tak ingat bila kali terakhir guna
(best)
 
 
 
now dok guna duit bonus yg dapat bulan2 tuk settle hutang cc tuh
biar settle semua hutang2 dulu then baru enjoy bagai nak rak..
hehe selagi ada beban hutang selagi tuh tak dapat nak enjoy puas2
 
 
 
 
 


 
 
 insyaallah di bawah bimbingan leaders hebat di atas
impian untuk settlekan cc dan banyak lagi impian lain boleh jadi kenyataan
iena yakin dan iena akan pastikan ia jadi nyata
bukan susah pun

dorang dah buktikan... iena cuma perlu follow jer
korang pun boleh  
JUST DO IT NOW
AND FOLLOW ALL THEIR STEPS

iena ulang balik quote dari Hanis Haizi
seorang CDM muda yang bermula dari status seorang surirumah sepenuh masa
dan dalam tempoh 2 tahun da
menggenggam income ratusan ribu setiap bulan, 2 BMW (car fund)
dan memiliki setiap yang kita impikan dalam hidup
FINANCIAL FREEDOM
(let see how you define yours)
 





Financial freedom bukan amek dlm masa thn pertama, tapi amik 2-3 tahun . Pengorbanan itu biasa, nak keluar dr comfort zone kita. Mana boleh kita nak buat benda yang sama tapi nak harapkan hasil yg berbeza

mmg kagum dengan semangat dia..
dan itulah yang menjadi pembakar semangat utk iena
juga turut berjaya seperti dia..


KALAU DIA BOLEH KENAPA TIDAK KITA ???



 
FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO 
 Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730

Comments

  1. lydia juga mempunyai problem yg sma..every month kne abis kn hutang specialy kad kredit..dlu lydia de 2 kad..now lydia dh gune 1 saja jek..pening otak fkir $$$$$..bile nk senang dgn beban hutang x thu lh.. :(

    ReplyDelete
  2. Ada caranya Lydia. Meh kita share.

    ReplyDelete
  3. dah bertahun-tahun (sejak adam lahir) x der cc ;-(

    ReplyDelete
  4. Bagus. Jgn.mula ada sbb nnti susah jer but make sure kita ada backup for any emergency case. Penting tuh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...