Skip to main content

Janganlah ego sangat wahai lelaki!!!

 
 
erksss taknak lah perut gini kan
melainkan tengah pregnant!!!!
 


 
 
tapi kalau lelaki takkan pregnant jugak kot..
hmm
 
Boroi atau gendut selalunya dikaitkan dengan lelaki kerana perbezaan hormon menyebabkan lemak lebih banyak disimpan di bahagian abdomen. Bagi wanita pula, hormon wanita (estrogen) menyebabkan lemak lebih tertumpu ke bahagian punggung dan paha. Kerana itulah apabila seseorang wanita telah putus haid (menopaus), lapisan lemak secara perlahan-lahan akan beralih tempat ke bahagian perut.
Boroi (abdominal obesity) merupakan satu petanda yang berbahaya. Ia menunjukkan bahawa berat badan sudah melepasi tahap yang normal, maka ia meningkatkan risiko penyakit kardiovaskular seperti serangan jantung dan angin ahmar, berkali-kali ganda. Ia juga meningkatkan risiko penyakit kencing manis, serta 1001 macam lagi jenis penyakit berbahaya. - sumber dari Majalah Sains (UPM)


 waaaa 1001 jenis penyakit boleh datang hanya dengan anda mengalami masalah boroi..
adehhhh.... tak takut ker???? tak risau ker??
ker mmg anda jenis tak heran pun... ok per...
 
 
lelaki yang NAK KURANGKAN MASALAH BOROI!!!!!

boleh try pakai waist nipper... 
cuba kaedah yang mudah nih.. sebab tak perlu nak diet2 or nak sekat2 makan..
even better pakai waist nipper n minum Lactolite...

pelaburan sekali jer seumur hidup utk waist nipper tuh..
selain kurangkan masalah BOROI, masalah sakit2 belakang pun boleh jugak
kan best dapat heal 2 in 1

Harga utk waist nipper
 

RM676 (ukur lilit pinggang di atr 58cm -82cm) 

RM740 (ukur lilit pinggang di atr 90cm-98cm)

RM840 (ukur lilit pinggang lebih dari 98 cm)

 
 mahal ker????
cuba kira dengan kos yang dok beli rokok berkotak2 setiap bulan tuh....
darab pulak dengan jumlah bulan dan berapa tahun dah anda merokok


haaa sangat berbaloiii tau...

tapi kalau anda memilih utk tidak kelihatan segak dan sihat
itu terserah... mungkin anda sememangnya seorang yang sangat mementingkan diri sendiri
or 
MAYBE YOU HAVE YOUR OWN WAY TO SOLVE THIS MATTER!!!!


Mana pilihan anda?????




+



senang dan mudah!!!

boleh hubungi iena, utk bagi ukuran pinggang then kita try fitting
for cash buyer iena bagi free 1 box of Lactolite to try.. mmg puas hati punyalah..




 
FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO 
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…