Skip to main content

cara mudah berbelanja tapi menyiksakan di kemudian hari

 
 salam kembali




 
 sapa pun tak mau dibelenggu dek masalah beban hutang Kad Kredit kan

at least i am...
 
 
sangat tidak senang duduk kalau masih dibebani dengan hutang
kad kredit nih...

bulan2 mesti ada portion dari gaji yang diterima
untuk dikeluarkan bagi melunaskan hutang kad kredit nih..

kalau time guna mmg laaa seronok sebab time tuh
mana de pikir brp nak bayar kan...
main swipe2 jer...

tapi ujung bulan.. mau laaa pening kepala
tengok bil itu dan ini
di tambah pulak dengan bil kredit kad 
 
tak suka!!!!!
 
 
 
so mmg nekad
nak kena stop using my credit card...
mujur laaaa hanya ada satu
ada orang yang boleh pegang sampai 3-4 cc at the same time
adoiiiii
mesti gaji dia besar kan...
sebab tuh dia boleh jer dengan selamba memiliki kad sebanyak tuh
 
maybe dia jenis tak kisah kuar duit bayar hutang
nevermind... itu hak orang kan..
 
tapi mmg iena dah nekad nak stop n cut the cc
alhamdulillah dengan biz yang iena buat sekarang..
jumlah penggunaan cc dah sangat kurang..
iena dah tak ingat bila kali terakhir guna
(best)
 
 
 
now dok guna duit bonus yg dapat bulan2 tuk settle hutang cc tuh
biar settle semua hutang2 dulu then baru enjoy bagai nak rak..
hehe selagi ada beban hutang selagi tuh tak dapat nak enjoy puas2
 
 
 
 
 


 
 
 insyaallah di bawah bimbingan leaders hebat di atas
impian untuk settlekan cc dan banyak lagi impian lain boleh jadi kenyataan
iena yakin dan iena akan pastikan ia jadi nyata
bukan susah pun

dorang dah buktikan... iena cuma perlu follow jer
korang pun boleh  
JUST DO IT NOW
AND FOLLOW ALL THEIR STEPS

iena ulang balik quote dari Hanis Haizi
seorang CDM muda yang bermula dari status seorang surirumah sepenuh masa
dan dalam tempoh 2 tahun da
menggenggam income ratusan ribu setiap bulan, 2 BMW (car fund)
dan memiliki setiap yang kita impikan dalam hidup
FINANCIAL FREEDOM
(let see how you define yours)
 





Financial freedom bukan amek dlm masa thn pertama, tapi amik 2-3 tahun . Pengorbanan itu biasa, nak keluar dr comfort zone kita. Mana boleh kita nak buat benda yang sama tapi nak harapkan hasil yg berbeza

mmg kagum dengan semangat dia..
dan itulah yang menjadi pembakar semangat utk iena
juga turut berjaya seperti dia..


KALAU DIA BOLEH KENAPA TIDAK KITA ???



 
FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO 
 Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730

Comments

  1. lydia juga mempunyai problem yg sma..every month kne abis kn hutang specialy kad kredit..dlu lydia de 2 kad..now lydia dh gune 1 saja jek..pening otak fkir $$$$$..bile nk senang dgn beban hutang x thu lh.. :(

    ReplyDelete
  2. Ada caranya Lydia. Meh kita share.

    ReplyDelete
  3. dah bertahun-tahun (sejak adam lahir) x der cc ;-(

    ReplyDelete
  4. Bagus. Jgn.mula ada sbb nnti susah jer but make sure kita ada backup for any emergency case. Penting tuh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…