Skip to main content

cara mudah berbelanja tapi menyiksakan di kemudian hari

 
 salam kembali




 
 sapa pun tak mau dibelenggu dek masalah beban hutang Kad Kredit kan

at least i am...
 
 
sangat tidak senang duduk kalau masih dibebani dengan hutang
kad kredit nih...

bulan2 mesti ada portion dari gaji yang diterima
untuk dikeluarkan bagi melunaskan hutang kad kredit nih..

kalau time guna mmg laaa seronok sebab time tuh
mana de pikir brp nak bayar kan...
main swipe2 jer...

tapi ujung bulan.. mau laaa pening kepala
tengok bil itu dan ini
di tambah pulak dengan bil kredit kad 
 
tak suka!!!!!
 
 
 
so mmg nekad
nak kena stop using my credit card...
mujur laaaa hanya ada satu
ada orang yang boleh pegang sampai 3-4 cc at the same time
adoiiiii
mesti gaji dia besar kan...
sebab tuh dia boleh jer dengan selamba memiliki kad sebanyak tuh
 
maybe dia jenis tak kisah kuar duit bayar hutang
nevermind... itu hak orang kan..
 
tapi mmg iena dah nekad nak stop n cut the cc
alhamdulillah dengan biz yang iena buat sekarang..
jumlah penggunaan cc dah sangat kurang..
iena dah tak ingat bila kali terakhir guna
(best)
 
 
 
now dok guna duit bonus yg dapat bulan2 tuk settle hutang cc tuh
biar settle semua hutang2 dulu then baru enjoy bagai nak rak..
hehe selagi ada beban hutang selagi tuh tak dapat nak enjoy puas2
 
 
 
 
 


 
 
 insyaallah di bawah bimbingan leaders hebat di atas
impian untuk settlekan cc dan banyak lagi impian lain boleh jadi kenyataan
iena yakin dan iena akan pastikan ia jadi nyata
bukan susah pun

dorang dah buktikan... iena cuma perlu follow jer
korang pun boleh  
JUST DO IT NOW
AND FOLLOW ALL THEIR STEPS

iena ulang balik quote dari Hanis Haizi
seorang CDM muda yang bermula dari status seorang surirumah sepenuh masa
dan dalam tempoh 2 tahun da
menggenggam income ratusan ribu setiap bulan, 2 BMW (car fund)
dan memiliki setiap yang kita impikan dalam hidup
FINANCIAL FREEDOM
(let see how you define yours)
 





Financial freedom bukan amek dlm masa thn pertama, tapi amik 2-3 tahun . Pengorbanan itu biasa, nak keluar dr comfort zone kita. Mana boleh kita nak buat benda yang sama tapi nak harapkan hasil yg berbeza

mmg kagum dengan semangat dia..
dan itulah yang menjadi pembakar semangat utk iena
juga turut berjaya seperti dia..


KALAU DIA BOLEH KENAPA TIDAK KITA ???



 
FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO 
 Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730

Comments

  1. lydia juga mempunyai problem yg sma..every month kne abis kn hutang specialy kad kredit..dlu lydia de 2 kad..now lydia dh gune 1 saja jek..pening otak fkir $$$$$..bile nk senang dgn beban hutang x thu lh.. :(

    ReplyDelete
  2. Ada caranya Lydia. Meh kita share.

    ReplyDelete
  3. dah bertahun-tahun (sejak adam lahir) x der cc ;-(

    ReplyDelete
  4. Bagus. Jgn.mula ada sbb nnti susah jer but make sure kita ada backup for any emergency case. Penting tuh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…