Skip to main content

Janganlah ego sangat wahai lelaki!!!

 
 
erksss taknak lah perut gini kan
melainkan tengah pregnant!!!!
 


 
 
tapi kalau lelaki takkan pregnant jugak kot..
hmm
 
Boroi atau gendut selalunya dikaitkan dengan lelaki kerana perbezaan hormon menyebabkan lemak lebih banyak disimpan di bahagian abdomen. Bagi wanita pula, hormon wanita (estrogen) menyebabkan lemak lebih tertumpu ke bahagian punggung dan paha. Kerana itulah apabila seseorang wanita telah putus haid (menopaus), lapisan lemak secara perlahan-lahan akan beralih tempat ke bahagian perut.
Boroi (abdominal obesity) merupakan satu petanda yang berbahaya. Ia menunjukkan bahawa berat badan sudah melepasi tahap yang normal, maka ia meningkatkan risiko penyakit kardiovaskular seperti serangan jantung dan angin ahmar, berkali-kali ganda. Ia juga meningkatkan risiko penyakit kencing manis, serta 1001 macam lagi jenis penyakit berbahaya. - sumber dari Majalah Sains (UPM)


 waaaa 1001 jenis penyakit boleh datang hanya dengan anda mengalami masalah boroi..
adehhhh.... tak takut ker???? tak risau ker??
ker mmg anda jenis tak heran pun... ok per...
 
 
lelaki yang NAK KURANGKAN MASALAH BOROI!!!!!

boleh try pakai waist nipper... 
cuba kaedah yang mudah nih.. sebab tak perlu nak diet2 or nak sekat2 makan..
even better pakai waist nipper n minum Lactolite...

pelaburan sekali jer seumur hidup utk waist nipper tuh..
selain kurangkan masalah BOROI, masalah sakit2 belakang pun boleh jugak
kan best dapat heal 2 in 1

Harga utk waist nipper
 

RM676 (ukur lilit pinggang di atr 58cm -82cm) 

RM740 (ukur lilit pinggang di atr 90cm-98cm)

RM840 (ukur lilit pinggang lebih dari 98 cm)

 
 mahal ker????
cuba kira dengan kos yang dok beli rokok berkotak2 setiap bulan tuh....
darab pulak dengan jumlah bulan dan berapa tahun dah anda merokok


haaa sangat berbaloiii tau...

tapi kalau anda memilih utk tidak kelihatan segak dan sihat
itu terserah... mungkin anda sememangnya seorang yang sangat mementingkan diri sendiri
or 
MAYBE YOU HAVE YOUR OWN WAY TO SOLVE THIS MATTER!!!!


Mana pilihan anda?????




+



senang dan mudah!!!

boleh hubungi iena, utk bagi ukuran pinggang then kita try fitting
for cash buyer iena bagi free 1 box of Lactolite to try.. mmg puas hati punyalah..




 
FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO 
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…